chcel by som sa vás opýtať, ak niekto vie, či je poje**né slovenské gymnázium so sk****ou slovenskou maturitou uznané aj na Novom Zélande. Budem považovaný za niekoho, kto má aspoň nejaké vzdelanie? Alebo budem za vy******ho sprostého slováka?
Slovenské gymnázium v zahraničí (Nový Zéland)
-
Robo0000100
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Slovenské gymnázium v zahraničí (Nový Zéland)
Zdravím,
chcel by som sa vás opýtať, ak niekto vie, či je poje**né slovenské gymnázium so sk****ou slovenskou maturitou uznané aj na Novom Zélande. Budem považovaný za niekoho, kto má aspoň nejaké vzdelanie? Alebo budem za vy******ho sprostého slováka?
Milujem slovensko. (
)
-
hojko
Site Admin
Re: Slovenské gymnázium v zahraničí (Nový Zéland)
S tvojou formou prejavu je to uplne jedno, aj tak budes povazovany za vulgarneho debila.
-
Robo0000100
Amateur
Ospravedlňujem sa, ale aktuálne som si zisťoval všetko ohľadom tohto a môj hnev a smútok v srdci, že som práve tu sa asi nedá ani opísať.
edit1: http://www.immigration.govt.nz/ podľa tohto to zatiaľ vyzera dosť krutoprísno..
edit2: asi sa zapojím do nejakej zoznamky a nájdem si tam ženu, ktorá by bola ochotná za mnou najprv prísť, keďže to z podmienok víza pre partnera občana nového zélandu vyplýva
edit1: http://www.immigration.govt.nz/ podľa tohto to zatiaľ vyzera dosť krutoprísno..
edit2: asi sa zapojím do nejakej zoznamky a nájdem si tam ženu, ktorá by bola ochotná za mnou najprv prísť, keďže to z podmienok víza pre partnera občana nového zélandu vyplýva
a kde by si sa chcel narodit? nepaci sa ti ze splachujes svoje h*vna pitnou vodou? alebo ze chodis v cistych max 2 rocnych veciach? alebo, ze nemas problem si rano spravit hociake ranajky? kupit si poebany fastfood?
nevravim ze slovensko je zasnubena zem, ale preboha, mas pripojenie na internet, tak neverim ze nemas dostacujucu zivotnu uroven...
k teme.. v zahranici maju problem uznat slovenske VS, tak necakaj ze nejake gymnazium ti k niecomu pomoze,, nikto sa ta na to nebude pytat.. pokial nemas nejake zrucnosti a dobry jazyk, tak necakaj ze umyvanie riadu alebo vykladanie tovaru ta obide.
nevravim ze slovensko je zasnubena zem, ale preboha, mas pripojenie na internet, tak neverim ze nemas dostacujucu zivotnu uroven...
k teme.. v zahranici maju problem uznat slovenske VS, tak necakaj ze nejake gymnazium ti k niecomu pomoze,, nikto sa ta na to nebude pytat.. pokial nemas nejake zrucnosti a dobry jazyk, tak necakaj ze umyvanie riadu alebo vykladanie tovaru ta obide.
-
Robo0000100
Amateur
Máš pravdu, nevážim si čo mám, a čo nemá polovica zemegule. Ale rád by som v budúcnosti neostal na území Slovenskej republiky, kde priemerné platy a životy ľudí sú smiešne, kde človek zarába 500€ a povie, že mu to stačí a že náhodou zarába super.sharky-no napísal:a kde by si sa chcel narodit? nepaci sa ti ze splachujes svoje h*vna pitnou vodou? alebo ze chodis v cistych max 2 rocnych veciach? alebo, ze nemas problem si rano spravit hociake ranajky? kupit si poebany fastfood?
