Je snaha, neboj sa seth, ja nie som chichúňajúci pasívny nevolič, to plačeš na zlom hrobe.seth82 napísal:Tak už konečne zaveďte ten nový politický systém, vy, ktorí stojíte nad nami všetkými so založenými rukami a chichúňate sa nad nami, veď nás už toľko nenapínajte. Tento pasívne-agresívny postoj nevoličov, ktorí si myslia, že sú morálne alebo hocijako inak niekde vpredu pred voličmi, ma už unavuje...
II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Je to asi preto, lebo ty si nezaujal agresívny postoj, to nie, ale skôr pasívne-agresívny, miešaný sarkastickým poznámkami o tom (a teraz to necitujem doslova, ale vo všeobecnosti), že aké je to zbytočné z našej strany ísť voliť a či si myslíme, že niečo zmeníme, či nevidíme ako to je, atď atď - a to dosť ľudí provokuje. Áno, vidíme ako to je, ale zatiaľ tu nič lepšie nie je. Až to tu bude, potom sa budeme správať podľa toho. Teda my nie sme deviácia, nevoliči sú deviáciou. Nech svoje volenie vidia akokoľvek pozitívne. Ani jedna a ani druhá strana nie je lepšia, je to úplne jedno, pokiaľ tu nebude ten systém, ktorý tu ešte nie je - vtedy budú na koni tí, ktorí kritizujú terajší systém a snažia sa pôsobiť nezúčastnene. V najbližších od brucha 100 rokoch sa toho ale asi nik z nás nedožije.
skuki:
seth:
No však práveže je. Či verejný alebo súkromný sektor, fungujú hierarchické vzťahy a čisto vertikálna organizácia. Potom je jasné, že sa bude "kradnúť."Ja mám na to iný pohľad. Kradne sa tak ako v súkromnom tak aj vo verejnom sektore. Nie je to o systéme.
seth:
Áno, tento svoj postoj prezentujem, ale nemyslím to nejak útočne či urážlivo. Sarkazmus do toho miešam voči tým, ktorí útočia na všetkých nevoličov, resp. žijú v ilúzii o svojej nadradenosti aj vo sfére voličov, ako tuto Makovnik - kto nevolí ako ja, je debil.že aké je to zbytočné z našej strany ísť voliť a či si myslíme, že niečo zmeníme, či nevidíme ako to je, atď atď - a to dosť ľudí provokuje.
Asi Ťa teda sklamem. Môj názor nebol výsledkom žiadnej domnelej demagógie, ale reakcia na mentalitu obyvateľstva tohto štátu. A pliesť sem nejaký Trinidad a Tobago, je z toho hľadiska scestné.Touto logikou potom tak uvažujú ale vo všetkých tzv. vyspelých demokraciách a iné zmýšľanie majú v Trininade a Tobagu, kde je rovná daň. Vidno, že pravičiarska demagógia o svätej rovnej dani za tie roky nakazila veľký počet hláv.
A akú mentalitu má obyvateľstvo tohto štátu? Takisto si reagoval priamo na toto:
Ja len na margo faktu, kde všade existuje progresívna daň a teda, či aj v tých krajinách, ide o tento myšlienkový postup.
Kód: Vybrať všetko
Progresivna dan je oslavovana najma socialnymi pripadmi a je to cire prebudzanie nizkych pudov - zavisti, ktorou Slovaci prekypuju, takze to v nich rezonuje zadostucinenim. -
Makovnik
Medium Professional
Chyba, ludia sa riadia prieskumami a tym padom nevolia tych, co si zelaju, ale nejaky kompromis, len aby sa tam dostal - a teda rovnakych dookola.wladas napísal:Nemam nic proti SaSkovaniu ale ma ich zmysel volit ked uz nemaju taku silnu podporu ako na zaciatku? Priezkumi hovoria ze ani do parlamentu nepojdu (viem, priezkumi niesu presne)
Tazko ti daco vysvetlit, ked mas problem s pochopenim textu. Nic z tvojich dedukovanych hluposti som nepisal, prave naopak, problem "stari-novi" som vysvetlil. Ziadni skutocne "novi" tu este neboli, to je gro problemu.hughito napísal:Úúúf, tak to je "logika." Lebo celé dejiny minimálne parlamentnej demokracie nám neukazujú, že títo "noví" sa chovajú presne rovnako ako tí starí. Čím to asi bude, že? Problém nie je v nových a starých, ale v samotnom systéme a jeho usporiadaní. Čiže, prajem veľa šťastia v tvojom logickom postupe, zvoľ si nových zlodejov.
