Spravi z Vas VŠ bohateho? Otvori Vam dvere ako sa hovori

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
2201135
Light Star
Light Star

Spravi z Vas VŠ bohateho? Otvori Vam dvere ako sa hovori

Príspevok od používateľa 2201135 »

Myslite si, že aj VŠ ma dnes nejaky zmysel a jedine odvetvie, ktore dokaže zarobiť je len IT? Lebo ja stym suhlasim.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Spravi z Vas VŠ bohateho? Otvori Vam dvere ako sa hovori

Príspevok od používateľa heker »

Z koho spravila vysoka skola bohateho bez prace? Nepoznam taku osobu.

Zarobit po studiu VS dokaze pekne aj veterinar, ekonom, pravnik a kopa dalsich, je to o tom najst dobre miesto.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

VS ma zmysel,ale dvere ti neotvara len ti ulahci ich otvorit samemu.A vobec to nie je len o IT.Mam VS elektoenergetiku.Mam slusnu pracu a vsetci z katedry a rocnika sa zamestnali,dokonca vacsina v odbore.Uz to je uspech po VS ,najma ked vidim trapenie niektorych ekonomov banikov atd...
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ked si debil, nepomoze ti ani vysoka skola.. vzdy je to o tom, ako vies robit, ako ta to bavi, ci vobec nieco vies.. Mat sa ako kral mozes kludne aj bez dokoncenej strednej.. poznam vela takych.. a poznam vela takych, co sice maju vysku, ale keby nemali skoncenu ani zakladku, tak sa maju uplne rovnako.. zavisi to od cloveka a nie skoly..
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

To ze IT je najlepsie zarabajuce odvetvie je dobra iluzia.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Na Slovensku velmi tazko! a v zahranici uz starsi ludia maju tiez problem
najlepsia kombinacia mlady vek,vs vzdelanie,dohovorit sa eng/nem, kto toto splna a dostane sa robit za hranice ma sancu slusne zbohatnut (napr viem o mladom dr. zo sk ktory ma 15x nasobny prijem ako mal tu)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ak vieš fakt dobre nejaké remeslo, tak si ťažšie za vodou ako dovolím si tvrdiť 80% slovenských VŠ.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

to je svata pravda
takisto plynari, vodari, elektrikari pokial vedia a maju snahu tak zarobit si zarobia nad pomery
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa print_name »

presne tak, elektrikari hlavne a vela takych co robia take manualne prace a remesla, pretoze to uz dnes nie je popularne a kazdy chce len v kancli sediet a teda takychto ubuda.
2201135
Light Star
Light Star

no jasne, lenže na Slovensku je remeslo nedocenene, zato v USA by si zarabal jak kral.
Tu zarabaju iba pani v sakach v parlamente. Si daju v bufete steak za 1 euro a poldeci za 10 centov a šup na hlasovanie :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Dopyt po remeslách stúpa a ešte bude lebo mladých je málo.
Poloretardovaný roboš alkoholik v pohode zarobí liter aj na Slovensku ak vie murovať/zvárať/elektriku... Taký, čo sa snaží a ide s kožou na trh do zahraničia - 2500 až 4000 normálka.

Moja najväčšia chyba v živote, že som nešiel do remesla. Ak by sa dalo rekvalifikujem sa hneď.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

S tymi remeslami to je pravda, mam kamosa, ktory ma 19 rokov, teraz konci strednu a ked ma dostatok casu (prazdniny a pod.), tak si za mesiac zarobi bezproblemov daleko cez 1000 eur. Stavia, preraba domy, byty atd. Dost ho k tomu vsak pomohol jeho starky, v ktoreho firme zacinal. Teraz vsak uz nema problem si sam zhanat ksefty a myslim ze prve co spravi po skonceni strednej (btw stavebna) bude, ze si zalozi firmu.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Musis vediet, coho sa mas chytit a netreba ti na to titul. Vsetci isto poznate nejakeho Ing., ktory vystudoval skolu a ma zalozenu firmu v uplne inej oblasti. VS ti otvori dvere na pozicie, na ktore by si sa bez nej musel vypracovavat trosku dlhsie. Zazil som aj takych, ktori "machrovali" s titulom a po par mesiacoch dostali hodinovu vypoved. Za to, ze "ja to viem, ja som to vystudoval" a nedali si poradit od podriadenych - ludi z praxe. ;)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

