Téma pre veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
tehla

Re: Téma pre veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle

Príspevok od používateľa tehla »

Stoporko napísal:Na 99 % nebol modrooký blonďák
Hope this helps.
:)
DNA Boha?
Ak bol Ježiš Kristus skutočne Boží syn, nemuselo by to byť s pigmentáciou jeho kože také jednoznačné, pretože vďaka božským génom by sa všemocný otec mohol v jeho prípade rozhodnúť pre akýkoľvek odtienok z bohatej palety farieb ľudskej kože. Historik a spoluautor knihy The Color of Christ (Farba Krista) Edward Blum je však presvedčený, žeJežiš presahuje kategóriu rasy.
Je snad jasne, ze ako „typicky zid“ v tej oblasti musel mal brckave havranie vlasy a vlastne bol to podla vsetkeho japonsky mulat s indianskymi korenmi, vychyreny pestovatel cesnaku...

"Konšpirátorove srdce opäť plesá. Podľa jednej z teórií sa Ježiš Kristus mal vyhnúť ukrižovaniu a spolu s Máriou Magdalénou ujsť do západnej Európy. Iní si zasa myslia, že ešte ďalej a to priamo do Japonska, kde sa stal vychýrený pestovateľ cesnaku.

„Neskoršie“ mal čeliť hrozbe ukrižovania, no dokázal sa jej vyhnúť a vrátiť sa tam, kde pred časom pochytil mnohé vedomosti – do Japonska. Cestovať mal dokonca cez Sibír a Aljašku! Rozhodol sa usadiť v spomínanej oblasti Šingo, kde začal viesť jednoduchý život poľnohospodára. Dokonca sa oženil s miestnou ženou a „vzdal sa kariéry Mesiáša“.

http://www.aktuality.sk/clanok/221819/s ... ohospodar/

Inak ako tak citam na tom internete -

- Jezis nikdy neexistoval a celkom urcite nebol spasitelom
- Nestalo sa vyvrazdovanie zidov v koncentrakoch
- nie su vojny, len humanitarne bombardovania
- komunizmus nikdy neexistoval
- svet a zivot vznikli uplne nahodne a z nicoho

kurnik, stalo sa v tom svete niekedy vobec nieco? :D zacinam mat o tom pochybnosti...
ale ja, napriek tomu, ze som asi "nemoderny" a strasne "uncool" ostavam pri tom starom dobrom Jezisovi, ktoreho poznam, sorrac ...
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Steju »

k ostatným nezmyslom sa vyjadrovať nebudem, ale toto mi nedalo:
tehla napísal:ale ja, napriek tomu, ze som asi "nemoderny" a strasne "uncool" ostavam pri tom starom dobrom Jezisovi, ktoreho poznam, sorrac
Veľmi by ma zaujímalo, z kade toho tvojho 'starého dobrého' Ježiša poznáš. Prosím, vysvetli.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito - ešte raz: čomu z môjho príspevku si nepochopil, alebo to len tak vyrývaš, aby si nevyšiel z cviku?

Pokiaľ ma chceš chytať za slovíčka, mám dnes dobrú náladu (3 dni v lese s dobrou partiou zálesákov), takže ťa odkážem na etnológov, aby ti vysvetlili, ako vyzerali židia cca 2020 rokov dozadu. Ja sa stotožňujem cca s tým obrázkom js2.jpg Len bradu si predstavujem dlhšiu.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

debata o tom ako vyzeral, je uplne irelevantna, dolezite je to, co kazal.
Prílohy
jesus.jpg
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

no len hughito chce počuť že ježiš bol cigán
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