Ako chces zmenit system? nebud trapny
Zase iracionalna dedukcia, ci pokus o vtip? Ani teraz v parlamente nesedia vsetci, co by s radostou kradli, ale lopkarska vacsina ich prevalcuje. Vidno len tych, co beru ako straky. Preto pisem, ze stav, ked sa nekradne, tu nebude. Na to by musela vymriet generacia medzi cca 15-80rokmi, aby mladsi nepoculi oblubenu myslienku socializmu - kto nekradne, okrada svoju rodinu. Na nej si zaklada mnozstvo ludi.hughito napísal:Ty kradneš? Tvoja rodina, kamaráti/ky?
Ci sa s tym stotoznujes alebo nie, je to tak. Progresivna dan nema absolutne ziadne prvky elementarnej logiky z pohladu spravodlivosti vyberu dane. Jedine emocionalne prvky, ktore socialnym pripadom sposobuju vlhko na pol pasa a ohen v srdci.hughito napísal:Ja som narážal na čosi úplne iné a to celý ten trápny konštrukt: Slováci sú závistliví a preto "chcú/podporujú" progresívnu daň, aby sa "nenažrancom" viac
Nemôžeš také niečo separovať a vytrhnúť z kontextu. Má to priamy súvis s ekonomickou a politickou situáciou, tej ktorej krajiny.Ja len na margo faktu, kde všade existuje progresívna daň a teda, či aj v tých krajinách, ide o tento myšlienkový postup.
Čiže by si musel brať do úvahy oveľa viac faktorov. Teda či ide v Tebou menovaných krajinách o rovnakú príčinu neviem, keďže som sa o tie krajiny nezaujímal. Vyššie daňové zaťaženie pre zamestnávateľov si v konečnom dôsledku odse*ú aj tak ľudia.
Na mentalitu som reagoval myslím v tomto prípade úplne správne. Na Slovensku sa dane neprejavujú na kvalite života ani prostredia v ktorom žijeme.
Opäť je pekný príklad napr. Švajčiarsko. Ľudia tam chcú dane platiť, lebo krajinu má istú úroveň. To čo zaplatia sa im teda vracia. Tu sa vyberá stále viac na všetkom, ale životná úroveň nestúpa. Teda pardon, možno podľa nejakých zázračných ukazovateľov a grafov áno. Otázka je potom, prečo chcú Slováci aby platili bohatší viac, ak sa to na ich kvalite života neprejaví? Nie je im to jedno? Teda ja chápem progresívnu daň ako účinný prostriedok v nejakej uvedomelej spoločnosti. Rozhodne nie tu. Paradoxne by sa tým akurát ešte viac nakŕmili vrecká fin. skupín a istých ľudí. Bolo by viac peniažkov na pochybné projekty, machinácie etc.
Ludia!!! Uvedomte si jednu zásadnú vec!! Fico vám chce dobre tak ako Mečiar chcel slovensku dobre!!! Opózícia na slovensku má mafianske praktiky a stoja za nimi rôzne zahranične organizácie ktore maju za úlohu destabilizovať slovensko!!! Neverte médiam! Fico chce len a len dobre! Chcete vedieť prečo sa verejne nikto nezastáva Fica ani ho nepodporuje? Jožo Ráž podporoval Mečiara a opozícia sa mu chceli pomstiť a chceli sa ho zbaviť čo sa im naštastie nepodarilo,.. Preto ten kto by podporoval Fica by ho dala opozícia zmasakrovať.. Fico spravil skvelu vec že v čase jeho najvačšej slavy ide na prezidenta aspon ho opozičné sily nevybabru ako kedysi a Mečiarom...
-
seth82
Darca
Famine napísal:Ludia!!! Uvedomte si jednu zásadnú vec!! Fico vám chce dobre tak ako Mečiar chcel slovensku dobre!!! Opózícia na slovensku má mafianske praktiky a stoja za nimi rôzne zahranične organizácie ktore maju za úlohu destabilizovať slovensko!!! Neverte médiam! Fico chce len a len dobre! Chcete vedieť prečo sa verejne nikto nezastáva Fica ani ho nepodporuje? Jožo Ráž podporoval Mečiara a opozícia sa mu chceli pomstiť a chceli sa ho zbaviť čo sa im naštastie nepodarilo,.. Preto ten kto by podporoval Fica by ho dala opozícia zmasakrovať.. Fico spravil skvelu vec že v čase jeho najvačšej slavy ide na prezidenta aspon ho opozičné sily nevybabru ako kedysi a Mečiarom...
-
seth82
Darca
http://www.cas.sk/clanok/269362/urad-vl ... c-eur.html bitte :3
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2014, 7:30)
http://pirsel.blog.sme.sk/c/345762/Mudr ... canov.html trochu čísel a matematiky. Pre Ficovoličov síce nepochopiteľná zmes podobná rozsypanému čaju, no tí ostatní hádam pochopia...
