Podvod na Bazoš.sk - namiesto iPhone 5 jeho replika
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Podvod na Bazoš.sk - namiesto iPhone 5 jeho replika
...to ťa napadlo dosť neskoro, o tom som ti písal vyššie, že by som si overil, či mi kupujúci neklame a zásielku naozaj prevzal... 
Dve veci.
K tej osobke. Stačí sa na to pozrieť zo strany predávajúceho. Podvodník napíše inzerát "Iba osobné stretnutie", pritom vie, že to chce predať jedine na dobierku. Kupujúci v inzeráte vidí, že je predajca ochotný to predať aj osobne, a tak si myslí, že v tom háčik nebude, a nechá si to poslať. Skúste si nájsť nejaký pofidérny inzerát, v ktorom spomína osobné stretnutie, a ja vám garantujem, že sa na tom stretnutí nedohodnete, a telefónne číslo nedostanete. Je to psychologický ťah. Aj keď, už sa mi dva krát stalo, že som kupoval osobne, predajca mal na fotkách originály, a doniesol mi fejky jak hovado. Toto už je drzosť na facku.
Druhá vec. K tomu odhaleniu podvodu. Kričať na niekoho je hlúposť. Pretože - predávam nejakú vec, častejšie sa jedná o v nejakom zmysle pokazené veci, a nie o napodobeniny - takže povedzme, že predávam iPhone, ktorý má pokazený displej. Chlap mi zavolá a nadáva, že mu nejde displej. Budem hrať jeho hru, a začnem naňho kričať aj ja, že ten dispej fungoval, že si ho pokazil sám, a že nech ma neobviňuje, pričom viem, že ten displej skutočne pokazený je. Kupujúci si pomyslí že OK, mobil je v pohode a preberie ho. Nehovoriac o tom, že týmto spôsobom je to naozaj také, že musíš vedieť o akú "chybu" sa jedná (napodobenina, závada - konkrétny druh), inak z toho bude iba trápna situácia.
Ale, už dva krát som odhalil podvodníka tak, že som napísal SMS: "Ďakujem, všetko je v poriadku, ďakujem za obchod.", pričom som to ešte neprebral. Ak je naozaj všetko v poriadku, predajca odpíše "Nemáte začo.", alebo niečo na ten spôsob. Ak vás ale niekto začne otravovať a vypisovať vám, či ste to prebrali, či je naozaj všetko v poriadku, nech sa ozvete, ak bude nejaký problém, prípadne sa bude vypytovať na konkrétne veci, aby si overil, či tovar máte, tak je jasné, že s tým niečo v poriadku nie je, lebo neveril, že ste to prebrali. Táto metóda je podľa mňa x-krát vymakanejšia a funkčnejšia, ale ani táto nie je stopercentná.
K tej osobke. Stačí sa na to pozrieť zo strany predávajúceho. Podvodník napíše inzerát "Iba osobné stretnutie", pritom vie, že to chce predať jedine na dobierku. Kupujúci v inzeráte vidí, že je predajca ochotný to predať aj osobne, a tak si myslí, že v tom háčik nebude, a nechá si to poslať. Skúste si nájsť nejaký pofidérny inzerát, v ktorom spomína osobné stretnutie, a ja vám garantujem, že sa na tom stretnutí nedohodnete, a telefónne číslo nedostanete. Je to psychologický ťah. Aj keď, už sa mi dva krát stalo, že som kupoval osobne, predajca mal na fotkách originály, a doniesol mi fejky jak hovado. Toto už je drzosť na facku.
Druhá vec. K tomu odhaleniu podvodu. Kričať na niekoho je hlúposť. Pretože - predávam nejakú vec, častejšie sa jedná o v nejakom zmysle pokazené veci, a nie o napodobeniny - takže povedzme, že predávam iPhone, ktorý má pokazený displej. Chlap mi zavolá a nadáva, že mu nejde displej. Budem hrať jeho hru, a začnem naňho kričať aj ja, že ten dispej fungoval, že si ho pokazil sám, a že nech ma neobviňuje, pričom viem, že ten displej skutočne pokazený je. Kupujúci si pomyslí že OK, mobil je v pohode a preberie ho. Nehovoriac o tom, že týmto spôsobom je to naozaj také, že musíš vedieť o akú "chybu" sa jedná (napodobenina, závada - konkrétny druh), inak z toho bude iba trápna situácia.
