WiFi anténa
WiFi anténa
Dobrý deň!
Máme doma WiFi ,nejaký Huawei ,píše sa na tom že MobileWiFi-e68d a myslím,že nám to má prijímať a vysielať po baráku signál mob. internetu.Ide nám to dosť na h...o,lebo sme na kopaniciach a pokrytie signálom je tu "kolísavé".Toť som na tom čiernom čude objavil ukrytý konektor na kt. kryte je symbol antény.. a teraz špekulujem,čo by som do toho strčil..Viete mi prosím niekto poradiť? Je ten konektor na pripojenie nejakej externej-prídavnej antény? Ako môže takáto anténa (príp.aj orig."kúpenská") ovplyvniť príjem internetu? Môžem niečo skúsiť vyrobiť? Oplatí sa tým zaoberať-teda dokáže mi to pomôcť výrazne zlepšiť príjem? ďakujem za všetky trpezlivé a polopatistické odpovede..
Máme doma WiFi ,nejaký Huawei ,píše sa na tom že MobileWiFi-e68d a myslím,že nám to má prijímať a vysielať po baráku signál mob. internetu.Ide nám to dosť na h...o,lebo sme na kopaniciach a pokrytie signálom je tu "kolísavé".Toť som na tom čiernom čude objavil ukrytý konektor na kt. kryte je symbol antény.. a teraz špekulujem,čo by som do toho strčil..Viete mi prosím niekto poradiť? Je ten konektor na pripojenie nejakej externej-prídavnej antény? Ako môže takáto anténa (príp.aj orig."kúpenská") ovplyvniť príjem internetu? Môžem niečo skúsiť vyrobiť? Oplatí sa tým zaoberať-teda dokáže mi to pomôcť výrazne zlepšiť príjem? ďakujem za všetky trpezlivé a polopatistické odpovede..
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: WiFi anténa
najlepšie je ísť za operátorom a povedať, že signál máš slabý, či nemajú nejaký lepší prímač (u orange-u mi dali lepšiu anténu, kde som mal potom oveľa stabilnejší net keď som si našiel miesto pri okne, ona anténa mala tuším ešte 5m kábel takže sa dalo behať po chate)
hrban- dík za odpoveĎ,takto nejak by to malo dopadnúť... Teraz ma však zaujímajú odpovede - návody,ako niečo skúsiť doma..
-
vladenko007
VIP
Ako vyzerá ten konektor? Daj sem fotku.
-
hrban
Addict
ono ide o to, že to bude iste router ktorý má v sebe 3g modul, v podstate on potrebuje lepší GSM signál, poprípade signál nieje dosť silný aby mal HSDPA (ak tam vôbec je toto pokrytie) a má len EDGE alebo možno ešte menej, a ten konektor čo tam je neviem či bude práve na mobilnú sieť, aby to nebolo len na zosilnenie WI-Fi, čo on nepotrebuje
daj sem presne typ toho huawei, niekde bude nálepka s označením modelu
daj sem presne typ toho huawei, niekde bude nálepka s označením modelu
teda volá sa to Huawei E587 a podľa toho čo som pretčítal na orig. krabičke,tak to má "Ekvalizér a Recieve Diversity - vylepšená anténa pre lepší príjem aj v slabšom pokrytí" ,teda to je na krabici napísané okrem iného.Žiadna knižka k tomu neni,len papier s "informácie o bezpečnosti".Tak neviem.Na displayi to vedľa symbolu signálu ( s "paličkami") píše že " 2G ".Takže som nezistil,načo tam je ten konektor.. Neviem,dá sa to nejak podomácky "vytúnovať"? 
-
vladenko007
VIP
No,Vladenko,to je ten náš čierny ďábel! Ďík za link. A takáto anténa slúži k lepšiemu príjmu,alebo k lepšiemu vysielaniu "po baráku"? 
-
vladenko007
VIP
No pokial ako tam píšu že to je externá anténa na ten model tak asi áno.
