Vlhkosť v izbe

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vlhkosť v izbe

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ryan Giggs
hm, myslis ze pasivna absorbcia vlhkosti bude rychlejsia ako tepelne cerpadlo vzduch-voda? si si isty? :wink:

wladas
splitova klimatizacia je fajn,je tu niekolko "ale": huci rovnako ako odvlhcovac a dalsia vec je, ze nezda sa mi velmi ekonomicke znizovat jej zivotnost pouzivanim v zime na odvlhcovanie.Investicia do odvlhcovaca bola 125€ zo zarukou 3roky,zatial co klimu uz v zaruke uz nemam a hlavne akykolvek servis na klime je financne velmi narocny.
apropo nechal som odvlhcovac bezat nonstop 24hodin a v uzavretej miestnosti sa mu podarilo stiahnut vlhkost z cca 50 na 44percent co je slusne,uplne citit nezvycajne suchy vzduch.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nepisal som že to bude rychlejšie, ale učinnejšie. Mam s tym skusenosť. Hlavne keď sa pozrieš na cenovy rozdiel.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No neviem aku mas klimu ty ale o tej mojej by som ani nevedel ze ide keby tam nebola zelena ledka. Ked klimu treba opravit tak ano, je to drahe. Ale udrzbu si vies spravit sam ak niesi blondina.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ryan Giggs

predtym ako som sa rozhodol pre elektricky odvlhcovac som si precital mnoho nazorov na nete a vecsina ludi tam uvadzala ze Ceresit im pomohol iba minimalne a ze museli aj tak prejst na elektricky.
A co pozeram ceny, tak Ceresit tiez nebude uplne lacny,ked dve tablety po 450g stoja 7€, zatial co pri pristroji investujes iba raz a 3roky mas pokoj.

wladas
dokazem si ocistit filter to je tak vsetko, v pripade poruchy neviem ju zdiagnostikovat,neviem doplnit chladiaci plyn, nehovoriac o to ze vonkajsia jednotka je nanestastie umiestnena bez pristupu zvnutra tj je potrebne aby prisla vyklopna plosina co tiez nie je zadarmo. Moja klima huci,aj samotna vnutorna jednotka ked vyfukuje./Samsung AQ12fan/
wladas
Redeemer
Redeemer

Ale keby si si napr objednal servis ze chces len doplnit chladivo tak az taka horibilna suma to nebude. Vsak to je robota na 15 min max.
Diagnostikovat sa da aj po telefone. Urcite sa najde firma co by ti najpr poradila aby si mal predstavu co bude stat oprava.
Ak nemas vonkajsiu jednotku zasvinenu o bordelu (hlavne z topolov) tak pristup k nej treba len pri poruche.
Ryan Giggs
VIP
VIP

gogo956 napísal:Ryan Giggs

predtym ako som sa rozhodol pre elektricky odvlhcovac som si precital mnoho nazorov na nete a vecsina ludi tam uvadzala ze Ceresit im pomohol iba minimalne a ze museli aj tak prejst na elektricky.
A ten im nepomohol o nič viac. Pokiaľ to nebolo niečo poriadne za pekne mastnu sumu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

chladivo sa doplnuje cez vonkajsiu jednotku? Vsetko ma svoju urcitu zivotnost, napr loziska a pod preto by som sa chcel vyhnut tomu aby som musel klimu pouzivat aj v zime,nech vydrzi co najdlhsie :)
Potrebujem ju na to, aby som sa vo vrcholnom lete neuvaril v rozpalenom panelaku.. A naviac ten odvlhcovac ma jednu vyhodu, teraz mam nekonecny pristup k destilovanej vode do auta ci zehlicky :D
-proste same vyhody

Ryan Giggs
mozno zavisi od velkosti priestoru, po dnesku zacinam mat pocit ze na jednu izbu ten vykon by mohol aj stacit,ratam s tym ze chvilu bude trvat kym vytaha vseku vlhkost z murov a potom bude uz len udrzovat
wladas
Redeemer
Redeemer

Ano, doplnuje sa cez vonkajsiu ale z boku kde je napojene medivo. Snad ti to nemontoval nejaky hotentot ze ani pokaslane napojenie budikov sa neda robit z okna :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas
to neviem posudit to napojenie. Vidim ze sa v tomto vyznas, rad by som sa spytal ako casto priblizne treba doplnat chladivo? Klima ma 5 rokov a za tu dobu som okrem cistenia filtra nevykonaval ziadnu udrzbu,chladi v lete velmi dobre.
wladas
Redeemer
Redeemer

