Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Das vela, pretrenujes sa a pri treningoch nebudes vladat poriadne odcvicit.
Das malo, neodcvicis poctivo nic ale cas zabijes tak ci tak. Pokial to chces na kondíciu, alebo kus spevniť telo, ci ako hobby, tak ano. Vela šťastia
Das malo, neodcvicis poctivo nic ale cas zabijes tak ci tak. Pokial to chces na kondíciu, alebo kus spevniť telo, ci ako hobby, tak ano. Vela šťastia
S akými váhami a koľko sérii a opakováni si máš dať, tak s tým ti nikto neporadí. To si musíš nastaviť sám. Nikto nevie, aký máš pomer svalstva. Niekto nemusí ani cvičiť a má silné ruky a nerobí mu problém si naložiť 100kg a niekoho už 50kg položí. Proste musíš ísť do posilky a skúšať. Možno prvých pár tréningov budeš len skúšať váhy, počty opakovaní, atď, kým si to nastavíš presne na seba. Nalož si napríklad na bench 50kg a skús odcvičiť 3 série po 8 opakovaní. Ak cítiš, že po odcvičení 3 sérii by si ešte vládal v pohode štvrtú, tak si skús nabudúce naložiť viac. A takto poskúšaj všetky cviky, kým sa dostaneš na takú optimálnu úroveň, keď to nie je pre teba ani príliš veľa, ale zase nejdeš ani pod svoje možnosti, to znamená, aby si nešiel ako blbec 6 sérii po 20 opakovaní. Na začiatok však určite menej. Žiadny svoj strop neskúšaj. Na to máš čas. A všetko si zapisuj. Ja mám doteraz svoj denník ešte z prvých cvičení v posilke a je super sa pozerať, ako som šiel pomaly z týždňa na týždeň hore. Motivuje to do ďalšieho cvičenia.
tak ked na bench nalozim 50Kg tak to zdvihnem max 3 X a tak ked chcem ist na objem tak mam ist kazdy cvik 4 serie po 5 opakovani ?
To vôbec teraz nerieš takéto, že chcem objem, tak si dám veľké váhy a málo opakovaní a keď chcem rysovať, tak viac opakovaní a kraviny okolo toho. Tebe to nie je treba. Nastav si všetky cviky na 3 maximálne 4 série po 8 opakovaní a hotovo. Nič viac nerieš.
okej ale vela krat sa mi stane ze zacnem na osem opakovani 2 serie spravim po osem a potom uz len po 6 alebo po 5 tak mam od zaciatku ubrat vahu alebo to nevadi ?
Tak si nedávaj po 8 opakovaní. Daj si len 6. Pokiaľ teda ideš poslednú sériu tak, že už ledva vytlačíš, tak si radšej uber opakovania. A keď budeš už postupom času cítiť, že by si dal viac, tak si skús pridať opakovania na 8 alebo 10. Ak ti už aj toto bude málo, tak nepridávaj na sériach alebo opakovaniach, ale zvýš si váhu. Niekedy sa stane, že v jeden deň vládzeš a drmeš činky ako divý a príde ďalší tréning a už sa tak nebudeš cítiť. Tak opatrne s tým pridávaním na váhe.
a co sa tyka regeneracie tak si myslim ze v pohode stiham regenerovat fullbody som zviknuty na zataz na druhy den nemavam ani svalovku ked tak maximalne trochu na nohach a na prsiach. vy mavate svalovicu ked cvicite pravidelne ?
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Dúfam, že to dávam do správnej témy. Zaujali ma kettlebelly a chcem si aspoň jeden kúpiť domov.
Cvičí tu niekto s nimi?
S akou váhou začať, keď nie som vychrtnutý domased za PC, občas si zaleziem po skalách, turistika, no zároveň nie som borec z posilky? 18 kg alebo menej, viac?