Fakt, že vyššie umiestnený pracovník MC Donaldu na novom zélande zarobí za mesiac viac ako vysokoškolsky vzdelaný učiteľ/lekár na slovensku je smutný.
edit1: celú noc som nespal
-
seth82
Darca
Najprv sa nauč po anglicky (po anglicky - rozumej nie to, čo učia na slovenských školách, to nie je angličtina) a potom môžeš o niečom takom uvažovať. Výšku si môžeš spraviť aj v zahraničí, hoci aj na Novom Zélande http://www.topuniversities.com/where-to ... land/guide Univerzity tam majú a aj celkom kvalitné, ostatné je už na tebe. Ak sa dokážeš na dlhú dobu oddeliť od rodiny a priateľov, nemáš žiaden problém uživiť sa a zamestnať sa tam.
-
zdravotnik
Light Professional
Mám rád príspevky tohto typu, že na SR zarobíš len 500EUR a v zahraničí 2000EUR... Služby za hranicami sú s cenami niekde inde, ceny nájmov atď. Ak chceš za hranicami žiť a nie prežívať ako tí, čo idú na zárobky, tak počítaj, že moc neušetríš.
-
seth82
Darca
Na to si prišiel kde? Za hranicami sa zarobiť dá a to oveľa lepšie ako na Slovensku. A čo sa týka nájmov, len aby si sa nemýlil. Pretože ti môžem garantovať, že som za byt s 80 štvorákmi v centre 3. najväčšieho mesta v UK za mesiac zaplatil menej, ako ľudia zaplatia za králikáreň v Bratislave a dosť sa to už blíži aj v Košiciach. Pri niekoľkonásobne vyššom príjme. A čo sa týka služieb - akéže to služby sú v zahraničí cenami "niekde inde"? Ešte aj v Dánsku som to vedel prežiť. A tam je tuším najvyššia životná úroveň na svete. Služby v Nemecku, v UK, v Japonsku alebo v USA sú drahšie, ale nie sú "cenovo niekde inde", ak nepočítam špecializované úkony, ako zubára a podobne. A ten vyjde draho už aj na Slovensku, kde je biedny plat. Na margo "500 eur" na Slovensku - pozri si priemernú mzdu a zamysli sa nad tým, čo je to medián. To je všetko k tomu.
mna tiez zarazuju ludia, ktori si myslia ako je to s minimalkou v zahranici, ktora je X-krat vyssia ako na Slovensku strasne super.
a rovanko hufy imigrantov, ktori na vsetko frflu ake je strasne drahe.
pritom to staci preratat na indexy, podobne Big Mac Indexu a vysledok je, ze v UK je to o kusok lepsie ak nie rovnake.
na pivo sa robi rovnako dlho, to iste aj na cigarety. na chlieb trochu kratsie. tusim len na najom sa tu robi rychlejsie.
je jasne, ze tie ukazovatele sa nedaju vyratat presne lebo tie polozky nemaju fixnu cenu, ale pre predstavu stacia.
a rovanko hufy imigrantov, ktori na vsetko frflu ake je strasne drahe.
pritom to staci preratat na indexy, podobne Big Mac Indexu a vysledok je, ze v UK je to o kusok lepsie ak nie rovnake.
na pivo sa robi rovnako dlho, to iste aj na cigarety. na chlieb trochu kratsie. tusim len na najom sa tu robi rychlejsie.
je jasne, ze tie ukazovatele sa nedaju vyratat presne lebo tie polozky nemaju fixnu cenu, ale pre predstavu stacia.
-
seth82
Darca
Nechápem týmto indexom a podobne. Len tak zbežne:
Minimálna čistá mzda v UK za 40-hodinový týždeň: asi 920 libier (1107 eur)
Minimálna čistá mzda na Slovensku za 40-hodinový týždeň: asi 292 eur
Vezmime si napríklad Manchester, čo nie je žiadna diera - http://www.rightmove.co.uk/property-to- ... 69306.html Slušný bytík, celkom dobre vybavený.
Ak stojí 1-izbový byt mimo centra (rozumej centrum 1KM v perimetri, kde býva aj tak málokto) 300 libier mesačne a náklady+energie naň sú 120 mesačne, to je dohromady 420 libier mesačne. Anglánovi s minimálkou zostane 500 libier na utrácanie. Ja som dokázal v UK vyžiť úplne luxusne zo 150 libier mesačne iba za jedlo.