Ale, už dva krát som odhalil podvodníka tak, že som napísal SMS: "Ďakujem, všetko je v poriadku, ďakujem za obchod.", pričom som to ešte neprebral. Ak je naozaj všetko v poriadku, predajca odpíše "Nemáte začo.", alebo niečo na ten spôsob. Ak vás ale niekto začne otravovať a vypisovať vám, či ste to prebrali, či je naozaj všetko v poriadku, nech sa ozvete, ak bude nejaký problém, prípadne sa bude vypytovať na konkrétne veci, aby si overil, či tovar máte, tak je jasné, že s tým niečo v poriadku nie je, lebo neveril, že ste to prebrali. Táto metóda je podľa mňa x-krát vymakanejšia a funkčnejšia, ale ani táto nie je stopercentná.
-
Grim
Darca
...keby som predával nejakú pokazenú vec a kupujúci mi napíše, že všetko funguje, tak by som pojal podozrenie, že sa to snáď nejakým zázrakom po ceste opravilo alebo čo...hlavne by som si vydýchol, že podvod vyšiel a navyše
kupujúci je spokojný...
...v praxi ja som podvodník a predám ti pokazenú vec, na čo mi ty napíšeš, že všetko je v poriadku...deň na to mi napíšeš, že ti vec nefunguje...ale včera si tvrdil že funguje...tak ako to je?...snažíš sa ma oklamať?...tu sa menia role a z podvodníka je obeť, ktorú sa kupujúci snaží oklamať...najskôr mu vec fungovala ale na druhý deň už nefunguje takže si protirečí a pravdepodobne vec pokazil sám a teraz sa drzo domáha náhrady škody...
...v praxi ja som podvodník a predám ti pokazenú vec, na čo mi ty napíšeš, že všetko je v poriadku...deň na to mi napíšeš, že ti vec nefunguje...ale včera si tvrdil že funguje...tak ako to je?...snažíš sa ma oklamať?...tu sa menia role a z podvodníka je obeť, ktorú sa kupujúci snaží oklamať...najskôr mu vec fungovala ale na druhý deň už nefunguje takže si protirečí a pravdepodobne vec pokazil sám a teraz sa drzo domáha náhrady škody...
Toto je teória ako poď na mňa z boku. Prasknuté sklo sa v balíku samo nezotaví, rovnako ako sa neopraví hard-bricknutý telefón, mŕtve pixely, a podobne. Menšie chyby, ako "nejde wifi", "chrčí reprák", tam áno, lebo to si ani v prvý deň všimnúť nemusíš, ale o takýchto podvodoch ja nehovorím. Na mieste podvodníka by mi stopercentne došlo, že to kupujúci neprebral. Hovorím, 2x sa mi to takto podarilo odhaliť. Teda, nemôžem to tvrdiť na sto percent, kedže som zásielku nakoniec neprebral, ale podľa telefonátov a e-mailov to bola tutovka.
-
Grim
Darca
...no zaujímavé...v tom prípade to boli hlupáci...hlupáci ktorí nedokážu hrať rolu...resp.udržať hranie role čestného predajcu...a hneď ako niečo nejde podľa scénara (kupujúci sa nesťažuje, ale ďakuje), zostávajú zaskočení ako herci s naučeným textom neschopní inprovizovať...
//...len tebe patrí gratulácia za to, že sa ti to podarilo odhaliť...ale v prípade, že by rozmýšľali a zachovali sa tak, ako som napísal, tak by si naopak už nikdy nemal šancu vymôcť peniaze, pretože by bol dôkaz o tom, ako si protirečíš...tak ako v prírode silnejší vyhrá nad slabším, tak aj tu vyhrá inteligentnejší nad sprostým bez ohľadu kto je podvodník a kto má byť oklamaný...
//...len tebe patrí gratulácia za to, že sa ti to podarilo odhaliť...ale v prípade, že by rozmýšľali a zachovali sa tak, ako som napísal, tak by si naopak už nikdy nemal šancu vymôcť peniaze, pretože by bol dôkaz o tom, ako si protirečíš...tak ako v prírode silnejší vyhrá nad slabším, tak aj tu vyhrá inteligentnejší nad sprostým bez ohľadu kto je podvodník a kto má byť oklamaný...
Grim, práveže podvodníci sú väčšinou takí hlupáci, že naozaj naletia na tie pochybnosti "ako je možné, že to prebral a je spokojný", tak si to začnú overovať... Áno, pre nás je to úplne nelogické, ale takéto "priame" podvody väčšinou robia ľudia s dvojmiestnym IQ.
-
Grim
Darca
...nuž darmo...aj na podvody treba mať IQ...už je to len o tom, kto ho má väčšie...či podvodník alebo kupujúci...