Zároveň, na nete je ich plno druhov. Cvičiť s tým budem doma. Je napr. tento vhodný?: http://cinky.heureka.sk/cinka-kettlebel ... k-fitness/
Resp. v čom je rozdiel oproti napr. http://www.efitness.sk/fitness-vybaveni ... g/117961p/
Cvičí tu niekto s nimi?
S akou váhou začať, keď nie som vychrtnutý domased za PC, občas si zaleziem po skalách, turistika, no zároveň nie som borec z posilky? 18 kg alebo menej, viac?
Zároveň, na nete je ich plno druhov. Cvičiť s tým budem doma. Je napr. tento vhodný?: http://cinky.heureka.sk/cinka-kettlebel ... k-fitness/
Resp. v čom je rozdiel oproti napr. http://www.efitness.sk/fitness-vybaveni ... g/117961p/
Stoporko:
pozri sa tu http://www.kettlebell.sk/sk/kettlebell/ mas tam aj navod a ked sa rozhodnes, tak aj eshop, su to mladi chalani co maju teraz uz aj crossfit gym v petrzalke, co som pocul velmi mili a ustretovi, kludne ked im aj napises/zavolas urcite radi poradia.
Co sa tyka tychto dvoch rozdiel je v materialoch(=>trvacnost produktu, pohodlnost cvicenia-pri niektorych uchopoch by ten lacnejsi mohol podla mna sposobovat skrabance a odreniny), tvare etc, proste celkova kvalita s tym spojena. Treba ratat s tym, ze to musi nieco vydrzat, teda comukolvek plastovemu by som sa z daleka vyhol.
Co sa tyka vahy - vzhladom na fakt siroku paletu cvikov by som volil skor menej - 16kg. Nieco samozrejme zvladnes aj s 18, mozno 20, ale na druhu stranu su cviky s ktorymi budes mat problem a nie je dobre to ist na ukor techniky.
pozri sa tu http://www.kettlebell.sk/sk/kettlebell/ mas tam aj navod a ked sa rozhodnes, tak aj eshop, su to mladi chalani co maju teraz uz aj crossfit gym v petrzalke, co som pocul velmi mili a ustretovi, kludne ked im aj napises/zavolas urcite radi poradia.
Co sa tyka tychto dvoch rozdiel je v materialoch(=>trvacnost produktu, pohodlnost cvicenia-pri niektorych uchopoch by ten lacnejsi mohol podla mna sposobovat skrabance a odreniny), tvare etc, proste celkova kvalita s tym spojena. Treba ratat s tym, ze to musi nieco vydrzat, teda comukolvek plastovemu by som sa z daleka vyhol.
Co sa tyka vahy - vzhladom na fakt siroku paletu cvikov by som volil skor menej - 16kg. Nieco samozrejme zvladnes aj s 18, mozno 20, ale na druhu stranu su cviky s ktorymi budes mat problem a nie je dobre to ist na ukor techniky.
nevie o niektom kto predava stojan na drepy ?
neviem, či chalan zacina albo cvici dlhsie, ale ja by somurcite nedal zaciatocnikovi malo opakovani (nwm tak 3-5), ale viac (5-8) nech si sval zvykne na zaťaž . Ked niekto pojde do posilky prvy krat nalozi si na bench 100kg , da to 3 krat a rameno ma v prdeli. To je len priklad, je mozne, ze sa zrani, ked nič pred tym nerobil. Preto by som dal tak 5-8 opak. Ked si telo zvykne moze dat kludne len 2opak, ako chce. TOTO JE MOJ NAZOR.
