Trestne oznamenie ma povinnost prijat kazdy policajt, je jedno ci budes na policajnej stanici niekde na dedine, na krajskom riaditelstve alebo ci to spravis niekde na ulici v aute.
Podvod na Bazoš.sk - namiesto iPhone 5 jeho replika
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Podvod na Bazoš.sk - namiesto iPhone 5 jeho replika
A co policia cez sviatok nefunguje ci ako??? OMG
Trestne oznamenie ma povinnost prijat kazdy policajt, je jedno ci budes na policajnej stanici niekde na dedine, na krajskom riaditelstve alebo ci to spravis niekde na ulici v aute.
Ešte taká otázka.. máš vôbec nejaký doklad od kuriéra, že si mu dal a že on prevzal 550€? Kuriéri to zvyčajne dávajú. Ale ak on bol fake kuriér, tak asi Ti nič nedal (keďže nevieš, odkiaľ to bol kuriér).. a teda neviem, či vôbec uspeješ.
ale zajtra je sviatok tak či mám ísť až vo štvrtok na políciu.
//autoeditácia príspevku (31 Dec 2013, 18:26)
Nemám nič
iba čísla, email správy a to je všetko 
//autoeditácia príspevku (31 Dec 2013, 18:26)
Nemám nič
kupovat na slepo drahu elektoroniku cez bazos je chore. kym nevidis feedback predajcov, tak nema zmyslel posielat im peniaze dopredu.
mohol si si uvedomit, ze 5S za 550 bude ojepodvod. aspon cenu si mal provnat na ebay.
urobil si blbost, tak ti treba. bud sa poucis, alebo sa nechas okradat aj nadalej
mohol si si uvedomit, ze 5S za 550 bude ojepodvod. aspon cenu si mal provnat na ebay.
urobil si blbost, tak ti treba. bud sa poucis, alebo sa nechas okradat aj nadalej
Ja viem že to bola najväčšia chyba a hlúposť, akú som mohol spraviť, prosím vás poraďte, polícia nevie zistiť cez číslo bydlisko a tak ? Ja neviem čo mám robiť 
Vie, ale ak by som mal ísť robiť takýto podvod, určite nepoužijem simku písanú na svoje meno..
-
print_name
Medium Expert
každá SIM-karta musí byť registrovaná na niekoho meno, je ale otázne či tá, ktorú má on je na jeho meno. Keď to má premyslené, čo očividne má, keďže poslal fake kuriéra, tak silno pochybujem, že SIMka bude na jeho meno.
Bohužiaľ, ja si myslím, že ho nevypátrajú. Keď už robí takéto podvody za relatívne dosť peňazí a pošle kuriéra, ktorý v skutočnosti nie je kuriér, tak určite to má dobre vymyslené, aby sa k nemu nedalo len tak dostať.
Nechápem len, kedy sa konečne ľudia poučia a prestanú kupovať takto drahé veci cez bazoš na dobierku. Nikdy by som nič drahé od ruky nekupoval na dobierku, hlavne nie elektroniku.
Bohužiaľ, ja si myslím, že ho nevypátrajú. Keď už robí takéto podvody za relatívne dosť peňazí a pošle kuriéra, ktorý v skutočnosti nie je kuriér, tak určite to má dobre vymyslené, aby sa k nemu nedalo len tak dostať.
Nechápem len, kedy sa konečne ľudia poučia a prestanú kupovať takto drahé veci cez bazoš na dobierku. Nikdy by som nič drahé od ruky nekupoval na dobierku, hlavne nie elektroniku.
-
Hotwire
Addict
Ty vole ze ti neprislo divne ze kurier dosiel na aute bez oznacenia spolocnosti, a ze ti nedal podpisat ziadne papiere.
Ja sa len pozastavujem nad hlupostou niektorych ludi.
Potom ze tu Fico tak lahko vyhrava volby.
Teraz ti už kurier chodí na kadejakom aute. Mne tiež nedávno prišiel kurier, myslím, že z GLS, na aute "mojalekaren.sk". A už viackrát sa mi to stalo, že prišla obyčajná dodávka bez akéhokoľvek označenia. Ani chlap nemal žiadnu uniformu, tričko, nič, tak ako to má napríklad UPS.
Áno, cez eshopy si objednávam asi 3x do roka, ale tiež už som sa stretol s neoznačenou dodávkou. No v dodávke som videl kopec iných balíkov a pánko mi dal aj doklad o zaplatení s pečiatkou kuriérskej spoločnosti. Ale to som až taký strach nemal, pretože som si to objednával cez seriózny eshop.
A opäť zamyslenie.. koľkí predávajúci cez bazoš používajú na dopravu kuriérske spoločnosti?