Zdravím, taktiež som sa stal dnes obeťou podvodu. Napísal som inzerát na bazoš, že kúpim čisto nový iphone 5s so zárukou komplet krabica všetko, najlepšie ešte zafóliované. Chcel som to riešiť osobným odberom alebo kurierom. Ozval sa mi jeden pán, že má na predaj nové 5Sko, že ho vôbec nepoužíval. Poslal mi fotky, volali sme spolu a ponúkol som mu cenu 550€. Najprv veľmi nesúhlasil, že je trošku nižšia ako čakal ale nakoniec súhlasil. Poslal mi ho kurierom a dnes mi prišiel, keďže bol zo Šale a ja z Banskej Bystrici. Volal mi aj keď ho poslal, a že sa mu mám ozvať keď mi telefón dorazí. Keď mi prišiel podpísal som prevzatie a išiel som ho skontrolovať. Keď som však otvoril krabicu chytil som telefón do rúk ihneď som zistil že je to replika, bol pomalý, home button bol trošičku prepadnutý do vnútra. Zostal som v amoku a tak som ihneď volal kurierovi, že telefón chcem reklamovať a vrátiť späť, kurier súhlasil, že nie je problém a že sa otočí naspäť a všetko spíšeme. Neskôr mi volal, že nemá reklamačné papiere a že ak ho chcem poslať späť musím mu zaplatiť za službu čo bola vysoká čiastka. Ihneď potom som volal majiteľovi on zostal prekvapený, že sám o tom nevedel že to je replika, že sa do iphonov nevyzná, volal s kurierom, ale nedalo sa s ním dohodnúť. Tak sme sa dohodli že mu to na dobierku cez poštu pošlem späť, mal mi poslať adresu ale stále ju neposlal.
Ak by adresu naozaj neposlal, čo by som mal robiť prosím vás ?
Je to čerstvé tak to chcem riešiť ihneď, čo najskôr, prosím pomôžte ďakujem. 
Ak by adresu naozaj neposlal, čo by som mal robiť prosím vás ?
na balíku nebola adresa odosielateľa?
-
typek61
Darca
balik sa otvora hned pri kurierovi
ach jo
A čo znamená vysoká suma u toho kuriéra za reklamáciu?
Či to vôbec bol kuriér. Počkaj ešte si vypýta zo 100€ kuriér za akúsi službu a už neuvidíš ani tie, ani repliku, ani kuriéra, ani odosielateľa telefónu. 550€, panebože ako keby takýchto podvodov neboli plné médiá.
Či to vôbec bol kuriér. Počkaj ešte si vypýta zo 100€ kuriér za akúsi službu a už neuvidíš ani tie, ani repliku, ani kuriéra, ani odosielateľa telefónu. 550€, panebože ako keby takýchto podvodov neboli plné médiá.
Na balíku nebol odosielateľ.
-
Grim
Darca
...v tom prípade bol kuriér súčasťou podvodu...pravdepodobne...
Poraďte mi čo mám robiť prosím, som zúfalý 
-
typek61
Darca
este jedna otazka.aka kurierska spolocnost to bola?
Vlado6230.. čo robiť? Dať si novoročné predsavzatie, že už nikdy nebudeš nič kupovať na blind cez bazár, kým to nebudeš mať osobne v ruke odskúšané.
A čo robiť s týmto prípadom? No pochybujem, že sa Ti chlapík aj kuriér ešte ozvú, takže jedine asi na políciu. Suma 550€ je dosť slušná, takže by s tým mohli aj niečo robiť. Každopádne si priprav všetky podklady, celú svoju komunikáciu, aby sa predajca nevyhováral, že on Ti predsa hovoril, že Ti predáva repliku a nie originál.
A čo robiť s týmto prípadom? No pochybujem, že sa Ti chlapík aj kuriér ešte ozvú, takže jedine asi na políciu. Suma 550€ je dosť slušná, takže by s tým mohli aj niečo robiť. Každopádne si priprav všetky podklady, celú svoju komunikáciu, aby sa predajca nevyhováral, že on Ti predsa hovoril, že Ti predáva repliku a nie originál.
Neviem ... 
//autoeditácia príspevku (31 Dec 2013, 18:14)
//autoeditácia príspevku (31 Dec 2013, 18:14)
Mám ísť hneď vo štvrtok potom na políciu ?brm napísal:Vlado6230.. čo robiť? Dať si novoročné predsavzatie, že už nikdy nebudeš nič kupovať na blind cez bazár, kým to nebudeš mať osobne v ruke odskúšané.
-
print_name
Medium Expert
tak to ťa dobre oklamali. Kuriér s najväčšou pravdepodobnosťou nebol kuriér a keďže na balíku nie je odosielateľ, tak to spravil predajca zámerne a tie peniaze ti nevráti, aj keď ti to sľúbil.
Choď na políciu čím skôr, možno ho podľa telefónneho čísla nájdu.
Choď na políciu čím skôr, možno ho podľa telefónneho čísla nájdu.
Zajtra je sviatok, tak len vo štvrtok nie ? 
-
print_name
Medium Expert