Domáce kino 2.1
Domáce kino 2.1
Ahojte plánujem kúpiť tv po odporúčaní buď túto http://3d-televizory.heureka.sk/samsung ... 3godD1MAvA
alebo túto http://3d-televizory.heureka.sk/panasonic-tx-p50st60e/
Ešte však neviem na 100% ktorú vezmem
K tv by som chcel nejaký reciever a repro 2.1, nechcem 5.1 ani 7.1 Na reproduktory mám nejakých cca 200 eur +20 a na reciever nejakých 150 eur +30, radšj budem mať očosi kvalitnejšie 2.1 ako mať nejakú haraburdu ktorá bude 5.1
čítal som, že značky ako ONKYO, YAMAHA, su výborne ták rád by som niečo od nich ak sa niečo nájde ale nebránim sa ani iným značkám
Reciever musí mať - USB aspoň 1x
- Možnosť počúvať FM bez zapnutej telky (niekde som čítal, že niektoré to nevedia)
Kino bude hlavne na filmy a hudbu/radio cez reciever a taktiež aj bežné vysielanie tv programov.
ďakujem za rady
alebo túto http://3d-televizory.heureka.sk/panasonic-tx-p50st60e/
Ešte však neviem na 100% ktorú vezmem
K tv by som chcel nejaký reciever a repro 2.1, nechcem 5.1 ani 7.1 Na reproduktory mám nejakých cca 200 eur +20 a na reciever nejakých 150 eur +30, radšj budem mať očosi kvalitnejšie 2.1 ako mať nejakú haraburdu ktorá bude 5.1
čítal som, že značky ako ONKYO, YAMAHA, su výborne ták rád by som niečo od nich ak sa niečo nájde ale nebránim sa ani iným značkám
Reciever musí mať - USB aspoň 1x
- Možnosť počúvať FM bez zapnutej telky (niekde som čítal, že niektoré to nevedia)
Kino bude hlavne na filmy a hudbu/radio cez reciever a taktiež aj bežné vysielanie tv programov.
ďakujem za rady
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Domáce kino 2.1
Nie som si isty, i s tym rozpočtom na repro najdeš niečo rozumne. Veď len cena obyčajnych, zakladnych subwooferov začina na 100 eurach. A kde su ešte stereo bedne...
Veru ze s takym rozpoctom na sub zabudni. Ono uz stlpaky so 6,5" basakmi maju prijatelny rozsah. Uplne dostacujuce na nahnevanie susedov.
Dobre a rozpočet 600 eur na repro aj reciever? Niesom žiaden audiofill chcem len lepší zážitok z filmov..subwoffer nieje teda podmienka, najde sa nieco do tejto ceny alebo to nemá zmysel?
Troska si mylis pojmy.
Pojem domace kino znamena 5 a viac kanalov + receiver + volitelne subwoofer
Ty chces len stereo. Za 600€ sa da poskladat uz nejake to domace kino aj ked to bude nizka trieda.
Ale pri stereu to bude uz ine kafe. Z toho uz bude slusne zelezo. Ale konkretne rady preneham inym.
Pojem domace kino znamena 5 a viac kanalov + receiver + volitelne subwoofer
Ty chces len stereo. Za 600€ sa da poskladat uz nejake to domace kino aj ked to bude nizka trieda.
Ale pri stereu to bude uz ine kafe. Z toho uz bude slusne zelezo. Ale konkretne rady preneham inym.
V prvom príspevku som napísal že nechcem domáce kino 5.1 ale chcem stereo... Do audia sa nevyznam preto by som bol rad keby mi tu niekto helfol a poradil nejaku zostavu
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Skus napisat v akej miestnosti bude to stereo. Tym sa da vyber zuzit. Rozmery miestnosti hlavne.popripade sprav mensi nacrt aj s nabytkom
-
Ryan Giggs
VIP
Za ten sucasny rozpocet vies kupit akurat Onkyo HTX-HDX22, co je za tie prachy pre filmy super hrajuci 2.1 system. Akurat nesplni podmienku radia. USB ma televizor.
Za tych 600 eur uz sa da kupit slusne stereo, kde uz bude aj lepsi basak. S prizmurenim oka aj 2.1 s nejakym lacnym subwooferom.
Za 200 eur nejaky receiver s FM a za zvysok repro.
Dobre spolu pasuju napr. Harman Kardon a JBL, takze napr. HK AVR 151 + JBL Studio 180. vyjde to na cca 650 eur.
Za tych 600 eur uz sa da kupit slusne stereo, kde uz bude aj lepsi basak. S prizmurenim oka aj 2.1 s nejakym lacnym subwooferom.
Za 200 eur nejaky receiver s FM a za zvysok repro.
Dobre spolu pasuju napr. Harman Kardon a JBL, takze napr. HK AVR 151 + JBL Studio 180. vyjde to na cca 650 eur.
