odpruzena vidlica problem

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

odpruzena vidlica problem

Príspevok od používateľa brainwirm »

ludkovia mam problem s prednou vidlou, cca 8 mesiacov mam novy bike, vidla RST Gila ML, toz problem ten ze ked je vidla stlacena a prudko dvihnem tak sa nevysunie plynule ale zrobi odskok, klepne to a dost ma to irituje, doteraz to nerobila, moze to byt tym ze som ju namazal inym olejom ako je urceny na prednu vidlu? (olej je urceny na mazanie retaze, lozisk ale nie na vidlu, neni silikonovy), bojim sa zebysa daco v tej vidle nedoje*kalo, viete dakto co s tym?? (ja viem servis, ale pokial mozno tak si to chcem zmastit sam) dakujem
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: odpruzena vidlica problem

Príspevok od používateľa vendo »

bohuzial vidlice RST su len budget vidlice ktore sa davaju na lacne biky, nestoja za nic
kopanie na nich je bezny jav, pravdepodobne vnutri odislo nieco (ale reklamaciu neocakavaj, maju dost uzko vymedzene na "co" sa mozu pouzivat a stava sa jednoducho ze sa neuzna reklamacia lebo bike nebol pouzity na to na co mal byt atd atd)

na druhej strane su dost jednoduche na rozobratie a zlozenie, skus otvorit a pozret
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

no to som si doteraz myslel o bikoch z tesca.. :D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

ak sa da skusil by som to reklamovat, nic za to nedas, inak tej vidle nie je velmi pomoci, jedine rozobrat precistit a namazat pruziny vazelinou na vidlice, pripadne premazat klznu cast - vnutorne nohy, ale s tym zazraky velmi nespravis

ps: na tvojom mieste by som to vymenil za jazdeny rock shox, nie su drahe, lacny servis, recon/tora :) na vidlici typu rst gila mam odjazenych par tisic po horach, nikdy viac :D
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

no uvazujem nad tym ze ju vymenim ostatne komponenty su upe v klidku len ta vidla ma je*e, ja ziaden downhill nejazdim ale dlhsie bikovacky v kopcoch to hej a ta vidla ma dost serie
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

mna bolievali ruky od toho ako stara vidla kopala ked som siel dlhsie rozbitou lesnou cestou, teraz mam RS Sid a neda sa to porovnat, nehovoriac o tom, ze ta vidla skutocne pruzi a filtruje nerovnosti :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

RST Gila je určená na nákupy alebo na pivo.. ale nie na dlhé lesné výlety.. :)
Napísať odpoveď