odpruzena vidlica problem
odpruzena vidlica problem
ludkovia mam problem s prednou vidlou, cca 8 mesiacov mam novy bike, vidla RST Gila ML, toz problem ten ze ked je vidla stlacena a prudko dvihnem tak sa nevysunie plynule ale zrobi odskok, klepne to a dost ma to irituje, doteraz to nerobila, moze to byt tym ze som ju namazal inym olejom ako je urceny na prednu vidlu? (olej je urceny na mazanie retaze, lozisk ale nie na vidlu, neni silikonovy), bojim sa zebysa daco v tej vidle nedoje*kalo, viete dakto co s tym?? (ja viem servis, ale pokial mozno tak si to chcem zmastit sam) dakujem
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: odpruzena vidlica problem
bohuzial vidlice RST su len budget vidlice ktore sa davaju na lacne biky, nestoja za nic
kopanie na nich je bezny jav, pravdepodobne vnutri odislo nieco (ale reklamaciu neocakavaj, maju dost uzko vymedzene na "co" sa mozu pouzivat a stava sa jednoducho ze sa neuzna reklamacia lebo bike nebol pouzity na to na co mal byt atd atd)
na druhej strane su dost jednoduche na rozobratie a zlozenie, skus otvorit a pozret
kopanie na nich je bezny jav, pravdepodobne vnutri odislo nieco (ale reklamaciu neocakavaj, maju dost uzko vymedzene na "co" sa mozu pouzivat a stava sa jednoducho ze sa neuzna reklamacia lebo bike nebol pouzity na to na co mal byt atd atd)
na druhej strane su dost jednoduche na rozobratie a zlozenie, skus otvorit a pozret
no to som si doteraz myslel o bikoch z tesca.. 
ak sa da skusil by som to reklamovat, nic za to nedas, inak tej vidle nie je velmi pomoci, jedine rozobrat precistit a namazat pruziny vazelinou na vidlice, pripadne premazat klznu cast - vnutorne nohy, ale s tym zazraky velmi nespravis
ps: na tvojom mieste by som to vymenil za jazdeny rock shox, nie su drahe, lacny servis, recon/tora
na vidlici typu rst gila mam odjazenych par tisic po horach, nikdy viac 
ps: na tvojom mieste by som to vymenil za jazdeny rock shox, nie su drahe, lacny servis, recon/tora
no uvazujem nad tym ze ju vymenim ostatne komponenty su upe v klidku len ta vidla ma je*e, ja ziaden downhill nejazdim ale dlhsie bikovacky v kopcoch to hej a ta vidla ma dost serie
mna bolievali ruky od toho ako stara vidla kopala ked som siel dlhsie rozbitou lesnou cestou, teraz mam RS Sid a neda sa to porovnat, nehovoriac o tom, ze ta vidla skutocne pruzi a filtruje nerovnosti 
RST Gila je určená na nákupy alebo na pivo.. ale nie na dlhé lesné výlety..