Aka vysoka skola ?
-
Chalesnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aka vysoka skola ?
Zdravim prosim poradte nejaku VS so studiom informatiky externym, a preco by ste si vybrali prave tu ? dakujem
-
Anem
Star
som na VŠ v Brne , no dlho už nie... vybral som si zlý odbor. ďalší rok chcem ísť na MUNI
vzhľadom na to , že do dvoch mesiacov zrejme stratím štatút študenta...
zistia na SK úrady/banka ,že už niesom študent?
študentom nebudem od marca do cca júna... zápis na druhej výške
vzhľadom na to , že do dvoch mesiacov zrejme stratím štatút študenta...
zistia na SK úrady/banka ,že už niesom študent?
študentom nebudem od marca do cca júna... zápis na druhej výške
uradom vediet dat musis, to je jasne. banka potrebuje doklad o navsteve studia raz za rok, ak si ho uz zaniesol, riesit to nebudu nijako.
-
Anem
Star
tvoja odpoveď mi príde protichodná. zatial čo pri úradoch hovoríš, že im musím dať info o ukončení štúdia, banke nie pričom úradu práce som dával takisto len doklad o návšteve školy ,ktorý sa dáva raz za rok. ide mi o to ,že sa mi nechce vybavovať na slovenských úradoch to,že na 4 mesiace preruším štúdium... a teda ak im nedám ja vedieť či to dokážu nejako zistiť resp. sa budú snažiť to zistiťM142 napísal:uradom vediet dat musis, to je jasne. banka potrebuje doklad o navsteve studia raz za rok, ak si ho uz zaniesol, riesit to nebudu nijako.
Zdravím, potrebujem poradiť ohľadom výbere VŠ
Idem študovať Informatiku, bližšie zameranie by som chcel sieťové technológie, alebo niečo podobné
Vyberiem si asi také 3-4 školy a poposielam prihlášky. Jednú si dávam v Brne na Masarykovú univerzitu, len neviem či ma tam prímu, či to nebude dosť ťažké. Jednú si chcem dať takú istotnú školu a zrejme to bude v Košiciach tuším že sa volá TUKE a o ďalších dvoch alebo jednej len rozmýšľam. Chcel som dať Bratislavu, len teraz neviem na isto či to bola FIIT, len som asi o tejto škole počul že strašne veľa žiakov vyhadzujú stade
Alebo možno ešte by som skúsil tú Žilinu, len o tejto zasa sa nemôžem dopátrať ku žiadnym informáciám. Najradšej by som bol, keby ste mi poradili nejaké školy v Čechách
Vopred diki za rady.
v Brne MUNI a VUT, v Zline Bata, v Prahe CVUT, o ostatnych netreba ani uvazovat
FIIT prečo nie?
Aj keď, asi musíš byť polo-robot, aby si to spravil, ale o úrovni tu netreba vôbec pochybovať, naopak. Čo som v kontakte s chalanmi, ktorí FIIT nespravili, tak veľmi veľa ich išlo práve na MUNI, kde si vychvaľujú oveľa nižšiu náročnosť, hlavne, čo sa týka matiky a programka.
Aj keď, asi musíš byť polo-robot, aby si to spravil, ale o úrovni tu netreba vôbec pochybovať, naopak. Čo som v kontakte s chalanmi, ktorí FIIT nespravili, tak veľmi veľa ich išlo práve na MUNI, kde si vychvaľujú oveľa nižšiu náročnosť, hlavne, čo sa týka matiky a programka.
reagoval som na tu cast o Cechach
Aha, tak dík za rady, ale veľmi na Slovensku nechcem ostať. O tom Zlíne ešte porozmýšľam a uvidím či si to dám na prihlášku. A čo sa týka FIIT, tak ja viem že určite tam nie je až tak zlé, ale zasa ja programovanie nechcem študovať ale siete. Ale keď si tak vezmem celkovo internát, štúdium a podobné veci, tak radšej už Čechy 
co presne si predstavujes pod sietami? admina kdesi v openoffice mozes robit aj bez skoly
Tak ja som myslel niečo ako na FIIT je "POČÍTAČOVÉ A KOMUNIKAČNÉ SYTÉMY A SIETE" alebo niečo podobné, poprípade Aplikovanú informatiku 
tak to aby si si pozrel napln predmetov...
meny, čo si ale myslíš, že sa na FIITe na obore POČÍTAČOVÉ A KOMUNIKAČNÉ SYTÉMY A SIETE robí? No programujú sa weboví klienti, DNS resolvery, komunikácia medzi serverami a tak podobne - proste všetko, čo súvisí so sieťami. Či myslíš, že 5 rokov sa tam budeš učiť, ako sa nastavuje sieť vo Windowse a Linuxe? CISCO, MCP a iné certifikáty si môžeš spraviť aj bez školy...
Veď ja viem čo sa tam bude robiť, ja som predtým myslel pod pojmom programovanie ako Java, PHP, Html a podobné jazyky. No akože nemám s nimi zatiaľ problém, lebo ich aktuálne berieme na strednej, ale nechcem ísť ich ďalej študovať. Práveže tie veci čo si vymenoval, tak sme už mali niečo ozrejmené a to ma dosť bavilo.
PHP,HTML a CSS majú iba 4 roční bakalári - aj informatici, aj sieťari.
C, JAVU - majú všetci, minimálne prvé 1 až 2 roky.
Celkovo sa prvý ročník informatika a sieťara na FIIT nelíši vôbec.
C, JAVU - majú všetci, minimálne prvé 1 až 2 roky.
Celkovo sa prvý ročník informatika a sieťara na FIIT nelíši vôbec.
No programovania je tam jak nasrateho, ale tak to je asi na kazdej IT skole. Siete sa zacinaju trocha vaznejsie preberat az v 2 a 3. Ale tak isto sa tam kodi softverovy switch, router, sip proxy, ale to su take celkom v pohode zadania, kde len pouzivas kniznice, len casu to vela zabere.
-
Ba-Yo
Light Professional
Aký je rozdiel medzi odbormi:
-Manažérska matematika
-Ekonomická a finančná matematika ?
-Manažérska matematika
-Ekonomická a finančná matematika ?
-
Ba-Yo
Light Professional
Fakulta matematiky, fyziky a informatiky. Uni. Komenského
-
mirak2
Hardcore addict
v povinnych predmetoch... podobne odbory maju matematici aj u nas na PF UPJS... financna matika ma nejake povinne predmety zamerane na dane, makroekonomiu a take veci, viac ekonomicke a manazerska... nuz netusim
pozri sa na studijne plany a zoznamy povinnych predmetov, na strankach univerzity/fakulty urcite najdes