Reklamujem v Alze, POMOC
-
matthew925
Amateur
Reklamujem v Alze, POMOC
Nazdar borci, pred cca dvoma týždňami sme boli zaniest do alzy na centralu v BA telefón, ktorý som tam kupil pred ani nie mesiacom (trocha sa mi prehrial a asi sa upiekol),
uz cakám skoro druhy tyzden (ved boli sviatky, co mam robit). Ked som napisal tým zelenym kk*tom, ze aky je ich autorizovany servis na mobilne telefony LG nevedeli mi nájsť žiadny. Vraj poslali telefon Dodávatelovi, pretoze je tam napísane pri stave reklamacii ze "U dodavatela". Jedna sa o Google NEXUS4, tak co ho poslali do googlu? Ved kym mi pride domov tak zneho nebude nič ked ho poslali samotný takto daleko. Reklamovali ste uz niekedy nieco v alze? ak ano ako to prebehlo, presne do 30 dní ? ak nie, tak vám po 30 dnoch vratili peniaze?
Diki za odpovede.
uz cakám skoro druhy tyzden (ved boli sviatky, co mam robit). Ked som napisal tým zelenym kk*tom, ze aky je ich autorizovany servis na mobilne telefony LG nevedeli mi nájsť žiadny. Vraj poslali telefon Dodávatelovi, pretoze je tam napísane pri stave reklamacii ze "U dodavatela". Jedna sa o Google NEXUS4, tak co ho poslali do googlu? Ved kym mi pride domov tak zneho nebude nič ked ho poslali samotný takto daleko. Reklamovali ste uz niekedy nieco v alze? ak ano ako to prebehlo, presne do 30 dní ? ak nie, tak vám po 30 dnoch vratili peniaze?
Diki za odpovede.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Reklamujem v Alze, POMOC
dodávateľ nemusí byť výrobca. Neviem kde si nabral, že by to mali posielať rovno do googlu. Alza ten tovar tiež len kupuje, a tiež ho musia vyreklamovať u toho od koho ho kúpili pokiaľ nie sú výhradný distribútor pre SR.
Keď to bolo pred dvoma týždňami tak zbytočne robíš paniku. Zo zákona majú 30 dní, a pred uplynutím tejto doby sa s tebou nemusia vôbec baviť ani nemajú povinnosť ťa priebežne informovať
Keď to bolo pred dvoma týždňami tak zbytočne robíš paniku. Zo zákona majú 30 dní, a pred uplynutím tejto doby sa s tebou nemusia vôbec baviť ani nemajú povinnosť ťa priebežne informovať
Never tomu, že ich dodávateľom pre výrobky Nexus je spoločnosť Google..
Bude to nejaký veľkoobchod typu asbis a podobne.. a keďže sú akurát vianočné sviatky, ani sa nečuduj, že to trvá dlho. Každopádne to musia stihnúť do 30 dní, ak sa dovtedy neozvú, nabehni tam a pýtaj si späť peniaze. Nemusíš sa stresovať.
-
matthew925
Amateur
Wau, diki za rýchle reakcie, necakal som, ze mi niekto takto skoro odpovie.
Nestresujem len som nasraný, Vás by to nenasralo keby sa Vam pokazí vianocny darcek este pred vianocami?
Cital som si nie moc pozitivne ohlasy ohladom reklamacie v alze, tak neviem ako to tam prebieha, či je to az tak zlé ako ludia pišu.
Nestresujem len som nasraný, Vás by to nenasralo keby sa Vam pokazí vianocny darcek este pred vianocami?
Cital som si nie moc pozitivne ohlasy ohladom reklamacie v alze, tak neviem ako to tam prebieha, či je to az tak zlé ako ludia pišu.
-
audiotrack
VIP
každá reklamácia je iná, ku každej sa pristupuje individuálne. Ale väčšinou ľudia na internet píšu negatívne skúsenosti. Keď si nespokojný (ako aj teraz) tak napíšeš, ale keď si spokojný tak sa neozveš. Mienku o reklamácii si spravíš sám po tých 30 dňoch. Teraz je zbytočne skoro niečo riešiť, lebo nič nevyriešiš. Zo zákona majú čas, a to že im tam zavoláš alebo napíšeš mail nič nevyrieši
-
matthew925
Amateur
Hej, takto som nad tym neuvažoval a mas 100% pravdu. Som zvedavy ako to dopadne a napisem sem o tom recenziu, ked bude mat niekto ten isty problem co ja, aby si to vedel precitat aka bola moja skusenost.
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2014, 10:56)
soviet, to som uz cital, toho tipka nasralo iba to, ze mu nebol dodany tovar vtedy kedy chcel a ze sa nevie dovolať.. a myslim si, ze "strategia pevnej linky" v alze je kazdemu jasna, keby tam je iba jedna tetuška za telefonom a počuva kazdy den telefonaty od nespokojnych zakaznikov tak by si asi hodila slučku, preto maju telefon vypnuty, zerie vela energie a času..
a ten neochotny personal.. to su chlapci s gymnaziami, ktory si mysleli ze z nich budu pravnici a doktori a skončili u zeleneho koko*ta. ved tipek co nam robil reklamačku, je tam jeho meno a prekukal som si ho a chlapec chodil na gymnazium a teraz robi v alze s minimalnym platom a kazdonennymi nervami.