DEVZYO1G napísal:no len hughito chce počuť že ježiš bol cigán
no ale debata nema byt o hughitovi :) aj keby Jezis bol cigan, je to jedno :) kedze bol bozi syn, tak ta debata cim bol je irelevantna, teda zbytocna.
Steju
King
King

zelovoc napísal:kedze bol bozi syn
To ale tvrdí iba jediná kniha, ktorá navyše vznikla dávno po jeho smrti. Veriť tomu, že bol boží syn len na základe tohto je, no, celkom zaujímavé :aasmile27: nehovoriac o tom, že židovský a islamský 'výklad' ježiša je úplne iný, zaujímalo by ma, prečo si práve to ktoré náboženstvo myslí, že má pravdu (samozrejme okrem toho, že sa to píše v ich knihách)

obrázok len na pobavenie, prípadne zamyslenie
Prílohy
pic related
pic related
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Steju napísal:
To ale tvrdí iba jediná kniha, ktorá navyše vznikla dávno po jeho smrti. Veriť tomu, že bol boží syn len na základe tohto je, no, celkom zaujímavé :aasmile27: nehovoriac o tom, že židovský a islamský 'výklad' ježiša je úplne iný, zaujímalo by ma, prečo si práve to ktoré náboženstvo myslí, že má pravdu (samozrejme okrem toho, že sa to píše v ich knihách)

obrázok len na pobavenie, prípadne zamyslenie
veri tomu kazdy treti clovek na zemi ;)
Steju
King
King

1. To, že je niekto zarátaný ako kresťan neznemená, že tomu aj naozaj verí.
2. To, že si niečo myslí veľa ľudí neznamená, že je to pravda. Ak by to bola pravda, kresťania by sa mýlíli, lebo podľa tvojich výpočtov tomuto božiemu synovi neveria dvaja z trochu ľudí na Zemi.
3. Ešte stále by ma veľmi zaujímal argument, prečo je práve tá kresťanská verzia jediná správna, a všetkých 4200 náboženstiev (+ ateizmus) na zemi sa mýli.
Nájde sa tu na fóre nejaký 'veriaci alebo človek dobrej vôle', ktorý by si toto sám pred sebou vedel obhájiť?
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. To, že je niekto zarátaný ako kresťan neznemená, že tomu aj naozaj verí.
suhlasim
2. To, že si niečo myslí veľa ľudí neznamená, že je to pravda. Ak by to bola pravda, kresťania by sa mýlíli, lebo podľa tvojich výpočtov tomuto božiemu synovi neveria dvaja z trochu ľudí na Zemi.
ok
3. Ešte stále by ma veľmi zaujímal argument, prečo je práve tá kresťanská verzia jediná správna, a všetkých 4200 náboženstiev (+ ateizmus) na zemi sa mýli. Nájde sa tu na fóre nejaký 'veriaci alebo človek dobrej vôľe', ktorý by si toto sám pred sebou vedel obhájiť?
neviem, ja tym neargumentujem.

kedze sa debata zvrhavala do toho akej narodnosti bol Jezis, musel som zasiahnut a posunut to niekam inam, napr. sem.
Steju
King
King

Tým samozrejme neargumentuje žiadny kresťan , lebo by sa dostal do slepej uličky a na koniec všetkej logiky. :)

Tiež ma vôbec nezujíma, akej národnosti ježiš bol, skôr prečo sú ľudia o 2000 rokov neskôr presvedčený, že ho poznajú, vedia čo pred tými dvoma miléniami robil a aký názor by mal na dnešné problémy na základe jednej rozprávkovej* knihy a ústneho tradovania.

*nenútte ma hľadať, v biblii je kopa miest vyslovene rozprávkových
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

zelovoc: Mne je úplne ukradnuté, akej farby mal Ježiš (ak žil) pokožku. Ale dal by som ruku do ohňa, že väčšina latentných slovenských rasistov by sa radšej pretrhlo, akoby prijalo, že ich Ježiš mohol vypadať aj hentak. :wink: Nie nie, proste modré oči, pokožka ružová ako detská riťka a dlhé vlasy s upravenou bradou. :)

Argument počtom je logicky chybný argument.

