pravna pomoc

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

pravna pomoc

Príspevok od používateľa cORP. »

ludia bol by som velmi vdacny ak by sa tu nasiel nejaky skuseny pravnik a vedel by mi poradit ,kedysi som robil web pre jedneho cloveka ktory zobral za stranku od jednej srocky peniaze ,ja som neuvidel z toho ani nic ,nemam s nim ziadnu zmluvu ani nic ,skratka som ten web robil ja pretoze on to nevie ,no dotycny mi nezaplatil tak som web vypol nakolko sa jedna o moju pracu ,stretol som asi po pol roku cloveka z tej fimy a zacal mi zjapat ze na mna poda trestne oznamenie a nieco v tom zmysle ze som ho okradol o neviem ake horibilne sumy cca 40 000€ udajne kvoli tomu ze nesla stranka tak investor nemal zaujem ci co ,no mne sa to nejako nezda ,nemam s nikym ziadnu zmluvu ,stranku som robil v trapnej joomle a bola dokonca zbuchana za cca 4 dni zo zakladnej predinstalovanej temy :-O ,moze mi nieco hrozit ? ved nemam s nikym ziadny zmluvny vztah ,zivnost som ukoncil s tym ze v danovom davam pri priznani nulovy zisk nakolko som od cloveka ziadne peniaze za pol roka nevidel .... dakujem za pripadne odpovede
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: pravna pomoc

Príspevok od používateľa audiotrack »

nie som síce právnik, ale keď ste nemali žiadnu zmluvu, nič ťa nezaväzovalo držať ten web v prevádzke. Robil si ho pre niekoho, ale nedostal si zaplatené tak si ho vypol. Je to bežná prax, tiež som bol dvakrát v takej situácii, že som bol nútený web vypnúť kým mi nepríde omeškaná platba. Ja som to síce riešil s upozornením v dostatočnom predstihu, že ak nebude zaplatené tak od 1. nasledujúceho mesiaca web vypínam. To bolo ignorované, a po vypnutí chlapík dobehol ku mne domov s hotovosťou. A čo viem, aj inde to tak funguje. Ty si svoju časť dohody splnil, oni nie, tak tým pádom sa obchod ruší. Predmetom obchodu bolo dielo - stránka. Ak nemáš žiadnu zmluvu čo ti prikazuje ten web držať živý, zabezpečovať chod a prevádzku a podobne, tak nemajú čo vyskakovať lebo sa to môže otočiť proti nim ako zastrašovanie
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Človek neusi byť pravnik na to aby vedel že pokiaľ si nič nepodpisal, tak ti môžu akurat tak fukať. Vôbec sa tym nezaoberaj.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dobre dakujem ,pretoze uz dve noci kvoli tomu nemozem spat ,niesom clovek bojazlivy ale taketo veci naozaj nemam rad :(

//autoeditácia príspevku (12 Jan 2014, 13:05)
najlepsie je na tom to ze moj byvaly kamarat ktory ma na seba aj pisanu firmu zobral peniaze ,no ja som pol roka od neho nevidel nic ,cize som web skratka zablokoval ako je v joomle mozne ,cize mozem spavat kludne ? vravite ze ak neexistuje ziadna zmluva o tom ze som takyto web robil konkretne ja a ze som za neho dostal zaplatene tak je to jeho problem ? ja som to cca pol roka dozadu bral tak ze spravil som nejaky web ,bolo to moje dielo ,za ktore som nedostal zaplatene nic ,vypol som ho pretoze som ho robil ja ,clovek ma tu obvinuje ze som mu hackol stranku ci co a on kvoli tomu prisiel o peniaze lebo mu nesiel web ,ten dement s ktorym som sa snazil nejako podnikat asi prachy zhrabol ,on je dlzny vela ludom ,mne islo hlavne o to aby som kvoli nejakemu dementovi nemal opletacky so zakonom za uplnu kravinu ,skratka nechcem mat ziadnu podmienku ani nebodaj vezenie za dementne ciny inych ludi . Ale ciastocne ste ma upokojili za to vam dakujem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na co ti je rada pravnika??? Na to staci obycajny sedliacky rozum a je jasne, ze pokial nemas s nimi ziadnu zmluvu a vsetko si robil na svoje naklady, tak mozes kludne spavat.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

