Problem s WiFi
Problem s WiFi
Ahojte!
Teta dostala na vianoce novy tablet http://www.alza.sk/hp-slate-7-2800-d485634.htm a problem je ze u nej doma sa neda pripojit na WiFi. Pripojilo sa tam vsetko telefony, notebook aj druhe tablety ale len na tomto stale ukazuje ze je mimo siete aj ked to skusame priamo pri routery. Maju tento router http://www.alza.sk/d-link-dir-600-d147421.htm a internet asi turbo 2 od telekomu. Neviete v com by mohol byt problem ?
Teta dostala na vianoce novy tablet http://www.alza.sk/hp-slate-7-2800-d485634.htm a problem je ze u nej doma sa neda pripojit na WiFi. Pripojilo sa tam vsetko telefony, notebook aj druhe tablety ale len na tomto stale ukazuje ze je mimo siete aj ked to skusame priamo pri routery. Maju tento router http://www.alza.sk/d-link-dir-600-d147421.htm a internet asi turbo 2 od telekomu. Neviete v com by mohol byt problem ?
Re: Problem s WiFi
K inej wifi ide pripojiť? Inak asi nie si sám s týmto problémom, ak si pozrieš hodnotenie na alze, jednému tiež nešlo pripojiť k wifine.
doma mi siel v pohode vsetko aktualizacie sa stiahli prehladavanie na nete co dost dlho trvalo takze nejaky len casovy vypadok to byt nemohol
Ako ma teta a ty zabezpecenu wifi? Porovnaj to.
no malo by tam byt vsetko rovnako nic som tam nemenil ani u nas ani u nej zakladne nastavenie by tam malo byt
-
vladenko007
VIP
Základne nastavenie ešte nezaručuje že to je na oboch rovnako nastavené.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ako hovori kolega vyššie, problém bude prvdepodobne v type šifrovania, doma máš pravdepodobne sieť s WEP/WPA heslom, a teta má asi WPA2 (čo je v podstate najnovšie ale veľa wi-fi kariet s ním nevie pracovať a preto sieť ani nevidí). Niekedy pomôže ale spraviť update ovládačov pre WIFI kartu ale update treba robiť ručne.
Zo spodu každého zariadenia sú nálepky, jedna z nich bude nálepka k wi-fi, odfoť ju a uploadni sem, i keď práve HP laptopy používajú katastrofálne komponenty a niekedy ani update ovládačov nepomôže, vtedy treba zmeniť šifrovanie na routeri na staršie (WPA/WEP)
Zo spodu každého zariadenia sú nálepky, jedna z nich bude nálepka k wi-fi, odfoť ju a uploadni sem, i keď práve HP laptopy používajú katastrofálne komponenty a niekedy ani update ovládačov nepomôže, vtedy treba zmeniť šifrovanie na routeri na staršie (WPA/WEP)
-
vladenko007
VIP
Presne tak a ešte som teraz pozeral na suport HP a tak isto sa pýtal pán tonysgh89 na ten istý problém a odpovedali mu toto:
Takže pozrieť aj na to aký kanál používaš aj typ zabezpečenia.Hello tonysgh89, Welcome to the HP Support Community!
Have you tried turning the tablet off, then back on?
What wifi channel is being used by your router? Try channels 1 - 11 if using 12 or 13.
What encryption method are you using? The Slate 7 cannot use PEAP or MSCHAP encryption.
WyreNut
no dobre pozrem to ked budem u nej dakujem zatial
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2014, 20:56)
No takze som sa k tomu az dnes dostal. zabezpecenie na rutry nieje ziadne ani wep ani wpa a stale to nefunguje ked aj cez mobil spravim wifi hotspot tak vsetko v pohode ide dokonca tu nachadza aj wifi od susedov ale tuto jedinu nenajde
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2014, 20:56)
No takze som sa k tomu az dnes dostal. zabezpecenie na rutry nieje ziadne ani wep ani wpa a stale to nefunguje ked aj cez mobil spravim wifi hotspot tak vsetko v pohode ide dokonca tu nachadza aj wifi od susedov ale tuto jedinu nenajde
-
vladenko007
VIP
No keď všetky siete vidí (s tabletom) okrem tej jej vlastnej tak to musí byť v nastavení routra. Keby nevidela žiadnu videl by som to na reklamáciu ale takto asi nie.
A už keď sme pri zabezpečení pevec tete že mať nezabezpečenú sieť je trošku blbé. Hocikto zo susedov sa jej môže pripojiť na router a môže surfovať. A samozrejme keď začne niekto na jej linke sťahovať filmy tak jej to nepôjde bohvieako svižne, kedže má len Turbo2
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2014, 21:38)
Pozeral som ten router čo si hore dal odkaz. Napísal si že má Turbo2. To znamená že to má pripojené tak že používa ADSL modem a z neho ide kábel do Wifi routra? Je to také nešťastné riešenie. Určite by jej v telekome dali zdarma nový Wifi router v ktorom je ADSL modem aby tam nemusela mať pripojené 2 zariadenia za sebou. Nech sa opýta.
A už keď sme pri zabezpečení pevec tete že mať nezabezpečenú sieť je trošku blbé. Hocikto zo susedov sa jej môže pripojiť na router a môže surfovať. A samozrejme keď začne niekto na jej linke sťahovať filmy tak jej to nepôjde bohvieako svižne, kedže má len Turbo2
//autoeditácia príspevku (22 Jan 2014, 21:38)
Pozeral som ten router čo si hore dal odkaz. Napísal si že má Turbo2. To znamená že to má pripojené tak že používa ADSL modem a z neho ide kábel do Wifi routra? Je to také nešťastné riešenie. Určite by jej v telekome dali zdarma nový Wifi router v ktorom je ADSL modem aby tam nemusela mať pripojené 2 zariadenia za sebou. Nech sa opýta.
-
Tomika
Expert
- Kontaktovať používateľa:
pozrel si aj ten kanal ci mas spravny nastaveny a nie napriklad automaticky urceny? mne ten robil problem s HP notebookom