MB DELL

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ab021
Medium Star
Medium Star

MB DELL

Príspevok od používateľa ab021 »

Dobrý deň. Vymenil som dosku za Dell Dimension 4600i. Chcem poprosiť niekoho o pomoc. Pri zapnutí prívodu el. energie sa PC sám na krátku chvíľu zapne a potom vypne. Trvá to cca 2-3 sekundy. Potom zapnem PC tlačítkom a vtedy prebehne štart OS bez problémov. Nedá sa toto nastaviť niekde v Biose? Ak áno, tak kde? THX
Panoramix
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: MB DELL

Príspevok od používateľa Panoramix »

Predtým ti to nerobilo? Aká doska tam bola pred tým? Popíš trošku svoju zostavu. Možno to robí aj zdroj.
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Neviem, či je to chyba. Už som to zažil pri Dell mašinách (kde nebolo menené nič. neviem, či to dokonca neboli úplne dve rovnaké mašiny vedľa seba). Ako často odpájaš PC od elektriny, že to tak vadí?
ab021
Medium Star
Medium Star

Toto robí MB Dell od začiatky, ako som ju založil t.j. asi pred dvoma týždňami. Kúpil som ju na inzerát. Predtým som mal ASRock P4VM800 a odišla mi. Kondenzátory okolo CPU sú nafúknuté (5ks). PC odpájam od siete vždy, keď skončím na PC, pretože, keď ho neodpojím, ide mi stále monitor a svieti myš. Škoda peňazí za el.energiu. Je to zvláštne a ešte som sa s tým nestretol, aby PC po zapnutí prúdu sa sám rozbehol, hoci na 2 sek. Zdroj mám nový. Vymenil som ho preto, lebo som vylučoval chybu nepredvídaných reštartov OS. Vymieňal som zdroj, RAM, HDD a chyba sa stále opakovala. Nakoniec som šiel na dosku.
Panoramix
Medium Expert
Medium Expert

Možno sú na chybe tie kondenzátory, alebo je niekde v skrate. Pokukaj sa na doske či niekde nieje zahnednutá (fľaky).
ab021
Medium Star
Medium Star

Tie nafúknuté kondenzátory boli na doske ASRock, ktorú som vymenil. Na doske DELL sú v poriadku. Keď zapnem prívod el. energie, tak sa na doske rozsvieti dióda bez toho, aby som PC zapol tlačítkom a svieti stále.
Panoramix
Medium Expert
Medium Expert

Dióda na MB alebo bedni?
ab021
Medium Star
Medium Star

Na MB. Je to MB DELL Dimension 4600i.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ab021 napísal:Keď zapnem prívod el. energie, tak sa na doske rozsvieti dióda bez toho, aby som PC zapol tlačítkom a svieti stále.
toto som mal aj ja na starej doske IBM,dioda svietila zeleno :wink: a tiez mi mi robilo aj to zapinanie na 2 sekundy.vobec by som to neriesil
Panoramix
Medium Expert
Medium Expert

Aj na nete veľa ľudí o tom písalo, že to tak majú.
ab021
Medium Star
Medium Star

Poraďte niekto, ako by som mohol merať teplotu CPU a zistiť otáčky ventilátora, pretože táto doska nemá senzor na meranie teploty CPU. Neviem, ani či reguluje otáčky ventilátora, hoci má trojvývodový konektor na pripojenie ventilátora. THX
Napísať odpoveď