//autoeditácia príspevku (03 Jan 2014, 10:56)
soviet, to som uz cital, toho tipka nasralo iba to, ze mu nebol dodany tovar vtedy kedy chcel a ze sa nevie dovolať.. a myslim si, ze "strategia pevnej linky" v alze je kazdemu jasna, keby tam je iba jedna tetuška za telefonom a počuva kazdy den telefonaty od nespokojnych zakaznikov tak by si asi hodila slučku, preto maju telefon vypnuty, zerie vela energie a času..
a ten neochotny personal.. to su chlapci s gymnaziami, ktory si mysleli ze z nich budu pravnici a doktori a skončili u zeleneho koko*ta. ved tipek co nam robil reklamačku, je tam jeho meno a prekukal som si ho a chlapec chodil na gymnazium a teraz robi v alze s minimalnym platom a kazdonennymi nervami.
Akú recenziu na aký problém ?
Alza má na to 30 dní. Zvyčajne mne reklamáciu vybavia do 20-25 dní. (dokonca ja brávam všetko na firmu, takže majú na to čas až 60 dní.) A práve u Alzy by som sa nebál, že ak prešvihnú lehotu 30 dní, že by odmietli vrátiť peniaze.
Za to sa ešte väčšina ľudí modlí, ak reklamujú nejaký ročný stroj ktorého cena klesla medzitým na polovicu aby nestihlir eklamáciu vybaviť a vrátili im kúpnu cenu
Alza má na to 30 dní. Zvyčajne mne reklamáciu vybavia do 20-25 dní. (dokonca ja brávam všetko na firmu, takže majú na to čas až 60 dní.) A práve u Alzy by som sa nebál, že ak prešvihnú lehotu 30 dní, že by odmietli vrátiť peniaze.
Za to sa ešte väčšina ľudí modlí, ak reklamujú nejaký ročný stroj ktorého cena klesla medzitým na polovicu aby nestihlir eklamáciu vybaviť a vrátili im kúpnu cenu
-
matthew925
Amateur
Lubenečko napísal:Akú recenziu na aký problém ?![]()
preto som založil túto temu aby som vedel vase skusenosti s alzou a rad citam ohlasy ako je tento
Nehnevaj sa, ale čím Ďalej čítam tvoje príspevky, tým mám o tebe horšiu mienku. No a čo, že robí v Alze. Náhodou niekoho technika baví, je s ňou v neustálom kontakte... Ale ak si myslíš, že je to podradná robota ktorú by ani robiť nemal a mal radšej byť na úrade práce a platiť ho všetci ... prečo nie ?
Ešte aby sa človek hanbil pracovať ...
Tak nabudúce nenakupuj u "zelených k****" aa choď inam, kde nájdeš predavača s vysokou školou.
Tak nabudúce nenakupuj u "zelených k****" aa choď inam, kde nájdeš predavača s vysokou školou.
-
matthew925
Amateur
maj o mne hocakú mienku, ajtak sa nepoznameLubenečko napísal:Nehnevaj sa, ale čím Ďalej čítam tvoje príspevky, tým mám o tebe horšiu mienku. No a čo, že robí v Alze. Náhodou niekoho technika baví, je s ňou v neustálom kontakte... Ale ak si myslíš, že je to podradná robota ktorú by ani robiť nemal a mal radšej byť na úrade práce a platiť ho všetci ... prečo nie ?Ešte aby sa človek hanbil pracovať ...
-
masterdead
SysAdmin
Vacsinou v tomto pripade je predajca len posuvac krabice a tiez caka kedy mu dany tovar pride od dodavatela/aut. servisu. Zial, ak clovek nema zaplatene SLA, ostava len cakat.
Rychlost reklamacie zavisi aj od typu produktu. Cim je to specifickejsi a menej predavany produkt, rastie linearne aj mozna dlzka reklamacie.
Ja osobne mozem povedat, ze s reklamaciami v alze mam len dobre skusenosti. Pred dvomi rokmi mi vyreklamovali dosku za 1 den. Hned po kupe bola vadna, predajca rovno povedal ze si mam objednat novu a da mi ju na dobropis. 21. dec. o 19:00 objednana nova, 22. dec. rano o 8 ma uz cakala. Reklamacia objektivu napr. trvala 29 dni. Chlapik mi rovno povedal, moze to trvat dlhsie. I ked som ho potreboval, respektoval som to, suhlasil som s obchodnymi podmienkami.
