3d led tv

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cuco0
Medium Star
Medium Star

3d led tv

Príspevok od používateľa cuco0 »

Planujem kupit nejaku novu telku a chcel by som aj s 3d. chcem sa len poradit co sa tyka prehravania filmov. ked si stihanem nejaky 3d film Do pc tak to z neho prehram ci potrebujem este aj 3d bluray prehravac ? co sa tyka znacky tiez niesom rozhodnuty ale podla recenzi by som volil samsung. rozhodujem sa medzi tymto Samsung UE40F6400 alebo niecim drahsim Samsung UE40F6740 , Samsung UE40F6500. mate niekto s nimi skusenost ?
helacik
Light Expert
Light Expert

Re: 3d led tv

Príspevok od používateľa helacik »

Podla je to na 3D mala uhlopriecka aby si mal z fimu zazitok.. Je to len marketing. Ja mam panaka 42 palcov a videl som jeden film v 3D aj to nie cely, ale zase HD filmy to je o inom :)

Mimochodom prehras 3D filmy aj bez prehravaca

//autoeditácia príspevku (07 Jan 2014, 0:12)
Podla je to na 3D mala uhlopriecka aby si mal z fimu zazitok.. Je to len marketing. Ja mam panaka 42 palcov a videl som jeden film v 3D aj to nie cely, ale zase HD filmy to je o inom :)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mirak2 »

presne taku F6400 som kupil pred vianocami... 3D som len velni kratko skusal, ci a ako to funguje, boli ma z toho hlava, takze nepozeram cele filmy... takze relevantnu recenziu k 3D ti asi nedam... ale som s nou celkovo mega spokojny, este musim prist na to, ako sa dostat do NASu a vsetko bude fasacke :D
cuco0
Medium Star
Medium Star

tak viem ze je to lepsie kebyze bola vacsia uhlopriecka. zial nezmesti sa toto uz je moje maximum. inac mal som telefon htc evo 3d a tych filmov som tam kukol zo 10 :D a bol som spokojny :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Porovnavas absolutne neporovnatelne. 3D na telefone je nieco uplne ine ako na TV.
Tie Samsungy su obrazovo totozne, lisia sa len vybavou a dizajnom. Preto su drahsie. Pokial ktomu TV planujes mat pripojeny PC, tak ti staci model F6100. To je tiez obrazovo to iste a dost usetris.
cuco0
Medium Star
Medium Star

Ja to neporovnavam.len som reagoval na prispevok ze na takej malej tv je 3d o nicom.kukal som nejake ukazky na 3d v obchode a vypadalo to paradne.akurat neviem aky model to bol.bolo to uz davnejsie.planujem k tomu mat pripojeny pc.ale tak chcel by som aby to prehravalo film aj z usb a takisto nahravalo.co sa tyka toho CMR tak co to vlastne je? Cim vacsie tym je obraz lepsi? Oproti F6400 teda moc neusetrim ta cena je taka ista.
Ryan Giggs
VIP
VIP

F6100 začina v eshopoch na 415€, F6400 na 460€. Z matiky som nikdy dobry nebol, ale to mi nepride ako taka ista cena...

Z USB ti prehra film každy TV, takže tym sa zaoberať netreba. Navyše, v tvojom pripade kedže to budeš mať pripojene k PC, je to zbytočnosť. PC ti prehra všetko, televizor zďaleka nie.

Pokiaľ ide o nahravanie, otazka je ako maš riešeny prijem. Nahrava to len z interneho tuneru, takže keď maš pripojeny nejaky STB, veľa toho nenahraš. A tiež to ma viacere obmedzenia.

CMR je len marketingova hra s čislami, to nie je podstatne. Neznamena to viac CMR = lepši obraz.
cuco0
Medium Star
Medium Star

neviem kde si nasiel taku cenu ja som nasiel najnizsiu za 470. a v ostatnych obchodoch ani nieje kedze je to starsi model a uz ho nepredavaju. no tak prehravanie mi je jasne ze to prehra kazda tv skor mi slo o to nahravanie. a nieje to zbytocnost radsej pustim film z disku a mam to za par sekund ako zapinat pc . dost vyuzivam pozeranie z externeho hardisku a zatial mi moja telka prehrala uplne kazdy film. co sa tyka nahravnia mam pripojeny stb takze to nic nennahram ? tak teda z coho by mi to nahralo len z anteny co mam programy napr ? to cmr mi povedal predavac v obchode ze cim vacsie tym lepsi obraz preto som sa pytal.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie ceny su z heureky.

Predavač ti povie čo si len budeš želať počut. Na CMR nezaleži, podstatny je panel a elektronika. A to je u tychto modelov rovnake. To CMR je lepšie len na papieri. Že ti tam budu blikať ledky rychlejšie ti obraz nijako nezlepši. Vyrobca predsa musi drahši TV nejako predať, tak tam napiše vyššie čisla. Realne to nie je žiaden rozdiel. Nehovoriac o tom, že aj tak to budeš mať drvivu väčšinu času vypnute, lebo sa na to nebude dať pozerať. Realny rozdiel medzi tymi TV je len v dizajne a vybave, nie v obraze.

Pokiaľ maš STB, tak samozrejme nič nenahraš. Nahraš len z interneho tuneru. Teda musiš do TV pichnuť nejaku antenu. Nahraš len program ktory sleduješ, neda sa nahravať jedno a pozerať ine. Da sa nahravať v nepritomnosti. HDD, ktory tam pripojiš si TV sformatuje a zašifruje, tu nahravku inde ako na tom TV neprehraš, ani v PC. A takisto ten HDD nemôžeš použiť na nič ine, iba na nahravanie. Neda sa naň nahravať a zaroveň tam mať napr. nejake filmy kvôli prehravaniu.
cuco0
Medium Star
Medium Star

mozes mi poslat ten link ? mne na huereke nic nenaslo teda. tak neviem. tak to nahravanie to by mi nevadilo ze musim kukat na to co nahravam ale skor to ze to uz nikde nepustim. takze to ani nevyuzujem. na to mam nahravanie na stb. myslel som skor ze si nieco nahram a kuknem to potom niekde inde na inom tv. a co sa tyka toho 3d je rozdiel medzi tymtio modelmi a tymi drhasimi co som spominal nizsie ? ci je to stale len o vybave o funkciach dizajne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nechapem ako ti to nemohlo najsť. F6100: http://3d-televizory.heureka.sk/samsung-ue40f6100/, F6400: http://3d-televizory.heureka.sk/samsung-ue40f6400/.

Kedže to ma rovnaky obraz, tak aj 3D je logicky rovnake.
cuco0
Medium Star
Medium Star

ked som dal sraktku f6100 tak mi to nic nenaslo na heureke. F6400 naslo v pohode.nemyslel som porovnavat tieto dve telky co sa tyka obrazu ale te drahsie napr som spominal F6500 alebo F6740.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ja viem čo si myslel. Plati to iste. Cela rada 6 (s vynimkou modelu F6200) je obrazovo rovnaka.
cuco0
Medium Star
Medium Star

ok vdaka . tak uz uvazujem len o tych dvoch F6400 a F6100.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Bez rozdielu CMR maju všetky 100 Hz panel. F6400 ma pripojenie na net, Smart, nahravanie. F6100 je bez netovych funkcii. Tie su ti ale nanič, to je lepšie zapnuť PC. F6500 je to iste čo F6400 akurat ma naviac satelitny tuner a ine CMR. F6740 ma ešte viac CMR a micro dimming. A maju iny dizajn. Nič za čo by sa oplatilo priplacať, jedine že by si niečo z toho silou-mocou musel mať.
Napísať odpoveď