Právo
Právo
Zdravím . Mám takú tak trošku naivnú otázku .Aj keď odpoveď už poznám .Ale neviem či to ešte platí ? Môj problém je že : Momentálne si nechávam rásť bradu . Ale v občianskom preukaze mám fotku bez brady . A skoro všetci ma varujú že je to tak trošku ilegálne .Že ak ma zastavia policajti .Tak zaplatím pokutu
. Majú pravdu ? Ďakujem za odpoveď
-
print_name
Medium Expert
Re: Právo
mne policajt potom ako som spravil skusky na autoskolu povedal, ze by som si mal dat spravit novy obciansky, lebo ze uz vyzeram uplne inak ako na tej fotke ... samozrejme som si ho nedal spravit a odvtedy ma uz aj zastavili policajti a nic nepovedali
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mňa by skôr zaujímalo za akých podmienok by som už MUSEL vymeniť fotku ? Nechajme stranou plastiky a pod. 
Napr. keď strašne stlstnem a zmení sa mi výzor tváre ?
Napr. keď strašne stlstnem a zmení sa mi výzor tváre ?
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
ak ti v bankach/uradoch nebudu chciet vybavit to co potrebujes, inak ti to moze byt uplne ukradnute nakolko ti ziadny zakon nekaze nosit OP pri sebe (ak ta kontoluju policajti, staci nadiktovat udaje)...Andi_Cibula napísal:Mňa by skôr zaujímalo za akých podmienok by som už MUSEL vymeniť fotku ?
inak ja pouzivam pas kde mam asi 20cm vlasy a uz par colnic som s nim navstivil ostrihany cca na 3mm, nikde ziadny problem
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
No to nie je veľmi odpoveď na otázku, ja OP so sebou zväčša nenosím aj tak a svojich práv som si vedom.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
„Zo zákona platí, že ak po-dľa zobrazenia podoby tváre nemožno identifikovať jej držiteľa, doklad je neplatný. Zmena farby alebo dĺžky vlasov by identifikáciu podľa tváre nemala ovplyvňovať, ale napríklad úbytok či nárast hmotnosti by mohli identifikáciu ovplyvniť,“ informuje Ľudmila Staňová z komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra SR. U každé-ho je to individuálne, preto musíte sama posúdiť, či ste sa zmenili do takej miery, že potrebujete nové doklady.