Koľko zostane z minimálky 292 eur mesačne Slovákovi, ktorý by chcel bývať vo veľkom meste, v podnájme a mať vlastný 1-izbový byt? Verím, že zhola nič.
Minimálna čistá mzda v UK za 40-hodinový týždeň: asi 920 libier (1107 eur)
Minimálna čistá mzda na Slovensku za 40-hodinový týždeň: asi 292 eur
Vezmime si napríklad Manchester, čo nie je žiadna diera - http://www.rightmove.co.uk/property-to- ... 69306.html Slušný bytík, celkom dobre vybavený.
Ak stojí 1-izbový byt mimo centra (rozumej centrum 1KM v perimetri, kde býva aj tak málokto) 300 libier mesačne a náklady+energie naň sú 120 mesačne, to je dohromady 420 libier mesačne. Anglánovi s minimálkou zostane 500 libier na utrácanie. Ja som dokázal v UK vyžiť úplne luxusne zo 150 libier mesačne iba za jedlo.
Koľko zostane z minimálky 292 eur mesačne Slovákovi, ktorý by chcel bývať vo veľkom meste, v podnájme a mať vlastný 1-izbový byt? Verím, že zhola nič.
pint-of-beer index je cas, ktory musis s minimalnou mzdou robit na pivo priemernej ceny. teda ked na Slovensku je minimalka 2€/hodinu tak na pivo za 1€ robis pohodinu. priemerna cena piva v Edine je asi 3 libry. ked je narodne minimum 6,31/hodinu tak na pivo tiez robis polhodinu
takto sa da vyratavat index na balicky cigariet/tabaku, chlieb, mlieko...
takto sa da vyratavat index na balicky cigariet/tabaku, chlieb, mlieko...
-
seth82
Darca
Ako som už napísal - hore som dal reálne čísla a fakty, myslíš, že ma po pohľade na ne bude nejaký index zaujímať? Áno, pivo je na Slovensku oveľa lacnejšie. Áno, aj iné veci sú lacnejšie. Ale tie, na ktorých záleží najviac, sú buď rovnako drahé, alebo drahšie - nájmy, energie, úvery (2. najdrahšie po Cypre), paušály, autá, elektronika, niekedy aj potraviny. Takže stačí sa pozrieť na to, čo som napísal vyššie a odpoveď je jasná, bez ohľadu na to, koľko pív, cigariet, mlieka alebo chleba si môžem za hodinový plat kúpiť.
Mimochodom, na Novom Zélande je minimálna mzda 8.36 Eur na hodinu, pred zdanením. http://www.dol.govt.nz/er/pay/minimumwage/ jednoizbový byt vo Wellingtone 350 NZD na mesiac. Myslím, že nie je čo k tomu dodať.
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2014, 9:23)
teda tento, zabudol som link http://www.trademe.co.nz/property/resid ... 298098.htm
Mimochodom, na Novom Zélande je minimálna mzda 8.36 Eur na hodinu, pred zdanením. http://www.dol.govt.nz/er/pay/minimumwage/ jednoizbový byt vo Wellingtone 350 NZD na mesiac. Myslím, že nie je čo k tomu dodať.
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2014, 9:23)
teda tento, zabudol som link http://www.trademe.co.nz/property/resid ... 298098.htm
tie indexy preto, lebo to zaujima vacsinu ludi. a vacsina nasich tu place nad cenami za take kraviny. a na tie sa zaraba rovnako dlhy cas..
-
seth82
Darca
No tak to je ich chyba, že ich tie indexy zaujímajú a myslia si, že ak si môžu kúpiť skoro toľko pív za hodinovú mzdu, čo niekto iný, napríklad Angláni, tak že za majú lepšie 
-
vladenko007
VIP
Určite je to lepšie v zahraničí.