A opäť zamyslenie.. koľkí predávajúci cez bazoš používajú na dopravu kuriérske spoločnosti?
-
Hotwire
Addict
Fuha no uz to by u mna vzbudilo podozrenie, ak mam pravdu povedat.
Ale doklad o prevziati ti musi dat kazdy kurier.
Mne dosiel pred Vianocami kurier na fabii bez potlace, bez nicoho, ako uplne normalne auto.
Daj sem jeho cislo a jeho mail, mozno sa da co to k nemu podla toho najst.
Daj sem jeho cislo a jeho mail, mozno sa da co to k nemu podla toho najst.
-
vladenko007
VIP
Ja som si objednal od Telekomu internet a router mi priniesol chalan s frajerkou na golfe. Mali vzadu kopec balíkov. Podľa mňa to je celkom fajn biznis. Potvrdenie vam kurier nedáva žiadne iba on potrebuje podpis od vás aby bol krytý že ho odovzdal.
vladenko007.. ale predpokladám, že tomu chalanovi si nič neplatil.. a ak áno, tak máš šťastie, že s tým balíčkom si nemal žiadny problém. 
-
Hotwire
Addict
Este mi napadlo, ak mas cislo na toho "kuriera" dohodni s nim stretnutie, akoze chces poslat reklamaciu, a ked pride, proste si opis jeho SPZ a posli ho do pi*e s tym ze ides na policiu udat jeho a jeho kamosa.
-
vladenko007
VIP
To je pravda nič bol to normálne balík z Telekomu. Samoinštalačný teda určite vieš o čom hovorím.brm napísal:vladenko007.. ale predpokladám, že tomu chalanovi si nič neplatil.. a ak áno, tak máš šťastie, že s tým balíčkom si nemal žiadny problém.
a si myslis, ze pride ?Hotwire napísal:Este mi napadlo, ak mas cislo na toho "kuriera" dohodni s nim stretnutie, akoze chces poslat reklamaciu, a ked pride, proste si opis jeho SPZ a posli ho do pi*e s tym ze ides na policiu udat jeho a jeho kamosa.
No tak jedine potom nafingovať kúpu toho telefónu nejakým kamarátom. Keď príde, len si opísať špz, spraviť dáku foto...
-
print_name
Medium Expert
no bol si na tej polícii ? Čo ti povedali ?
-
Old Dirty Bastard
Guru
je vtipné sledovať ako sa všetky tieto podvody týkajú iphonov.. podvodníci dobre vedia po čom hlúpe deti túžia. to už sa nedá ničím lepším vystatovať pred kamarátmi v skupine? musím mať iphone, aby som sa ukázaL? za tie prachy kúpim po funkčnej stránke podstatne lepší smartphone. keď sú vám dobré abibasy, tak berte tie repliky, však dôležité je, že to vyzerá ako iphone, nie? predsa ide o dizajn/značku. a keď už si chcel nový iphone, to bolo také ťažké kúpiť to z obchodu? lebo som našiel najlacnejší za 599€, aspoň by si mal tie prachy u koho vymáhať..Vlado6230 napísal:Ja viem že to bola najväčšia chyba a hlúposť, akú som mohol spraviť, prosím vás poraďte, polícia nevie zistiť cez číslo bydlisko a tak ? Ja neviem čo mám robiť
najskôr došiel peši s balíkom, auto nechal za rohom.. napr. mne Remax čo chodí, tak nemá ani uniformu, ale stále v civilnom oblečení a tuším len občas taká modrá vestička.. podstatné ale je, že od toho má všetky papiere a nedávam mu peniaze bez dokladuHotwire napísal:Ty vole ze ti neprislo divne ze kurier dosiel na aute bez oznacenia spolocnosti, a ze ti nedal podpisat ziadne papiere.Ja sa len pozastavujem nad hlupostou niektorych ludi.
Potom ze tu Fico tak lahko vyhrava volby.
to mi pripomína situáciu kedy človek na ebayi predal prázdnu krabicu od ipadu za 400 dolárov.. všetko to bolo uvedené v popise, že sa jedná len o krabicu, nafotená bola len krabica a dokonca sa pýtal na supporte, či jeho inzercia porušuje nejaké pravidlá. samozrejme, že nie. všetko jasne uvedené v titulku, dokonca veľkým písmom aj v popise. kupujúci bol potom pekne prekvapený, ale nič s tým nespravil. hovorí sa tomu daň za hlúposť.andylarkin0 napísal:takže ísť na políciu bude asi zbytočné, keďže som dostal čo bolo na fotkách?nevadí no, aspoň budem vedieť do budúcnosti a dúfam, že si ten ZLODEJ užije peniaze..