...on by sa mal bat ze ho zazalujes ze pouziva tvoje dielo ktore ti nezaplatil ani on ani tvoj "kamarat" .... tvoj kamarat ti ho v podstate ukradol a predal ho inej firme...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kedze nema zmluvu, tak on tiez toho vela nevyhada. Navyse uz to vypol, takze nedokaze ze to oni pouzivali. To je tvrdenie proti tvrdeniu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

keby to zašlo až pred súd, tak dokáže. To že vypol web neznamená že neexistujú logy prístupu (aj z ich IP) a podobné stopy ktoré jasne dokazujú či ho používali alebo nie. Dokonca presné hodiny a dni kedy ho používali. Komplikovanejšie bude dokazovať, že mu nikto nezaplatil
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

audiotrack napísal:keby to zašlo až pred súd, tak dokáže. To že vypol web neznamená že neexistujú logy prístupu (aj z ich IP) a podobné stopy ktoré jasne dokazujú či ho používali alebo nie. Dokonca presné hodiny a dni kedy ho používali. Komplikovanejšie bude dokazovať, že mu nikto nezaplatil
ked niekto nieco zaplati nma o tom doklad nie ... inac je to nelegalny prijem ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a?

či to je všetko? Ten príspevok fakt nemá byť k téme?
Ryan Giggs
VIP
VIP

audiotrack napísal:keby to zašlo až pred súd, tak dokáže. To že vypol web neznamená že neexistujú logy prístupu (aj z ich IP) a podobné stopy ktoré jasne dokazujú či ho používali alebo nie.
No a? Nedokaže. Dokaže iba že to použivali, ale nie že to použivali bez jeho suhlasu, kedže o tom neexistuje žiaden doklad. Budem na sude tvrdiť že on mi dovolil tam chodiť. On že nie. Kedže o tom ale neexistuje žiaden papier, tak je to tvrdenie proti tvrdeniu a nepohnu sa nikam. A tym padom nič nevyhra.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nie doklad o nicom nieje ,mal mi to vyplatit moj uzastny partner s ktorym sme mali rozbiehat nieco z coho by sa dalo zit ,kazdopadne to padlo ,najlepsi kamos na svete je v dlhoch ,dlzi asi kazdemu co poznam ,hodil som to za hlavu ,viem ze peniaze neuvidim ,viem ze zmluvu nemam ,len som chcel mat istotu a lepsi pocit na dusi ,chcem byt obcan bez nejakych opletaciek za debilitu inych ludi ,kazdopadne dakujem za info nebudem to riesit dalej ,nech si skratka vyseru oci aj jeden aj druhy ,mozu sa pozabijat medzi sebou kto koho okradol ,ja som len vypol co som spravil a nedostal som za to peniaze . :)
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

Ahojte,
neviem kam to zaradiť tak píšem sem. Plánujem spustiť stránku kt. úlohou bude informovať ľudí o službách a zbierať od nich údaje formou dotazníka kt. na nej vyplnia. Otázka znie či treba niečo takéto pokryť živnosťou, prípadne s.r.o-čkou, alebo ako to právne pokryť kedže sa budú zbierať osobné údaje kt. sa budú ďalej spracovávať. Ďakujem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ides to robit za ucelom zisku, budes tam mat reklamy z ktorych budes zarabat??? Na stranke potrebujes mat prehlasenie o ochrane osobnych udajov a tiez tam budes musiet pri vyplnani formulara mat informaciu o tom, ze ze odoslanim suhlasia so spracovanim osobnych udajov.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

No reklamu neplánujem, a stránka bude slúžiť zatiaľ len na poskytovanie info a zber údajov. Čiže keď negeneruje zisk tak je to v pohode ?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pokial z toho nezarabas, tak ti netreba zivnost, firmu ani nic take. Nedavno sa menil Zakon na ochranu osobnych udajov a tak si pozri, ze ci sa nemusis registrovat na urade kvoli zhromazdovaniu os. udajov. Okrem toho tam bola potreba bezpecnostneho projektu v urcitych pripadoch.
Napísať odpoveď