"postriekaný" notebook
"postriekaný" notebook
Zdravím páni
Sestrinmu synovi sa podarlo postriekať NB klávesnicu s clinom (alkoholový čistiaci prostredok). Následne vraj prestali fungovať niektoré klávesy, tak som si myslel že kúpim novú klávesnicu, vymením a mohol by byť pokoj. Než sa mi NB dostal do rúk, tak sa objavilo pípanie viď video... Prvé pípanie sa objaví ihneď pri boote, a druhé (iný tón) ak stlačím klávesnicu "V" (možno aj iné). Počas tohto pípania je aj PC dosť spomalený akoby bol CPU vyťažený na maximum.
Jedná sa o HP probook 4330s
Má niekto nejaké nápady čo stým? Za každý postreh ďakujem
Prvé pípanie hneď na začiatku, druhé cca 55 sekunda
Sestrinmu synovi sa podarlo postriekať NB klávesnicu s clinom (alkoholový čistiaci prostredok). Následne vraj prestali fungovať niektoré klávesy, tak som si myslel že kúpim novú klávesnicu, vymením a mohol by byť pokoj. Než sa mi NB dostal do rúk, tak sa objavilo pípanie viď video... Prvé pípanie sa objaví ihneď pri boote, a druhé (iný tón) ak stlačím klávesnicu "V" (možno aj iné). Počas tohto pípania je aj PC dosť spomalený akoby bol CPU vyťažený na maximum.
Jedná sa o HP probook 4330s
Má niekto nejaké nápady čo stým? Za každý postreh ďakujem
Prvé pípanie hneď na začiatku, druhé cca 55 sekunda
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: "postriekaný" notebook
...podľa mňa to druhé pípanie bude morseovka...
...ale v podstate máš asi permanentne na niektorej klávese kontakt, takže navrhujem rozobrať ntb, vytiahnúť klávesnicu, povylamovať klávesy a dôkladne prečistiť vodou...najlepšie destilovanou ak máš...
Uplna morzeovka
asi s tebou nadvazuje kontakt 
No kazdopadne poriadne vycistit.
No kazdopadne poriadne vycistit.
-
Arkaz
Addict
Urcite je to sposobene tym ze niektora klavesa je v skrate. Vycistit. Ak nie vymena klavesnice.
-
typek61
Darca
sorry trosku OT,ale ten nazov mi pripominalo ostriekany ale niecim inym

dones my domov, opravim 
-
hrban
Addict
čistiť sa to ani nesnaž, nemáš šancu, je to robota na 2-3 hodiny, to nie len vylámať klávesy ale potom rozobrať tie plechy, uprostred plechov sú dve plastové fólie, zlepené a medzi nimi sú tie spomínané kontakty. tie dve fólie treba rozlepiť a potom to treba čistiť, a potom skladať, plechy narovnať, pozahýbať okraje naspäť a modliť sa aby všetky vylomené písmenká pasovali naspäť lebo ak sa pri vyberaní poškodia, nebudú držať a podobné problémy.
No ale k veci pravdepodobne to bude ten skrat na klávesnici, tak prečo nevyberieš starú klávesnicu a nespustíš laptop bez nej ? ak prestane pípanie je po probléme, kúp novú a vymeň
//edit: ak by ti tá stará klávesnica náhodou ostala, vyber písmenká I a Y a pošli oxymoron-ovi, nech sa naučí, aký je medzi nimi rozdiel
No ale k veci pravdepodobne to bude ten skrat na klávesnici, tak prečo nevyberieš starú klávesnicu a nespustíš laptop bez nej ? ak prestane pípanie je po probléme, kúp novú a vymeň
//edit: ak by ti tá stará klávesnica náhodou ostala, vyber písmenká I a Y a pošli oxymoron-ovi, nech sa naučí, aký je medzi nimi rozdiel
-
weroro
Flash coder
Analyzujte si tú vašu morseovku.
Možno to bude chybový kód v HEX.
- Prílohy
-
- imp0.mp3
- (158.63 KiB) 126 stiahnutí
Ďakujem hoši, klávesnicu som odtial vyhodil, pc spustil a žiadna morzeovka sa pri boote už nekoná...
Na čistenie asi kašlem, moc sa mi do toho nechce.
Kde by sa dakde unás dala zohnať nato klávesnica? Či jedine sa obrátiť na hp? pozeral som mbtech.sk ale nenašiel som tam túto konkrétnu.
Na čistenie asi kašlem, moc sa mi do toho nechce.
Kde by sa dakde unás dala zohnať nato klávesnica? Či jedine sa obrátiť na hp? pozeral som mbtech.sk ale nenašiel som tam túto konkrétnu.
-
Arkaz
Addict
Najlepsie kupis z ebay-u
Nepozeral som video (nemozem) ale pipanie v biose: http://www.computerhope.com/beep.htm, mozno pomoze