kúpa bežeckých tretier cez internet

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
mirec04
Novice
Novice

kúpa bežeckých tretier cez internet

Príspevok od používateľa mirec04 »

zdravím, minulý rok v lete som si kúpil bežecké tretry Nike cez internet..po asi 4 týždnoch sa mi odlepila špica, podrážka na päte a zatlačili sa mi uloženia hrotov, ale to nieje až také podstatné...keďže som ešte nereklamoval nič čo som kúpil cez net tak vás chcem poprosiť o radu ako by som mal postupovať pri reklamácíí...a taktiež by som asi potreboval nejakú radu aby mi to určite vyreklamovali. Diki
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: kúpa bežeckých tretier cez internet

Príspevok od používateľa audiotrack »

tak toto ti asi určite nevyreklamujú, lebo v každom reklamačnom poriadku je písané, že reklamovať máš hneď ako nastali závady. 4 týždne je cca jeden mesiac. Kupoval si v lete. Zvyšný polrok si čo robil? Prečo si to nereklamoval hneď?

Inak postup určite tiež nájdeš v reklamačnom poriadku alebo ochodných podmienkach toho eshopu. Vidno že si to nečítal keď sa tu pýtaš. Môže to byť rôzne v závislosti od obchodu, ale väčšinou býva postup taký, že spolu so sprievodným listom a priloženou faktúrou (alebo bločkom) to pošleš na ich adresu. Doklady musia byť originál, aby si to vedeli v účtovnictve stornovať ak ti budú vracať peniaze. Potom majú zo zákona 30 dní na vybavenie reklamácie. Tá môže ale byť vybavená negatívne, takže 100% záruku ti nikto nedá. Hlavne nie v takomto prípade že si čakal pol roka
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Spomenul si si skoro, ako uz napisal audiotrack. Za skusku nic nedas a nejake 3 eura za postu ta snad nezabiju. V prvom rade treba napisat list, tj. do hlavicky tvoje udaje, uviest predmet ako reklamaciu a potom napisat popis. Tam uved, ze pri pouzivani sa ti odlepila spicka atd..., neuvadzaj tam nic take, ze po mesiaci sa ti to stalo a pol roka si mal topanky doma v policke. Dole datum, meno, tvoj podpis perom. Prilozit to k topankam a odoslat doporucene na reklamaciu. Na stranke toho obchodu si pozri adresu, niektore obchody na reklamacie pouzivaju POBox na poste alebo maju inu reklamacnu adresu ako je sidlo ci prevadzka obchodu (tusim napr. outletexpert.sk to tak ma). A cakat mesiac. V tomto pripade tusim plynie 30-dnova lehota az po ich prijati zasielky, na prijatie z posty maju 18 dni, tkaze v konecnom dosledky s trvanim posty to moze byt az 50 dni. Ale nemyslim si, ze by to trvalo tak dlho. Ak to zamietnu, tak to mozu zamietnut hned na dalsi den a informovat ta pisomne o tom, kde ma byt aj uvedeny dovod. Predpokladam, ze dovod bude jednoduchy - nespravne pouzivanie. V tom pripade by som sa obratil na SOI s podnetom na presetrenie.
mirec04
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mirec04 »

nereklamoval som ich preto, lebo som ich aktívne používal. Tú reklamáciu asi nemôžem poslať mailom,alebo áno? diki za pomoc
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A co ti pomoze, ak by si aj poslal reklamaciu mailom, ci tie topanky im odfotis a posles mailom??? Logicky posles topanky s prilozenym reklamacnym listom postou, doporucene na ich adresu a budes cakat.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mirec04: mailom sa ich môžeš akurát tak spýtať na postup, a či to vôbec má zmysel reklamovať. Ale na 99% ťa nasmerujú na ich obchodné podmienky a reklamačný poriadok (takže ti pošlú iba link) alebo ti rovno povedia že nie. Ak si ich aktívne používal aj keď boli poškodené, tak to určite nevyreklamujú. Mohol by si si vymyslieť že si ich prestal používať, a niekam odcestoval tak si nemohol reklamovať alebo niečo podobné, nech sa zachrániš. Ale stále je to 50:50. A aj ich opotrebenie zrejme ukáže, že boli používané viac ako mesiac.

Inak ako hojko podotkol, pri reklamácii treba logicky poslať tretry, a tie mailom nemáš ako. Ani originál faktúru a bločky nemáš ako mailom, tak to bola dosť hlúpa otázka. Zabaliť do krabice a poslať. Poštovné žiaľ platíš ty.
Napísať odpoveď