Len teraz som v pomykove. Či ta anténa je na lepší príjem signálu od operátora. Alebo na šírenie Wifi.
Skôr by som povedal že to prvé. To by potom asi znamenalo že ti to neurobí večie pokrytie v baráku.
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2014, 18:10)
Frekvenčný rozsah: 900/2100MHz takže len na príjem
Len teraz som v pomykove. Či ta anténa je na lepší príjem signálu od operátora. Alebo na šírenie Wifi.
Skôr by som povedal že to prvé. To by potom asi znamenalo že ti to neurobí večie pokrytie v baráku.
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2014, 18:10)
Frekvenčný rozsah: 900/2100MHz takže len na príjem
Ďakujem za rady! Ono totiž ide HLAVNE o lepší príjem a nie o pokrytie v dome. Máte niekto skúsenosť,ako výrazne môže takáto anténa pomôcť? Predsalen to aj s nutnými redukciami a kabekážou vypada na kopu éčiek,tak na metódu pokus omyl je to drahý špás.Alebo niečo ukutiť doma,vyskúšať a ak by to šlo lepšie,potom investovať do orig. zariadenia.Ale myslím,že tá orig. anténa je asi aktívna (rozumiem napájana+nejaký integr.zosilovač),kdežto doma,bez nejakej väčšej investície vyrobím len nejakú pasívnu,asi.. Ale ak by aj takáto nedokonalá dokázala poznateľne zváčšiť príjem - potom sa oplatí investovať.Teda ak má niekto skúsenosť s takouto anténou,alebo vie ako niečo vhodné k vyššieuvedenému účelu zosmoliť doma nech sa ozve,budem vďačný za pomoc.Vladenko ďakujem za trpezlivosť. 
-
hrban
Addict
preto je dobré zbehnúť za operátorom, je možné, že sa dohodneš a dajú ti nejakú lepšiu anténu v pdostate zadara k paušálu, alebo aspoň na vyskúšanie a ak to pôjde lepšie tak si kúpiš túto
Presne,
poprípade stačí klasická autoanténa pre GSM . Ty môžeš mať prúser aj v tom, že vysielač, kt. chytáš, nemá HSDPA, čiže stejne ti to rýchlo nepôjde a ak ešte máš trebárs z toho vysielača signál 50 %, tak Ti to rýchlosť takmer vôbec neovplyvní, čiže ani anténa nemusí pomôcť.
poprípade stačí klasická autoanténa pre GSM . Ty môžeš mať prúser aj v tom, že vysielač, kt. chytáš, nemá HSDPA, čiže stejne ti to rýchlo nepôjde a ak ešte máš trebárs z toho vysielača signál 50 %, tak Ti to rýchlosť takmer vôbec neovplyvní, čiže ani anténa nemusí pomôcť.
-
vladenko007
VIP
No neviem či v dnešnej dobe dáva operátor ešte modemy ktoré nepodporuju HSPDA.
A hlavne nevieme v akej lokalite sa nachádza. Možno tam ani pokritie HSPD není.
A hlavne nevieme v akej lokalite sa nachádza. Možno tam ani pokritie HSPD není.
Ďakujem všetkým za odpovede a pomoc!
-
hrban
Addict
každý vysielač má HSDPA, problém že dosah tohoto signálu je podstatne kratší a ďalej sa šíri len 2G signál keďže ma lepší dosah (nemám poňatia ako to je teraz označené, meno sa menilo každým rokom, kedysi sa to volalo EDGE) čo je pomalé jak riť, silnejšia anténa môže chytiť HSDPA ale nemusí tak preto je to hop alebo trop s kúpou novej antény, poprípade nemáš ani len EDGE a ide to cez najpomalšie pásmo čo sú rýchlosti okolo 5-10 kbps
-
vladenko007
VIP
hrban presne ako vravíš EDGE
Ja som mal taký internet od t-mobile a niekedy som dosiahol aj 25kbps
Ja som mal taký internet od t-mobile a niekedy som dosiahol aj 25kbps