Už vidím ako si niekto kto je prvý krát v posilke naloží na bench 100kg a dá to tri krát
Ani z podstavca by to nezdvihol. To sú také reči ako keď niekto hovorí že cvičiť sa má bez rukavíc aby si lepšie cítil tu váhu 
Nohy: Drepy
Prsia Benchpress Rovna
Biceps: zdvih VC
Rapena: Tlaky na ramená s veľkou činkou
triceps: Francuzky tlak VC
brucho: brusaky 3 serie 20 opakovani vlastna vaha
Chrbat: Hrazda + stahovanie hornej kladky
nohy: Predkopavanie
Prsia: Benchpress hlavou hore
biceps: Kladivovy zdvih JR
ramena: arnoldove tlaky JR
triceps: Benchpress na uzko
Chrbat: Mrtvy Tah
Nohy: Drepy
Prsia Benchpress Rovna 3x6 alebo 5x5
Biceps: zdvih VC
Rapena: Tlaky na ramená s veľkou činkou
triceps: Benchpress na uzko
Viac obmieňaj tie cviky, stále tam máš veci typu, že na triceps v 2. a 3. dni tlaky na úzko. Veď tam zaraď čosi iné, je x cvikov.
Tie drepy sú tiež aspoň obmeniť v tom zmysle, že jeden deň klasické, ale v tom ďalšom dni tak čelné drepy.
spawn9999: Vôbec nejde o opakovania, ide o to, akú si naloží váhu. Samozrejme, zrovna nejaký silový tréning s 3 opakovaniami by zas ísť nemusel, ako začiatočník.
Každopádne, byť tebou, tak radšej idem overené plány, napr. HST by bolo ideálne pre teba.
Tie drepy sú tiež aspoň obmeniť v tom zmysle, že jeden deň klasické, ale v tom ďalšom dni tak čelné drepy.
spawn9999: Vôbec nejde o opakovania, ide o to, akú si naloží váhu. Samozrejme, zrovna nejaký silový tréning s 3 opakovaniami by zas ísť nemusel, ako začiatočník.
Každopádne, byť tebou, tak radšej idem overené plány, napr. HST by bolo ideálne pre teba.
http://stemisport.sk/produkt-stojan-via ... h-s004-264
je to odkladaci stojan ci je to vhodne na dreovanie a tlaky v sede na ramena ? mam len lavicku na bench zo stojanom a ked chcem drepovat tak je to nizko ked zdviham vecsie vahy
je to odkladaci stojan ci je to vhodne na dreovanie a tlaky v sede na ramena ? mam len lavicku na bench zo stojanom a ked chcem drepovat tak je to nizko ked zdviham vecsie vahy
-
rastikbart
Medium Star
mam otazku, ked chcem pribrat na vahe a zvacsit objem svalov je lepsie davat gainery alebo kreatin?
tak zaklad je strava gainer obsahuje bielkoviny a sachre kreatin je nieco uplne ine kreatin ked necvicis dlho by som nedaval ale opytaj sa skusenejsych ja len zacinam
Už len preto, že sa takéto čosi pýtaš svedčí o tom, že si začiatočník. Takže odpoveď je gainer.rastikbart napísal:mam otazku, ked chcem pribrat na vahe a zvacsit objem svalov je lepsie davat gainery alebo kreatin?
Patrik222: To čo si poslal je vhodné - je to drepovacia klietka.
-
rastikbart
Medium Star
tu sa napriklad pise ze aj kreatin sa da pouzit na zvysenie hmotnosti http://www.postavaprokazdeho.cz/users/k ... ?sysID=714hughito napísal: Už len preto, že sa takéto čosi pýtaš svedčí o tom, že si začiatočník. Takže odpoveď je gainer.
preto sa radsej pytam co je lepsie aby sa mi potom nestalo ze ked prestanem cvicit, tak vyfucim ako balomDalším z efektů kreatinu je jeho vliv na zvýšení tělesné hmotnosti. Během běžných krátkodobých klinických výzkumů (25g kreatinu po dobu 5-7 dnů) bylo zjištěno v průměru zvýšení tělesné hmotnosti o 0,7 – 1,6kg.
a viete odporucit nejaky dobry geiner do tych 15 e
http://www.nu3tion.com/ cenovo asi najlepsie