Prepojenie Dvoch PC s Jedným Modemom a Jedným Routerom
-
SontoEremo
Novice
Prepojenie Dvoch PC s Jedným Modemom a Jedným Routerom
Zdravím Hojkari !
Vopred sa ospravedlňujem za 100X omielanú tému no bohužiaľ na môj prípad som odpoveď nenašiel...
Mám dva stolové PC a jeden modem, a jeden Router + pripojenie od slovanetu
1- PC
OS: Windows 8.1 v izbe s modemom ZyXEL Prestige 660HN-T3A
2- PC
OS: Windows 8 (čoskoro 8.1) v Komore cca 10m s routerom ASUS RT-N12LX Wi-Fi router Router
Rád by som prepojil tento Zyxel Modem ktorý je v izbe s Routerom ktorý je v komore tak aby som sa v tej komore mohol s mojim pc pripojiť na internet je nejaká možnosť čo najjednoduchšie tieto vecičky prepojiť či spojiť aby som nemusel dať od Slovanetu znova ťahať kábel za každú radu či postup vopred ďakujem.
Vopred sa ospravedlňujem za 100X omielanú tému no bohužiaľ na môj prípad som odpoveď nenašiel...
Mám dva stolové PC a jeden modem, a jeden Router + pripojenie od slovanetu
1- PC
OS: Windows 8.1 v izbe s modemom ZyXEL Prestige 660HN-T3A
2- PC
OS: Windows 8 (čoskoro 8.1) v Komore cca 10m s routerom ASUS RT-N12LX Wi-Fi router Router
Rád by som prepojil tento Zyxel Modem ktorý je v izbe s Routerom ktorý je v komore tak aby som sa v tej komore mohol s mojim pc pripojiť na internet je nejaká možnosť čo najjednoduchšie tieto vecičky prepojiť či spojiť aby som nemusel dať od Slovanetu znova ťahať kábel za každú radu či postup vopred ďakujem.
Re: Prepojenie Dvoch PC s Jedným Modemom a Jedným Routerom
Predpokladam ze ich nechces prepajat kablom ale wifi. Kazdopadne si kupil zlu krabicu. V komore ti je router zbytocny, potrebujes Bridge.
-
SontoEremo
Novice
Nazdar no ono je to jedno či wiffi alebo kábel proste aby som nemusel volať technika zo Slovanetu
-
vladenko007
VIP
No keby som na tvojom mieste nechcel ťahať 10 metrový kábel k Asusu tak Dám ten k Zyxelu a prepojím sieťovým káblom. A k PC v komore kúpim USB Wifi
http://www.alza.sk/asus-usb-n13-d157591.htm
Jaaaj počkaj ten Zyxel je aj router tak inak teda
http://www.alza.sk/asus-usb-n13-d157591.htm
Jaaaj počkaj ten Zyxel je aj router tak inak teda
Skus pozriet do nastaveni toho Asusu ci sa da vypnut NAT alebo zapnut rezim Access Point.
vladenko007 - v komore ma asi server takze mat ho len na wifi nieje vobec stastne riesenie. Ked ma moznost tahat kabel tak urcite lepsie.
vladenko007 - v komore ma asi server takze mat ho len na wifi nieje vobec stastne riesenie. Ked ma moznost tahat kabel tak urcite lepsie.
-
vladenko007
VIP
Keď je to aj wifi router tak ten ASUS predám a kúpim si do druhého PC len to USB wifi co som postol hore.
Neviem, či to správne chápem alebo mi niečo uniká:
- ako bolo spomenuté, k PC kúp WiFi USB adaptér a nepotrebuješ ani ten Asus (jedine, že by ten ZyXEL nemal dosah)
- ak ti nevadí ťahanie kábla, tak jednoducho potiatni kábel, pripoj do ZyXEL-u a fičíš
- ako bolo spomenuté, k PC kúp WiFi USB adaptér a nepotrebuješ ani ten Asus (jedine, že by ten ZyXEL nemal dosah)
- ak ti nevadí ťahanie kábla, tak jednoducho potiatni kábel, pripoj do ZyXEL-u a fičíš
-
vladenko007
VIP
Podľa mňa ma nemá server stačí mu len to usb lebo on kábel nechte ťahať
Moze tahat. Ten PC ma v komore tak pochybujem ze je na pracuSontoEremo napísal:ono je to jedno či wiffi alebo kábel
-
SontoEremo
Novice
Takže chalani som mimo 
Tak ťahať kábel čo ma asi pri cca dajme tomu 12m s rezervou podľa Vás bude stáť cenovo?
Alebo nechať ten zyxel v izbe a pomocou usb wiffi sa napájať v komore lenže otázka teraz na usb wiffi bude mať zyxel dosah do komory keďže sú steny 40cm ? a teda musím ísť izba->kuchyňa->chodba->dvere vonku->dvere do komory->samotná komora
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2014, 19:56)
wladas
Samozrejme na prácu chcel by som aby pc v komore sa mohlo pripajať na Localhost (Xampp) v Izbe
Tak ťahať kábel čo ma asi pri cca dajme tomu 12m s rezervou podľa Vás bude stáť cenovo?
Alebo nechať ten zyxel v izbe a pomocou usb wiffi sa napájať v komore lenže otázka teraz na usb wiffi bude mať zyxel dosah do komory keďže sú steny 40cm ? a teda musím ísť izba->kuchyňa->chodba->dvere vonku->dvere do komory->samotná komora
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2014, 19:56)
wladas
Samozrejme na prácu chcel by som aby pc v komore sa mohlo pripajať na Localhost (Xampp) v Izbe
No na wifi to je asi daleko. Ten kabel ta vyjde do 8€. Ak by si si ho sam nakrympoval tak menej.
Kábel ťa vyjde lacnejšie ako WiFi USB a je to aj istejšie. Iba je tam tá práca pri ťahaní. Tak ako hovoríš, tak to ten ZyXEL neprestrelí. A ten Asus, to neviem.
-
SontoEremo
Novice
Ok Chalani všetkým ďakujem za okamžité reakcie ste super....
P.S: ešte jedna otázka -
Zajtra zbehnem teda kúpiť ten kábel či dať spraviť ten potom bude stačiť zapojiť do zyxelu do portu a do pc priamo? bez teda toho asusu?
P.S: ešte jedna otázka -
Zajtra zbehnem teda kúpiť ten kábel či dať spraviť ten potom bude stačiť zapojiť do zyxelu do portu a do pc priamo? bez teda toho asusu?
Samozrejme ze to bude stacit.
Áno.
//too slow
//too slow
-
SontoEremo
Novice
Ok Vďaka
Ale predsa ešte jedna pomimo otázka keď už budem káblom pripojený stačí potom na pc v komore zadať IP adresu pc v izbe s môžem sa pripojiť na Localhost?
Ale predsa ešte jedna pomimo otázka keď už budem káblom pripojený stačí potom na pc v komore zadať IP adresu pc v izbe s môžem sa pripojiť na Localhost?
Ano. Ak mas na ADSL routery zapnuty DHCP (defaultne by mal) tak len prepojis a malo by to fungovat.