Vyskúšam ale momentálne nemám čas, asi až zajtra alebo pozajtra. Potom napíšem ako to dopadlo, ale pokiaľ som mal 2x1GB a 1x2GB tak mi to rozpoznalo tiež len 3GB (3GB-256MB zdielana grafika vtedy ešte, teraz je tam už s vlastnou pamäťou)
Takže dnes som tam nechal iba 2GB modul a systém nabehol, všetko vpohode. V biose som pozeral veľkosť operačnej pamäte a rozpoznalo to presne 2040MB (teda vlastne celú kapacitu modulu).
(Ne)rozpoznaná operačná pamäť
-
tuning1114
Light Expert
Re: (Ne)rozpoznaná operačná pamäť
Skús po jednom osadzovať sloty na RAM. Možno je chyba v nejakom slote.
-
tuning1114
Light Expert
Všetky pamäte sú plne funkčné.
Nevravím o pamätiach ale o slotoch na pamäte na doske...
-
tuning1114
Light Expert
Všetky sloty pre ramky na doske sú funčkné, to už mám overené.
Dnes sa však vyskytol iný problém. Počítač po dlhšej dobe neaktivity prešiel do režimu spánku z ktorého sa už neprebral. Myslím že je chyba v HDD* ale metie ma prečo kontrolka zapnutého stavu ktorá predtým svietila riadne silno, teraz po zapnutí svieti veľmi slabo. Skúšal som aj pripojiť diagnostický reproduktor ktorý som mal doma z iného pc (kedže k bedni ani k doske nebol) ale nepípa nič. Do biosu sa nedostanem.
(* po zapnutí HDD nejavý žiadne známky aktivity)
Dnes sa však vyskytol iný problém. Počítač po dlhšej dobe neaktivity prešiel do režimu spánku z ktorého sa už neprebral. Myslím že je chyba v HDD* ale metie ma prečo kontrolka zapnutého stavu ktorá predtým svietila riadne silno, teraz po zapnutí svieti veľmi slabo. Skúšal som aj pripojiť diagnostický reproduktor ktorý som mal doma z iného pc (kedže k bedni ani k doske nebol) ale nepípa nič. Do biosu sa nedostanem.
(* po zapnutí HDD nejavý žiadne známky aktivity)