Poisťovne a odvody

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Poisťovne a odvody

Príspevok od používateľa rados915 »

Zdravím,

pred pár dňami sa moja mama stretla s jednou známou, rozprávali sa o všetkom možno, veď klasika. Známa sa jej "pochválila", že chcela ísť na materskú dovolenku, no pri vybavovaní materskej jej povedali, že príspevok nebude dostávať. Dôvod? Má nedoplatky v Sociálnej poisťovni. Nakoniec sa zistilo, že jej zamestnávateľ vôbec neplatil odvody za svojich zamestnancov do Sociálnej poisťovne a jeho dlh v SP je 50 tisíc eur.

Môže mi niekto vysvetliť, ako je niečo takéto v tejto banánovej republike možné? Moja mama sa raz omeškala s platbou odvodov do SP (je SZČO) a hneď dostala avízo z poisťovne, že má nedoplatok a div, že na ňu neposlali exekútora.

Tu, zamestnávateľ v roli súkromnej osoby má nedoplatok 50 tisíc eur a nikoho ani len netrápi, že má takýto vysoký nedoplatok, no čo je horšie, že neplatí za svojich zamestnancov odvody. A človek sa po niekoľkých mesiacoch dozvie, že má v SP niekoľko sto eurový alebo nedajbože tisícový nedoplatok.

Veľmi ma niečo takéto neprekvapuje, veď sme na Slovensku, ale aj tak je na hlavu postavené, že ak bežný človek mešká pár dní s platbou, tak hneď idú po ňom a niekto neplatí vôbec niekoľko mesiacov, má desaťtisícové dlhy a pokračuje si veselo ďalej...
Trussardi
Darca
Darca

Re: Poisťovne a odvody

Príspevok od používateľa Trussardi »

cca 10 rokov dozadu za mamu nezaplatil zamestnavatel odvody a poistovna teraz poslala na mamu exekutora
po tolkych rokoch to vyhrabu sice sa nejednalo o velku sumu ale nedopatraju sa zamestnavatela tak si to odnesie zamestnanec
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Poisťovne a odvody

Príspevok od používateľa wladas »

Ja mam zas skusenosti ze nikto sa o teba nestara ak neplatis. Ale urcite sa raz ozvu. Kamosovy sa ozvali po troch rokoch od zalozenie zivnosti a mal tam uz slusne manko.
Napísať odpoveď