bohaty- co si mame pod tym predstavit? Pre mna je bohaty niekto kto byva vo vile pod Ba Slavinom,jazdi na Cayene a dovolenkove destinacie v Karibiku uz pozna lepsie ako svoju obyvacku.
Pokial i mal na mysli niekoho podstatne chudobnejsieho,tj. napr kriterium zarabat 1500-2000€ v cistom,
tak to pri troche snahy dokaze vela ludi,bez ohladu na to ci maju VS alebo nie. Samozrejme je za tym vela snahy a usilia,bez toho nikomu nic len tak nespadne..
print_name
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa print_name »

a hlavne nemozes cakat, ze hned ako skoncis VS tak budes zarabat tazke prachy a budes "bohaty" len kvoli tomu, ze mas titul
2201135
Light Star
Light Star

Poznam človeka, čo vychodil ZŠ a robil murarčinu, a teraz podnika a ma tisice eur na učte.
Takže škola nieje vždy potrena. Dnes je to skor o šikovnosti a nepotizme
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

alebo o kamaratoch, rodicoch, znamostiach, pripadne o politickych konexiach na vladnucu stranu alebo aspon miestnych poslancov, starostu...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

To už skôr, keď máš vyštudovaný odbor tak tí ťa pretlačia na vyššie posty, dohodia zákazky :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

energy00 napísal:To už skôr, keď máš vyštudovaný odbor tak tí ťa pretlačia na vyššie posty, dohodia zákazky :)
vystudovanie odboru nie je zarukou nicoho...nas je 90 a realne z rocnika maju nejake akademicke uspechy 1-2 baby (chodia do zahranicia na konferencie ukazovat svoje spoluautorske prace), ktore usilovne pracuju "na dobrych vztahoch" uz od prveho rocnika s 1-2 ludmi z katedry vo veducej funkcii...dalsich 88 ludi nie su flakaci, je tam viac namakanych mudrych ludi, ale akademicky nemaju sancu postupit nikam, pretoze u nas pri takej vysokej vedomostnej konkurencii nejaky postup v ramci fakulty zavisi len od toho, komu sa napchas do zadku a ci su medzi vami aj nejake vzajomne sympatie...nehovorim o milostnych vztahoch medzi pedagogmi a studentmi, myslim sympatie napr. na nejakej osobnostnej baze alebo co ja viem co...tebe sa ako studentovi mozu pacit nazory, postoje, vysledky, praca, pristup danej vyucujucej a ona co ja viem, mozno ma akurat syna v tvojom veku, navyse sa aj dobre ucis, tak preto si prave teba zapamatala z tych 90 ludi...

ja sa napr. tak "kamosim" s jednou vyucujucou u nas, spoznal som ju uplnou nahodou na jednom projekte mimo skoly, az potom som sa dozvedel, ze u nas uci a ze s nou budem mat aj niekolko povinnych kurzov...ale ona ma nikam v ramcii fakulty nepretlaci, kedze pracuje ako odborny pracovnik, cize v ramci hierarchie na katedre nezastava ziadnu organizacnu, veducu, riadiaciu funkciu...maximalne mi moze po skonceni skoly pomoct, poradit ak budem riesit nieco co suvisi s jej specializaciou...
2201135
Light Star
Light Star

bolo by dobre ak napišeš aj odbor aky študuješ, lebo tvoj prispevok potom straca pointu. Politologiu? Medzinarodne Vztahy?
Napísať odpoveď