A aj keby som naozaj uveril tomu, že to, čo je v Biblii, je naozaj Ježišové kázanie, tak stále v tom nevidím nič prevratné. Je to niečo ako Desatoro. Každý sa na to odvoláva ako na svätý grál, pritom to je v podstate blbosť ako lampa. :wink:
tehla

zelovoc napísal: neviem, ja tym neargumentujem.
mohol by si mu argumentovat napr. takym exorcizmom - ked posadnuty zlym duchom neni nenavistny voci soche Budhu, alebo polmesiacu, ale boji sa kriza a nenavistne reaguje na kazdu zmienku o Kristovi, pripadne ze jedine knaz ho vie doviest k duchovnemu uzdraveniu .. ani psychiatri, (ani budhisti, ani islamisti ...atd...) mnoho psychiatrov spolupracuje s knazmi (nie s hinduistami, woodoo a pod.) tak to je prve co ma napadlo ...
ale pochybujem, ze vobec zobere do uvahy dokazane pripady posadnutia po celom svete ... v duchu hesla "neuveria ani keby mrtvy z hrobu vstal" ...

"A aj keby som naozaj uveril tomu, že to, čo je v Biblii, je naozaj Ježišové kázanie, tak stále v tom nevidím nič prevratné. Je to niečo ako Desatoro. Každý sa na to odvoláva ako na svätý grál, pritom to je v podstate blbosť ako lampa. "

ano, to uz vsetci velmi dobre vedia, pisal si to v priblizne 2000 prispevkoch z tych 13 000, ktore tu mas, neviem preco povazujes za potrebne sa k tomu neustale vyjadrovat a opakovat sa ako verklik. Uz mas aj pod nickom Redeemer (vykupitel) :lol:
Steju
King
King

ale pochybujem, ze vobec zobere do uvahy dokazane pripady posadnutia po celom svete
1. [citation needed]
2. Islam, hinduizmus alebo judaizum majú tiež svoj exorcizmus, a stavím sa, že by ho obhajovali rovnako ako ty. Opäť to nedokazuje, že by kresťanstvo malo navrch.
3. Psychická porucha ≠ posadnutie. To, že má niekto halucinácie, mániu, schizofréniu alebo epilepsiu neznamená, že je to práca nejakých vymyslených bytostí.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4107524.stm , http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-17040111 , http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-17006924 a kopa dalších prípadov exorcizmu ukazuje, ako naozaj veľmi prospešné to kresťanstvo je. Veď kde by sme boli bez tých 20 000 detí, ktoré ročne v Kongu obvinia z posadnutia [jeden príklad za všetky]? Zaujímave, že tu sa to nedeje, asi máme menej démonov :twisted:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Hughito - debata s tebou na tému Ježišov výzor mi pripomína nasledujúci vtip :) :

Pase ovčák ovce na zelené louce. Najednou, co to? Po horské cestě přijíždí bavorák a za ním se táhnou oblaka prachu. Za volantem sedí mladý muž ve skvěle padnoucím obleku od Broniho, v naleštěných botách od Gucciho, vázanka je D + G a na očích má tmavé brýle Ray Ban. Stisknutím tlačítka stáhne okénko, vykloní se a povídá:
"Hej, ovčáku, když ti řeknu, kolik máš ve svém stádě ovcí, dáš mi jednu?"

Ovčák se pomalu podívá na úspěšného mladého muže a řekne klidně: "Ale jo, proč ne?"
Úspěšný mladý muž zaparkuje svůj bavorák, vytáhne notebook Dell, připojí ho ke svému mobilu AT&T, pomocí GPS určí svoji polohu, pak se připojí na satelit ESA, kde zadá svoje souřadnice a vyžádá si pořízení řady fotografií s maximálním rozlišením. Pak pomocí Photoshopu otevře pořízené digitální obrázky a exportuje je do zpracovatelského střediska v Hamburku. Během pár vteřin dostane na svůj Palm Pilot zprávu, že obrázky jsou zpracovány a uloženy v databázi SQL. Propojí databázi s Excelem, kde má stovky složitých vzorců, a uploaduje všechna uložená data. Po několika minutách má data zpracovaná. Vytiskne je na miniaturní barevné tiskárně HP LaserJet jako stopadesátistránkovou zprávu a otočí se k ovčákovi:
"Máš přesně 1586 ovcí!"
"To je pravda. Takže podle naší domluvy si můžete vybrat jednu ovci."