Zeby overeny Harman kardon? Dokonca v tvojej "cenovej" akurat
http://www.vzdy.sk/harman-kardon-stereo3450
Kedze vidim, ze si dost zmäteny, pri tomto stereo systeme nieje vyslovene nutny subwoofer, i ked samozrejme, ked podrebujes hromzit okna bez subu to nepojde ale na prednes basovej zlozky mas v tychto stlpoch WOOFRE ktore maju na starosti nizsie frekvencne pasma, cize basova zlozka tam bude citelna a hlasna, len ako hovorim, zrejme nebudes citit vibrovat vzduch a nebude ta steklit obocie ak si zvyknuty na nejake SPL systemy...
Pisu ze rozsah je od 20hz, to je ako subwoofer, takze, zrejme to je proste dobre odladene a H&K nieje zrovna znacka vyrabajuca kancelarske potreby, auta, mikrovlnky az po repraky ale skutocna audio znacka.
Kedze vidim, ze si dost zmäteny, pri tomto stereo systeme nieje vyslovene nutny subwoofer, i ked samozrejme, ked podrebujes hromzit okna bez subu to nepojde ale na prednes basovej zlozky mas v tychto stlpoch WOOFRE ktore maju na starosti nizsie frekvencne pasma, cize basova zlozka tam bude citelna a hlasna, len ako hovorim, zrejme nebudes citit vibrovat vzduch a nebude ta steklit obocie ak si zvyknuty na nejake SPL systemy...
Pisu ze rozsah je od 20hz, to je ako subwoofer, takze, zrejme to je proste dobre odladene a H&K nieje zrovna znacka vyrabajuca kancelarske potreby, auta, mikrovlnky az po repraky ale skutocna audio znacka.
-
Ryan Giggs
VIP
Rozsah mozu pisat aky chcu. Toto ti 20 Hz nezahra, rozhodne nie bez brutalneho prepadu a skreslenia pri tej frekvencii. Rozsah je nicnevypovedajuce cislo.
Chce to primarne na filmy, otazka preto je ci do buducna nebude uvazovat o rozsireni na 5.1, vtedy bude lepsia volba receiver ako zosilovac. To ale len tak uvazujem.
Chce to primarne na filmy, otazka preto je ci do buducna nebude uvazovat o rozsireni na 5.1, vtedy bude lepsia volba receiver ako zosilovac. To ale len tak uvazujem.
Bez pochyb.
Samozrejme takyto reprak v tejto bedni 20hz neukmita, to je fakt... Ale uz ked maju take optimisticke parametre tak pri H&K ocakavam ze budu hrat hodne hlboko, i ked nie do 20hz...
Co sa tyka recievera, ano, do buducna je vyhodny... Ale tato zostava co som postol vypada velice vyrovnane, vykonne a kvalitne, zhodou okolnosti presne v cene aka sa hlada tak som to sem dal myslim ze to stoji za zvazenie.
Samozrejme takyto reprak v tejto bedni 20hz neukmita, to je fakt... Ale uz ked maju take optimisticke parametre tak pri H&K ocakavam ze budu hrat hodne hlboko, i ked nie do 20hz...
Co sa tyka recievera, ano, do buducna je vyhodny... Ale tato zostava co som postol vypada velice vyrovnane, vykonne a kvalitne, zhodou okolnosti presne v cene aka sa hlada tak som to sem dal myslim ze to stoji za zvazenie.
Táto zostava vyzerá slušne, a tých 50 eur už rozdýcham, ale cena za tie jbl 180 je 359 a neviem či to nebude cena len za jeden kus, nikde to neviem nájsť.Už som našiel je to cena za párHK AVR 151 + JBL Studio 180. vyjde to na cca 650 eur.
Túto zostavu som pozeral akurát včera. nakoľko sa do tohto nevyznám či je dobrá alebo nie, lebo sa mi tie repro zdajú úzke, už radšej tie JBL 180 ak to bude cena za pár.Zeby overeny Harman kardon? Dokonca v tvojej "cenovej" akurat
Zatial plánujem len stereo, 5.1 možno až časom uvidím...otazka preto je ci do buducna nebude uvazovat o rozsireni na 5.1, vtedy bude lepsia volba receiver ako zosilovac.
EDIT:
Je veľký rozdiel medzi týmito http://www.nay.sk/jbl/d-302968/ a http://www.nay.sk/jbl-es80-black/d-302982/, pretože v cene nieje veľký rozdiel
Urcite by som isiel do 5 kanaloveho receivru.
Do buducna rezerva + stereo zosik nieje primarne urcene na napojenie na TV (fungovat bude ale nieje to kooser)
Do buducna rezerva + stereo zosik nieje primarne urcene na napojenie na TV (fungovat bude ale nieje to kooser)
Ale zostavu ktoru hodil ryan reciever Hk 151 a jbl 180 by mohla byt nie?
-
Ryan Giggs
VIP
Koser to bude, su predsa aj digitalne stereo zosilovace s digitalnymi vstupmi. Je ale samozrejme jednoduchsie pripojit vsetko cez hdmi.wladas napísal:Urcite by som isiel do 5 kanaloveho receivru.