Mal som možnosť isť na brigádu cez jedného známeho do Sochaux (montaž demontaž peugeot)
Mal som dohodnuté 16€/hod každý z nás dostal 1 izbový privat ktorí ma vyšiel na cca 220€/na 21nocí.
Snažili sme sa nabúchať čo najviac hodín tak sme ťahali 10 hodín denne. Lenže pozor vo Francúzku sa robí takým štylom že 2 hodiny čakáš na šefa kým ti dá robotu, hodinku si podávate ruky z každým kto ide okolo a celkovo sa tam robí pomaličky. Na každú naročnejšiu prácu sa používa technika. Ďalej z 21 dní sme mali 3 dni volno a 2 dni sme boli na brigáde u majitela firmy. (za 4 hodiny nám dal 120€ ale to bola zas najťašia robota za celú brigádu)
Čo sa týka stravy nakupovali sme v supermarketoch a ceny sú tam menšie ako u nás na slovensku a majú tu viac veľkých balení ktoré sú za vyhodnejšiu cenu. Na 21 dní som minul asi 180 eur a to som už kupoval jak král na čo som mal chuť. Napijem a nefajčím takže za 21 dní len pár pív aby som netrhal partiu
Do Sochaux sme šli autom a benzín ma vyšiel po rozpočítaní na 3 ludí okolo 120€
Celková bilancia po odpočítaní stravy, ubytka, benzín, daň mi ostalo cca 1900€ takže ja som bol za 21 spokojny kludne by som išiel zas. Musím ešte povedať že sme šli cez vianoce a silvester ked mali v Peugeote odstávku.
p.s. v prví deň sme skladali nohy na regále (francúzi skladajú 15 nôh denne za 8/hod smenu 3 ludia to sme nevedeli) v prví deň sme traja zložili 45 nôh, v duhý 60 a v tretí sme už boli zohraný dali sme 110 nôh. Akože šef skoro odpadol že sme im pokazili všetky normy (samozrejme bol rad a smial sa)
Mal som možnosť isť na brigádu cez jedného známeho do Sochaux (montaž demontaž peugeot)
Mal som dohodnuté 16€/hod každý z nás dostal 1 izbový privat ktorí ma vyšiel na cca 220€/na 21nocí.
Snažili sme sa nabúchať čo najviac hodín tak sme ťahali 10 hodín denne. Lenže pozor vo Francúzku sa robí takým štylom že 2 hodiny čakáš na šefa kým ti dá robotu, hodinku si podávate ruky z každým kto ide okolo a celkovo sa tam robí pomaličky. Na každú naročnejšiu prácu sa používa technika. Ďalej z 21 dní sme mali 3 dni volno a 2 dni sme boli na brigáde u majitela firmy. (za 4 hodiny nám dal 120€ ale to bola zas najťašia robota za celú brigádu)
Čo sa týka stravy nakupovali sme v supermarketoch a ceny sú tam menšie ako u nás na slovensku a majú tu viac veľkých balení ktoré sú za vyhodnejšiu cenu. Na 21 dní som minul asi 180 eur a to som už kupoval jak král na čo som mal chuť. Napijem a nefajčím takže za 21 dní len pár pív aby som netrhal partiu
Do Sochaux sme šli autom a benzín ma vyšiel po rozpočítaní na 3 ludí okolo 120€
Celková bilancia po odpočítaní stravy, ubytka, benzín, daň mi ostalo cca 1900€ takže ja som bol za 21 spokojny kludne by som išiel zas. Musím ešte povedať že sme šli cez vianoce a silvester ked mali v Peugeote odstávku.
p.s. v prví deň sme skladali nohy na regále (francúzi skladajú 15 nôh denne za 8/hod smenu 3 ludia to sme nevedeli) v prví deň sme traja zložili 45 nôh, v duhý 60 a v tretí sme už boli zohraný dali sme 110 nôh. Akože šef skoro odpadol že sme im pokazili všetky normy (samozrejme bol rad a smial sa)