Čaute Chcel by som vedieť aké sú vaše názory na pomstu, napr. keď Vás niekto sklame alebo Vám nejako ublíži. Myslite, že pomsta má nejaký význam alebo je to zbytočné ? A ak ma význam ako by ste sa pomstili alebo ako by ste to osobe, ktorá vám ublížila , vrátili ?
Ďakujem za Vaše názory
Viem využiť energiu aj lepšie než na pomstu Však, ak ma niekto sklame, už len tým, že plánujem pomstu, stále na to myslím a nemám od tej osoby (a toho, čo urobil) pokoj. Potom sa človek vracia v myšlienkach znova a znova k tej bolestivej situácii a znova ho to bolí. Možno môže tú osobu viac nahnevať ignorácia a tvoj úsmev.
Autor témy- existuje také príslovie - ROB DOBRO A BUDES SA CITIT DOBRE, ROB ZLO A BUDES SA CITIT ZLE.
Zálezí aj o aku pomstu sa jedná. Keby ta zbije nejaký hajzel tak určite by si to nechcel nechat tak a rád by si mu to ešte viac odplatil.
K tomu pasuje to príslovie, OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB. Ako zálezí o aku pomstu by sa jednalo.
...ja robím aj zle a cítim sa celkom dobre...je somnou niečo v neporiadku? Inak si myslím, že pomsta má význam, ak autora pomsty stojí málo námahy, financií a príprav a má veľkú účinnosť...
ja mám dobrý pocit potom, keď sa pomstím. Mám pocit, že som to tomu druhému vrátil tak sme si vyrovnaní. Ale niekedy potom, časom ma to začne niekedy mrzieť, keď som tou pomstou ublížil. A potom ľutujem, že som to spravil.
1.Pomsta je ako horúci kameň, ktorý chcete po niekom hodiť, pričom v konečnom dôsledku ublížite len sebe.
2.Ak má byť niekomu ublížené, tak nech je to čo najtvrdšie, potom sa už netreba bát jeho odplaty
Ja si myslím, že pomsta nemá zmysel.Ako už niekto spomínal stále sa budeš točiť v kruhu toho kvoli čomu sa chceš pomstiŤ a budeš zbytočne plytvať energiou na niečo čo ti neprinesie skutočne žiadny osoh.
Jeden FB kúsok mojej tvorby "....pomsta je liekom pre dušu, lebo jej dá zadosťučinenie a zváračkou pre srdce, lebo ho zohreje a zacelí v ňom všetky trhliny.... "
Čo myslel autor témy ako pomstu? Ak napríklad to, že jeden bol neverný, tak budem aj ja, nech zažije pomstu, tak to význam nemá. Ak je to preto, že jeden chce ísť do kina a druhý do baru, tak nepôjdem s ním do kina a pôjdem radšej do baru, tak čo tým dosiahnem?