Samsung patri medzi tie lepsie znacky takze ani sa necudujem ze 5 rokov ti fakci bez udrzby. Ak chladi tak nieje samozrejme dovod doplnovat chladivo :)
Naznak malej straty chladiva zistis (samozrejme okrem slabsieho chladenia) tak, ze sa bude robit namraza (staci uplne jemna) na napojeni chladiva vo vnutornej jednotke.
A nesmrdi ti nahodou pri chladeni? Alebo tam zvyknes streknut nejaky sajrajt? Lebo to je dost dolezite ohladom udrzby z hygienickych dovodov. Bakterie a podobna haved ma medzi rebrami 5 hviezdickovy hotel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

zatial som si nevsimol ze by smrdela. Keby som v buducnosti mal s nou nejaky problem mozem sa na Teba pripadne obratit? :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Kludne
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

ja som pouzil tento http://odvlhcovace-vzduchu.heureka.sk/d ... -dh-300-p/
fungoval dobre akurat ta hlucnost mi po dlhsom case liezla na nervy.ale odvhcoval v pohode za cca 10 hodin dal aj cca4-5 litrov.
ceresit a tieto odlhcovace su o nicom strata penazi.ich ucinok je slaby a myslim si ze viac pary vlhkosti za den vyprodukujes nez toto "vysaje".ja mam ale cerstvy dom a to je trosku ine.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie onicom odvlhcovace mi vysusili stenu zatialco elektricke to nedokazali. Tak teraz mi vysvetli ako je to mozne ked je to take onicom?! Onicom su akurat take absolutne "pravdy" ktore tu vypisujes.
Vsetko zalezi na konkretnych podmienkach a okolnostiach. Nikde to nemusi vobec fungovat, inde lepsie.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Forsaken: Ani jedno, Ceresit je podla mna tak akurat ked mas vlhkost z namrazy na okne, viac nie. A ten Laica, ktory si vybral je slabucky, je to na 25 metrov kubickych, cize ked mas vysku stropu 2,6 metra, tak to mas na plochu 3x3,2 metra, to je malicka izba. Taktiez aj dvojdecova nadobka je velmi mala... Ked sme mali pred asi tromi rokmi v pivnici o velkosti cca 7x4 metre odvlhcovac, bol to sice profesionalny, ktory sa pouziva na stavbach a jeho cena je cez 1000 eur, tak za vikend nasal hadam 3 nadoby vody, jedna mala 4 ci 5 litrov. Je pravda, ze v tej pivnicnej miestnosti sa susi v zime pradlo, ale mimo zimy je tam okno na vetranie, pocas zimy su zase otvorene dvere a prechadza teplo z vedlajsej miestnosti, ktora je vykurovana.

Tento tebou vybrany by tu 2dc nadobu zaplnil za pol hodinu, teda ak by vobec dokazal nieco nasat. V tvojom pripade by som si bud priplatil alebo nic nekupil, lebo si myslim, ze su to vyhodene peniaze. Cize ak nieco kupit, tak vacsie a poriadne, ale tam sa pod 100 eur nedostanes. Ak nemas peniaze, tak aj ten Ceresit aspon nieco vytiahne, ale zazraky od toho v ziadnom pripade necakaj, navyse tam budes musiet kupovat tablety, cize dalsie investicie. To uz radsej porozmyslaj nad lepsim odvlhcovacom a vezmi si ho na splatky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ono to je tak, ze kazda izba je ina a vsade su rozlicne podmienky . Takisto pricina vlhkosti je rozlicna. To ze je to dimenzovane na mensiu izbu este nemusi znamenat ze to nepomoze. Preto riadit sa skusenostou niekoho ineho (a uz vobec nie nejakymi parametrami vyrobku) velmi mozne nie je. Co zaberie jednemu, inemu nemusi.
Toto je zial taka situacia kedy sa to inak ako metodou pokusu a omylu vyriesit neda. A ten pokus a omyl zial zhltne relativne dost penazi.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

zobral som ten Ceresit Aero s jednou tabletkou...8e, za vyskusanie to stoji.

mam elektronicky merac vlhkosti - taku meteostanicu, tak som zvedavy ci sa cisla aspon kusok posunu.
Nakolko byvam v podnajme, a majitel ti povie ze musis vetrat - ach ano, rada nad zlato:) prachy do toho sypat nebudem a radsej sa teda prestahujem.

stena je tak mokra ze do nej prstom vytlacim nie velky, ale otlacok a omietka ostane na prste.

sam som zvedavy ci to pomoze daco, vyskusam, uvidim.
wladas
Redeemer
Redeemer

Fuuha tak to ked su az steny premocene tak na to treba profesionalnu techniku. Na toto tazko pomozu zazraky z Alzy
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokial je to niekde na prizemi a tu vodu taha odspodu, tam nepomoze ani ta profesionalna technika. Tam je treba odizolovat zaklady.
Napísať odpoveď