Ahoj,
dá sa nejakým spôsobom nasmerovať subdoména na iný fyzický/virtuálny server?
napr. xxx.sk mám priradené k môjmu hostingu na serveroch Websupport a chcem aby pri yyy.xxx.sk bralo dáta z môjho hostingu na serveroch Elbia.
Nasmerovanie subdomény na iný server
Re: Nasmerovanie subdomény na iný server
Jasne, ze sa da. Potrebujes nastavit A (prip. CNAME) DNS zaznam pre konkretnu subdomenu. 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
to je jedna vec, druhá vec je nastaviť virtual host na danom serveri, aby vedel do ktorého adresára má ísť keď mu v hlavičke príde yyy.xxx.sk a tam vidím väčší problém. Hostingovky to majú univerzálne, že subdomény idú do sub adresára, kým domény do web (root) adresára. Ak tam ale takú doménu nemá zakúpenú, bude trošku problém a asi im bude musieť napísať aby mu na jeho hostinu upravili virtual host tak ako treba
ale to je iba môj názor, ešte som sa takýmto riešením nestretol
ale to je iba môj názor, ešte som sa takýmto riešením nestretol
Ja v tom nevidim problem. Pokial ma zakupeny webhosting k domene na websupport, mozme predpokladat, ze ma virtual host nastaveny pre hlavnu stranku, aj subdomeny. Zaroven ak ma webhosting zakupeny aj u toho druheho poskytovatela, tak tiez predpokladam, ze ma virtual host nastaveny pre hlavnu stranku, aj subdomeny. Samozrejme to zalezi od tych dvoch poskytovatelov. Ak to vsetko plati, tak postacuje len spravne nastavit DNS zaznamy, aby sa vedelo, ktora subdomena patri ktoremu serveru (IP adrese).
-
audiotrack
VIP
ja som to pochopil tak, že subdomena yyy.xxx.sk bude z iného servera, ale nepíše že zo sub adresáru tak som predpokladal že z rootu. A teda ten server aby chápal že má podhodiť root aj keď mu prišla adresa subdomény. Ak mu ale nevadí, že to bude pchať do podadresára a nie do rootu (teda to je nový projekt a nie zabehnutý web kde by to mohlo robiť komplikácie všetko presunúť a pomeniť cesty a podobne) tak v tom problém nevidím ani ja. Takže werroro, ako je to?
Variant A:
xxx.sk -> root xxx.sk na websupporte
yyy.xxx.sk -> sub adresár na elbia
Variant B:
yyy.xxx.sk -> root na elbia
Variant A:
yyy.xxx.sk -> sub adresár na elbia
Variant B:
yyy.xxx.sk -> root na elbia
-
weroro
Flash coder
Adresárová štruktúra na oboch hostingoch bude rovnaká. Čiže variant A. Doménu spravujem cez admina vo Websupporte v Elbii mám len hosting. Chcem tak nasmerovať iba jednu jedinú subdoménu. Takže ostatné subdomény, ostanú na Websupporte.