Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa hojko »

robo1152: Na Orave je jeden fachman na motor, robi kadeco, robil aj kamaratovi na BMW X6 3.0 TDI biturbo motor, menil tam vacky a take srandy, cele mu to strelilo v Nemecku na dialnici. Da sa s nim dohodnut aj na cene a ma dobre referencie. Ak vies, mozem zistit kontakt a mozes sa popytat co a ako, nic za to nedas.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Diky, o nom som uz myslim pocul, no najradsej by som to riesil nikede vramci BA kde este dojdem a nemusim riesit dalsie veci :-)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Momentálne jazdím na FIAT Punto :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

zdravím, dnes keďže je tak pekne som sa vybral skúsiť preštartovať motor kvôli baterke, nakoľko auto už dlhšie stojí ale predtým som išiel pozreiť olej, a zdalo sa mi, že je ho zasa nejak moc, tak som otvoril viečko a tam ma čakalo niečo čo som ešte nevidel (viď foto) máte niekto tušenie čo to môže byť ?
Prílohy
olej.jpg
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

to je emulzia.. vznika, ked pride do kontaktu olej s vodou.. je to dlhodobejsi proces :) ak je to benzinak, tak by som sa nebal, hlavne ak si jazdil dlhodobejsie kratke trasy, motor sa ti poriadne nezohreje a uz ho vypnes.. tym padom sa ti orosi viko ventilov s nim aj vicko na nalievanie oleja a vznikne emulzia.. druha varianta je prasknute tesnenie pod hlavou alebo hlava, ale to len za predpokladu, ze ti unika voda ;) ale podla mna neunika.. je to len to co som pisal ako prve.. utriet a jazdit dalej ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Voda v oleji. Mozno prasknute tesnenie pod hlavou..

//fruxxo ma predbehol
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

ale to vidno pri zohriatom motore nie ? tento stojí už tri týždne, pre tie problémy s tlakom... čo už, už sa zháňa nový motor tak dúfam že potom to bude bez problémov :)
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Len si to pre buducnost hod do spravnej sekcie,pretoze toto je tema o tom,"ake mate auto" a nie o "co mate s autom"
Fuxxo
Darca
Darca

prasknute tesnenie alebo hlava sa daju diagnostikovat, ked nakopnes zohriaty motor, tak do spiatocky vo vyrovnavacej nadrzky sa ti bude vracat spenena voda, alebo voda s bublinkami.. ty mozno budes mat vodu v oleji.. tazko povedat.. teraz som kukol aj tie prispevky naspat co si pisal. ked nemas tlak oleja, co takto sa zamerat na olejove cerpadlo? malo by byt dole, ked zlozis vanu, hnane retarou.. najdes ho lahko, lebo do vane k nemu by mal ist saci kos, ktory je ponoreny do oleja. dalsia vec, nemusi to byt hned cerpadlo, moze to byt zaneseny saci kos.. ale fakt neviem ako to bude este u teba.. toto su moje skusenosti z 1,8T mojho agregatu.. ja uz som mal vanu dole, saci kos som cistil, vid foto... je toho vela pisaneho, ale na inych forach.. regni sa vw club ale cesky, na slovenskom je velke bacove vajco... alebo diesel power.
Prílohy
DSC_1164.jpg
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

tacosi - viem, len na predchádzajúcej strane sa riešilo, čo s autom mám, tak som to chcel doplniť sem :)

Fuxxo - všetko čo si vypísal už mám za sebou a zatial nepomohlo, čiže mi ostáva len tá výmena motora, nakoľko repas by ma stál údajne viac ako výmena :)
Fuxxo
Darca
Darca

sorry, ale pri takychto problemoch ma napada len predat... kus som cital o tych motoroch a dakujem pekne.. much okolo toho je neurekom...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

uvidím ešte, skúsim to najprv odservisovať a podľa toho jak sa bude potom správať sa rozhodnem, ono skoro na každý motor sa nájde niečo, ale zas pri pravidelnom neodfláknutom servise, neviem o ničom čo by sa mohlo začať kazatiť, nakoľko som čítal aj o chlapcoch čo majú tento motor a nalietané cez 500 tkm bez problémov :)
Fuxxo
Darca
Darca

fotene vcera vecer :)
Prílohy
DSC_1352.jpg
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

fuxxo aky kod motora 1.8t ? mna o par dni doma caka zhodenie vane koli saciemu kosu na AEB. a cital som ze to nie je slava. zvladnem to doma ked mam iba nabehy na auto ? ze treba nejako dvihat motor alebo nieco s napravou
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

fuxxo ma AMK :)
Fuxxo
Darca
Darca

ja mam kod motora AMK ale principialne je to vsetko to iste.. ale budes tam potrebovat imbusak najlepsie s gulickou alebo 10 orech s malou golou a nadstavcami.. lebo je tam debilny pristup asi ku 4-5 skrutkam co su pri prevodovke.. a potom zhodit vanu, zo je dost problem ak uz bola pretesnovana inym silikonom ako povodnym.. ide to tazko ako svina... a potom uz len 2 skrutky na sacom kosi, vybrat saci kos, vycistit dast spat a vytri si aj vanu olejovu.. nech to mas ciste.. carbobom sa nezaoberaj...

ja som to robil na montaznej jame.. na nabehoch ta budu viac boliet ruky a krk :) netreba nic robit ani s motorom ani s napravou.. toto je priecny motor a vanu vyberies bez vsetkeho.. akurat este zo zadu je jedna ruka.. prepad oleja neviem ci z turba alebo z bloku motora.. to si nepamatam...

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2014, 15:23)
RATZINGER666 napísal:fuxxo ma AMK :)
bud ma sledujes, alebo ma fetujes :D
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

dik musim sa na to pozriet :/
Fuxxo
Darca
Darca

das to v pohode, nemaj stach.. ja som sa to vychytil robit vecer okolo 18-tej a o 21 som uz pil kofolu.. najviac roboty je s ocistenim vane a bloku motora kde dosada vana.. treba to dobre ocistit a odmastit.. ale cistenie a odmastovanie kartra si nechaj az ked budes mat vsetko hotove, lebo ti bude stale stekat olej na tie plochy.. a ta rurja zo zadu olejovej vane pri vypustnom srovbe je na dvoch skrutkach.. to je viac zabavka ako robota..

//autoeditácia príspevku (09 Feb 2014, 20:59)
ho ho ho.. teraz som kukal, AEB je pozdlzne ulozeny motor.. audi A6 alebo A6 avant.. cize to bude tak ako ti hovorili.. bude treba nadvihnut motor alebo pustit dole napravnicu... ale ako presne, to ti nepoviem.. ja mam len priecnik a je to moje prve auto.. idem mrknut, ci nebude nieco v else..
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

AEB sa montovali aj do passatov a A4 B5 tiez pozdlzne. Ja mam AWT, nastastie nic taketo robit zatial nemusim /klop klop/. :)
Fuxxo
Darca
Darca

Frikso napísal:AEB sa montovali aj do passatov a A4 B5 tiez pozdlzne. Ja mam AWT, nastastie nic taketo robit zatial nemusim /klop klop/. :)
preventivne to odporuca spravit 99% vlastnikov 1,8T agregatov ;) lepsie skor ako pozde...
Napísať odpoveď