Ako si vybrať, u koho si nechám vytvoriť web ?

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
majo1122331
Novice
Novice

Ako si vybrať, u koho si nechám vytvoriť web ?

Príspevok od používateľa majo1122331 »

Zdravím, plánujem si zaplatiť za vytvorenie webu, avšak, nemám v tejto oblasti nejaké vedomosti a nerád by som zacvakal nejakému pakovi, čo mi urobí škaredý neprehľadný web. Podľa čoho si mám vybrať spomedzi viacerých subjektov ponúkajúcich tvorbu webstránok ? Natrafil som napr. na toto www.didesign.sk, na prvý pohľad mi to pripadá dosť vyhovujúco, ale napr. v referenciách má jednu stránku kde je použitá free šablona z webnode, dokonca aj ten obrázok je takmer totožný s ňou (len je tam vymenený človek a dosadený rebrík), čo na mňa pôsobí dosť amatérsky, hoci iné referencie vyzerajú celkom k svetu. čo si myslíte o tej stránke ? Potrebujem aspoň takého poloprofesionála, aby mi proste vedel urobiť web aký chcem ja a nie podľa nejakej šablony čo si stiahne z niekade alebo ja neviem. Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako si vybrať, u koho si nechám vytvoriť web ?

Príspevok od používateľa hojko »

Ta stranka, ktoru si spomenul vyzera podla mna otrasne. Neni to vobec zladene, logo vpravo hore obsahuje par zakladnych formatov ci efektov z Photoshopu, ktore spravi novacik za 5 minut. Cize tu sa o grafickom duchu neda povedat ani slovo. Zvysok nejdem ani komentovat. Zial, dnes je bezna prax, ze sa stava web na teplatoch, ktore sa daju stiahnut alebo kupit z internetu. Weby, ktore ma v referenciach bezia na WordPresse a zrejme pojde o platene templaty. Ci ich kupil alebo ukradol, to uz posudit neviem. Vsade vsak dal prec, ze to bezi na WordPresse.

Ak si chces dat vytvorit sablonu presne podla seba, tak musis ratat, ze to lacne nebude a pohybuje sa to radovo v stovkach, pri komplikovanejsich weboch to ide az cez tisicku, resp. par tisic. Vsetko zalezi od kvality, od referencii grafika (niekto, kto robi pre velke firmy nebude robit za stvrtinovu cenu ako je zvyknuty) a hlavne je dolezity cas, ktory na tom grafik stravi. Takze vhodna otazka pre teba - potrebujes design, ktory bude uplne podla tvojich predstav a aky mas cenovy rozpocet na tento design??? Pocitaj, ze pri sume 10-20 eur na hodinu a tym, ze to bude trvat napr. 30 hodin, tak ta cena bude asi niekde mimo tvojej predstavy, ci nie???
Sær
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Sær »

Ak mám byť úprimný, podľa mňa ani jedna referencia nevyzerá k svetu. Ak sa chceš pozrieť na nejaké šablóny k svetu, tak http://themeforest.net .
majo1122331
Novice
Novice

Príspevok od používateľa majo1122331 »

Potrebujem web, ktorý bude aspoň čiastočne vyzerať podľa mojich predstáv. Tj. príklad : 6 sekcii, na úvodnej stránke mapa s predpovedou počasia (tým sa má zaoberať môj budúci web), odkaz povedzme na najnovší článok, po krajoch povedzme odkaz na facebook a nejaká reklama... Kúpa šablony by ale asi nebola všetko, čo by som musel urobiť, však ? čo sa týka rozpočtu, chcel by som sa zmestiť povedzme do nejakých 300 eur, +/-.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ale tie šablóny sú tam ma profesionálnej úrovni, a sú neskutočne lacné.
Čiže keby tam minieš povedzme 50€ na šablónu, potom ti už nebude robiť problém zaplatiť niekoho, kto ti ju iba upraví podľa predstáv. Stále to bude asi podstatne lacnejšie, ako celý web.
Napísať odpoveď