Ovčák pozoruje pobaveně mladého muže, jak se snaží napasovat jedno zvíře do kufru auta, a pak povídá:
"Když Vám řeknu, jaké je Vaše povolání, vrátíte mi, co jste si vzal?"

Mladý muž se na vteřinu zamyslí a odpoví:
"Jistě."
"Jste konzultant Evropské unie, " řekne ovčák.

Mladému muži spadne čelist: "To je pravda. Jak jste to poznal?"
"Vůbec jsem nemusel hádat," povídá ovčák. "Přijel jste, aniž by pro vás kdokoliv poslal. Chtěl jste dostat zaplaceno za odpověď, kterou jsem už dávno znal - navíc na otázku, na kterou jsem se ani neptal, a přitom o mé práci víte úplný hovno. A teď mi vraťte mého psa !"
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko: Ja som tým sledoval vyššie uvedené vec a tvoje zľahčovanie tomu nepomôže. Je to tak, ako píšem. Nevraviac o tom, že drvivá väčšina ľudí ani netuší, že ten Ježiš v kostole na obrázku je úplne vyfabulovaný. :wink:
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

V podstate tiez by sa mohlo prestat kreslit Adama a Evu s pupkom :psssst:
Steju
King
King

pánbožko predsa pred 6000 rokmi vymodeloval Adama z prachu, prečo by mu teda nemohol namodelovať aj pupok (a bradavky, a kostrč....) :)
tehla

Podľa učenia sa boží syn aj tak nepotrebuje pýšiť pozemskou krásou, či slávou.
Biblia nepopisuje Ježišove fyzické vlastnosti. Ani ľudia, ktorí Ho videli každý deň, nehovoria o tom, ako vyzeral. „Nemal ani výzor, aby sme po ňom túžili“ (Iz 53, 2). Zdá sa, že Ježišova ľudská podoba zámerne nepriťahovala pozornosť. Vyzeral ako obyčajný človek. Ľudia nešli za Ním pre Jeho výnimočný vzhľad, ale preto, čo hovoril a robil. Pre posolstvo lásky, ktoré priniesol (Jn 3, 16).
No keď sa vráti na túto zem, bude to iné. Keď náš Spasiteľ opäť príde, spoznáme Ho. „Spoznajú Ho aj tí, čo Ho prebodli“ (Zj 1, 7). Príde ako suverénny Kráľ kráľov a Pán pánov (1Tim 6; 14–15).

Vidiet Jezisa bude jednou z najväcsich radosti neba ...
Steju
King
King

Tehla, tak si to poďme narýchlo zosumarizovať:

- biblia je plná kontradikcíí, ako sa dá rozoznať, čo je pravda a čo nie? http://www.project-reason.org/bibleContra_big.pdf to, čo sa ti viac páči?
- v novom zákone ježiško jasne klame o modlitbách [1] [2] [3] [4], prečo by neklamal aj o nebi?
- ježiš tvrdí, že starý zákon musíš dodržiavať [1] [2] [3] [4] [5]
- stavím sa, že nežiješ podľa starého zákona [1] [2] [3] [4] [5] [6] (7-10) [7] 13-21- takže to sú slová samotného boha + ježišove, ktoré ty nedodžiavaš

...a ty si stále myslíš, že skončíš v nebi? :) ja to vidím na priamy lístok do pekla
Napísať odpoveď