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2014, 7:30)
http://pirsel.blog.sme.sk/c/345762/Mudr ... canov.html trochu čísel a matematiky. Pre Ficovoličov síce nepochopiteľná zmes podobná rozsypanému čaju, no tí ostatní hádam pochopia...
-
Makovnik
Medium Professional
Tu ho mame dementa, uz sa skeri. http://static.etrend.sk/uploads/tx_medi ... d_Fico.JPG
Tu by chcelo zopakovat historiu, co sa dialo vo volbach 1998-2002-2006 a pod., ze sa nieco pekne dokreslilo na bilboard. Tento tu si to priam ziada.
Uplna komedia je stav, ked sa chce niekto stat prezidentskym kandidatom. Bud to podpise 15 poslancov parlamentu, alebo 15000 ludi z radu verejnosti. Trochu psucho
Tomu dementovi to podpisalo rovno 83kolesikov.
Tu by chcelo zopakovat historiu, co sa dialo vo volbach 1998-2002-2006 a pod., ze sa nieco pekne dokreslilo na bilboard. Tento tu si to priam ziada.
Uplna komedia je stav, ked sa chce niekto stat prezidentskym kandidatom. Bud to podpise 15 poslancov parlamentu, alebo 15000 ludi z radu verejnosti. Trochu psucho
Tomu dementovi to podpisalo rovno 83kolesikov.
-
vladenko007
VIP
Ja sa priznám ja som FICA volil. Ale keď sa pozriem čo robí, hmm spravil som veľkú chybu.
Za prezidenta ho určite voliť nebudem aj keby mi mali ruky odpadnúť. Samozrejme keby som nevolil FICA určite by som nevolil ani DZURINDU (do parlamenu).
Za prezidenta ho určite voliť nebudem aj keby mi mali ruky odpadnúť. Samozrejme keby som nevolil FICA určite by som nevolil ani DZURINDU (do parlamenu).
A co presne zmenilo za tento rok a pol tvoj nazor na Fica ? Nestacila ti prva jeho vlada, az teraz si zmenil nazor ?
-
vladenko007
VIP
Myslím že pred tým to nebolo až také zlé ako je to teraz. Hlavne keď v posledných voľbách získali toľko kresiel. Robia si čo chcú. A dostal som minulí rok kopec zaujimavých info. Nebudem to tu určite rozoberať. 
Nebolo až také zlé
lol. Ten mýtny tender nebol až taký zlý, to zadĺžovanie aj v predkrízovom čase alebo čo? 
ja som tiez nemal pred tymito volbami nejake extra velke vyhrady voci ficovi, ale nevolil som ho z dovodu, ze som predpokladal ze ked bude vladnut jedna strana tak to bude velmi velmi zle.
druha vec je, ze teraz by som ho uz urcite nevolil po tom, co robi malym/strednym podnikatelom a v podstate aj studentom. vlastne, clovek musi dokoncit skolu, zamestnat sa niekde, aby naozaj pochopil, ze co prinasaju rozne zmeny, ktore "tam hore" presadzuju...
taky 18 rocny susniak co ide prvy krat volit, si dovolim tvrdit, ma velmi obmedzenu predstavu, koho a preco volit.
druha vec je, ze teraz by som ho uz urcite nevolil po tom, co robi malym/strednym podnikatelom a v podstate aj studentom. vlastne, clovek musi dokoncit skolu, zamestnat sa niekde, aby naozaj pochopil, ze co prinasaju rozne zmeny, ktore "tam hore" presadzuju...
taky 18 rocny susniak co ide prvy krat volit, si dovolim tvrdit, ma velmi obmedzenu predstavu, koho a preco volit.
Ty si koho volil?skuki napísal:Nebolo až také zlélol. Ten mýtny tender nebol až taký zlý, to zadĺžovanie aj v predkrízovom čase alebo čo?
Urcite niekoho a nie nikohohughito napísal:Ty si koho volil?
-
Solo_Kamen
King
Ale tak povedz aj ty, nech je sranda 
Prilejem olej do ohna aj ja, volil som SaS aj ked moja dôvera voči nim bola oslabená a teraz som si neni istý
Namiesto objektívnej kritiky fica na neho len štekajú a to sa mi moc nepáči .
EDIT: k téme... to čo robí súčasná vláda je likvidácia strednej vrstvy... ostáva len dúfat, že nebude zvolený za prezidenta a vyžere si následky dlhovej brzdy... bohužial aj s nami
Prilejem olej do ohna aj ja, volil som SaS aj ked moja dôvera voči nim bola oslabená a teraz som si neni istý
EDIT: k téme... to čo robí súčasná vláda je likvidácia strednej vrstvy... ostáva len dúfat, že nebude zvolený za prezidenta a vyžere si následky dlhovej brzdy... bohužial aj s nami