Za kazdu radu ktora mi pomoze dakujem.
Excel bunky voľba
-
GregorAlbert
Novice
Excel bunky voľba
Ak v Exceli chcem napisat nejake slovo do bunky a zacnem ho rovnakym pismenom ako nejake slovo napisane v stlpci nad nim tak mi ukaze moznost napisania toho celeho slova a staci dat len enter. Chcem sa opýtať ako by som to mal urobit tak , aby mi ta moznost vyskakovala bez toho aby tie slova boli napisane v stlpci nad tou bunkou, ze by boli ulozene v nejakej mnozine mimo toho dokumentu, ale ta moznost pri napisani zaciatocneho pismena v tej bunke fungovala. Velmi by mi to ulahcilo pracu.
Pouzivam Excel 2013.
Re: Excel bunky voľba
v anglickom Exceli si najskor oznac bunky, v ktorych to chces pouzit a potom nasledovne:
Data Validation -> tab settings -> Allow: vyberes List a do Source: vyberes bunky, ktore chces pouzivat
potom budes mat pri tych danych bunkach Drop down menu, z ktoreho si mozes vyberat
pripadne sa pohraj v Data Validation a vyber si tu variantu, ktora ti bude viac vyhovovat
Data Validation -> tab settings -> Allow: vyberes List a do Source: vyberes bunky, ktore chces pouzivat
potom budes mat pri tych danych bunkach Drop down menu, z ktoreho si mozes vyberat
pripadne sa pohraj v Data Validation a vyber si tu variantu, ktora ti bude viac vyhovovat
-
GregorAlbert
Novice
Ďakujem , pomohlo mi to , ale aj tak si musim do nejakych buniek ulozit tie udaje co chcem mat v Drop Down Menu, tak to asi vložím do nejako riadku a jeho velkost znizim na nulu aby mi navadil pri tlači. Ešte by som mohol mat v inom excel subore tie udaje , a potom to nejak prepojit cez makra ale to by bolo asi komplikovanejšie a uz by to nebol jeden excel subor. Alebo to este skusim nejako vymyliet cez makra.
ja to vacsinou davam do druheho zosita, ten nikdy nevidis, ak si nan neprepnes
jj a ani nevytlacis by default