Minule som bol svedkom v alze, kedy mlade dievca s kulturistom po boku reklamovali 100e telefon. Silno sa rozculovali preco nedostane nahradny na dobu reklamacie. Stupidita niektorych ludi je az zarazajuca. Neprecitanie obchodnych a reklamacnych podmienok s ktorymi clovek pri nakupe suhlasi neospravedlnuje. Potom sa nie je comu divit, preco su ludia na reklamaciach neochotny, ked musi vysvetlovat podobnym individuam proces reklamacie a postup.
Rychlost reklamacie zavisi aj od typu produktu. Cim je to specifickejsi a menej predavany produkt, rastie linearne aj mozna dlzka reklamacie.
Ja osobne mozem povedat, ze s reklamaciami v alze mam len dobre skusenosti. Pred dvomi rokmi mi vyreklamovali dosku za 1 den. Hned po kupe bola vadna, predajca rovno povedal ze si mam objednat novu a da mi ju na dobropis. 21. dec. o 19:00 objednana nova, 22. dec. rano o 8 ma uz cakala. Reklamacia objektivu napr. trvala 29 dni. Chlapik mi rovno povedal, moze to trvat dlhsie. I ked som ho potreboval, respektoval som to, suhlasil som s obchodnymi podmienkami.
Minule som bol svedkom v alze, kedy mlade dievca s kulturistom po boku reklamovali 100e telefon. Silno sa rozculovali preco nedostane nahradny na dobu reklamacie. Stupidita niektorych ludi je az zarazajuca. Neprecitanie obchodnych a reklamacnych podmienok s ktorymi clovek pri nakupe suhlasi neospravedlnuje. Potom sa nie je comu divit, preco su ludia na reklamaciach neochotny, ked musi vysvetlovat podobnym individuam proces reklamacie a postup.
Ja som reklamoval v Alze len raz MMCcko a vybavily to za cca 22 dni takze stale v pohode, vzdy ma len zarazi ako ludia nadavaju na Alzu ale aj tak tam nakupuju 
Ale kto vie aký je pomer nespokojných zákazníkov ku spokojným. Na nejaké menšie elektro možno objavíš 2 negatívne ohlasy ale na Alzu napr. 100.
Lenže pomer spojoný-nespokojný môže byť úplne iný. Zatiaľ čo malý shop predá 100 produktov a teda nespokojný bude 1 z 50. pri Alze to môže byť 100 tisíc produktov a teda pomer bude 1 ku 1000.
Prečo nakupujú, ? pretože majú naozaj pobočku skoro v každom väčšom meste a rýchle dodanie tovaru zväčša už na druhý deň
Lenže pomer spojoný-nespokojný môže byť úplne iný. Zatiaľ čo malý shop predá 100 produktov a teda nespokojný bude 1 z 50. pri Alze to môže byť 100 tisíc produktov a teda pomer bude 1 ku 1000.
Prečo nakupujú, ? pretože majú naozaj pobočku skoro v každom väčšom meste a rýchle dodanie tovaru zväčša už na druhý deň
-
drop
Medium Star
presne toto, rychle dodanie a do ZA na skok. Tu u nas ked nieco objednam v pc obchode tak cakam 4 dni na dodanie. 
-
twardykamen
Medium Professional
no ved si tuto "exkluzivitu" aj nechaju zaplatit.
Twardykamen: "Milujem" takích ludi, ktorí by chceli aby im tovar vymenili kus za kus, tovar doniesli este v ten den, uplna odbornost u predavacov a aby ceny mali o polovicu lacnejsie nez konkurencia. Vies tie priestory, preprava, zamestnanci nieco stoja. Nikto ti u nich nekaze nakupovat. Ak chces rychle dodanie tak alza, ak chces odbornost a kvalitu tak tichepc. Ak chces lacnejsi tovar tak ostatne eshopy ale potom sa necuduj ak budu problemy s reklamaciou, dodanim tovaru a podobne.
a hlavne keď si ešte podvečer spomeniem, že niečo potrebujem, tak môžem objednať až do deviatej večer. A to vďaka tomu, že majú vlastný rozvoz. Keby to riešili formou kuriéra cez inú spoločnosť, tak máš smolu ... u ostatných potrebuješ objednať napr do 12:00 aby to stihli druhý deň odoslať. A pri malej kravine, radšej zaplatím to 1€ za osobné prebratie, než platiť 4-5€ za kuriéra a čakať ho celý deň.
alza je super, nakupujem u nich uz minimalne cez 10rokov a aj ked nie vzdy su najlacnejsi tak celkovou ponukou sluzieb su na špičke. Vsetky reklamacie boli vybavene do 30dni,dokonca raz mi bez problemov zobrali vianocne osvetlenie na ktorom sa mi nepacilo iba to ze svietilo podla mna slabo. A v rychlosti dodania tovaru nemaju konkurenciu.
-
matthew925
Amateur
Stala sa taká vec, že môj tovar uz nepredavaju, respektive predaj mojho tovaru sa skončil. Vyriesia tuto reklamaciu alebo mi vratia peniaze?