Vymena penazi- zarobok
Vymena penazi- zarobok
Zdravim uz dlhsie rozmyslam nad jednou vecou a kedze tu na fore sa najde dost ekonomicky statnych uzivatelov rad by som sa spytal/poradil co mi to vlastne napadlo.
Ak si vezmeme ze bezny terminovany ucet atd dokaze zarobit mizive peniaze ktore aj tak pokryje inflacia tak sa to pri nizsich sumach neoplati... niekde som cital ale o tomto..
Vezmime si ze by sme mali peniaze v Eurach a dame si ich zamenit na Dolar. tym padom by sme napriklad zo sumy 1000 dostali 1367 dolarov
Cakali by sme nasledne s dolarmi kym by vzrastol kurz a potom by sme ich zasa vymenili.. funguje to nejak takto ? Berme v uvahu ze by sme cakali na tie "najvyhodnejsie" kurzy mien a penazne sumy boli len orientacne.. Dik za odpoved
Ak si vezmeme ze bezny terminovany ucet atd dokaze zarobit mizive peniaze ktore aj tak pokryje inflacia tak sa to pri nizsich sumach neoplati... niekde som cital ale o tomto..
Vezmime si ze by sme mali peniaze v Eurach a dame si ich zamenit na Dolar. tym padom by sme napriklad zo sumy 1000 dostali 1367 dolarov
Cakali by sme nasledne s dolarmi kym by vzrastol kurz a potom by sme ich zasa vymenili.. funguje to nejak takto ? Berme v uvahu ze by sme cakali na tie "najvyhodnejsie" kurzy mien a penazne sumy boli len orientacne.. Dik za odpoved
Re: Vymena penazi- zarobok
Fungovat to moze, ale tie zmeny kurzu by museli byt vyrazne, pretoze banky maju rozdielne kurzy na nakup a predaj deviz.
Cize ak dnes nakupis dolare za 1000 €, tak ziskas 1351 $. Ak ich este dnes vymenis spat za eura, tak ziskas 976 €. Cize kurz dolara musi vzrast o 2.4 %, aby si bol aspon na nule. K tomu si este mozes pripocitat poplatky a zistis, ze robit to cez banku alebo zmenaren je nevyhodne.
Ak chces vyraznejsie zarobky, tak musis ist na burzu, alebo aspon cez banku investovat v podielovych fondoch (v negarantovanych sa da dostat aj na 10-20 % rocne ak mas stastie.
Cize ak dnes nakupis dolare za 1000 €, tak ziskas 1351 $. Ak ich este dnes vymenis spat za eura, tak ziskas 976 €. Cize kurz dolara musi vzrast o 2.4 %, aby si bol aspon na nule. K tomu si este mozes pripocitat poplatky a zistis, ze robit to cez banku alebo zmenaren je nevyhodne.
Ak chces vyraznejsie zarobky, tak musis ist na burzu, alebo aspon cez banku investovat v podielovych fondoch (v negarantovanych sa da dostat aj na 10-20 % rocne ak mas stastie.
Ale za zamieňanie peňazí sa taktiež niečo platí, nie?
Inak, ak zarábať na kurzoch, neoplatí sa skôr naštudovať si niečo o Forex-e, ako sa serkať so zamieňaním? Ja som zarobil asi 150 dolárov na Macedónskom Denári, keď som to ako absolútny laik skúšal.
Inak, ak zarábať na kurzoch, neoplatí sa skôr naštudovať si niečo o Forex-e, ako sa serkať so zamieňaním? Ja som zarobil asi 150 dolárov na Macedónskom Denári, keď som to ako absolútny laik skúšal.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nehovoriac o tom, že to že dolár bude rásť je len tvoja túžba. Nikto ti to nezaručí, a rovnako tak môže klesnúť ešte viac čím z tej tisícky stratíš stovky ktoré budú stratené nenávratne. Pri termínovanom účte alebo sporení je ten zisk síce mizivý, ale je garantovaný
keby to bolo vyhodne tak dame vsetci vypovede a budeme iba zamienat peniaze za peniaze a vystavat rady v zmenarnach
wake up, spekulanti tu uz boli
wake up, spekulanti tu uz boli
CheZteR: Zase, s takýmto postojom sa tiež nikam nepohneme. Pred vyše rokom boli špekulanti aj tí "šialenci", čo investovali do Bitcoinu, a pozri kde sú dnes. 
vsak este nevieme ako skoncia 
Investovat do niecoho v co clovek veri ze ma potencial je ine ako online obchodovat s akciami, forexom, komoditami (platformy ako Plus500), co je z mojho hladiska prilis velke riziko. No hrajkat sa tam s par stovkami je urcite naucneHensym napísal:CheZteR: Zase, s takýmto postojom sa tiež nikam nepohneme. Pred vyše rokom boli špekulanti aj tí "šialenci", čo investovali do Bitcoinu, a pozri kde sú dnes.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
je to rovnaké riziko ako pri bitcoinoch. Ja v tom rozdiel nevidím. Ani v jednom prípade nevieš ako sa bude cena vyvíjať, lebo nevidíš do budúcnosti a v oboch prípadoch cena záleží od okolitého sveta
s par stovkami sa ti to ani nahodou neoplati
potrebujes minimalne par tisic€
No, strašne veľa ľudí to predalo, keď bol BTC nad litrom. Zopár státisícarov/milionárov sa zrodilo.CheZteR napísal:vsak este nevieme ako skoncia
-
Ryan Giggs
VIP
Akurat že Bitcoin sa s valutami porovnavať neda.Hensym napísal:CheZteR: Zase, s takýmto postojom sa tiež nikam nepohneme. Pred vyše rokom boli špekulanti aj tí "šialenci", čo investovali do Bitcoinu, a pozri kde sú dnes.
Ak mas nato prostriedky alebo odvahu nech sa paciCheZteR napísal:s par stovkami sa ti to ani nahodou neoplati
skusat sa da vselico, napr. cakat na vyraznejsi pokles bitcoinu,nasledne kupit a potom uz len dufat ze pojde hore. Celkom slusne sa dalo kedysi zarobit na CHF,teraz to uz nie je mozne lebo svajciarska banka uz jeho vztah k € intervenciemi upravuje aby nerastol-spominam na to rad,to bol moj jediny uspech s takymto druhom spekulacie, ale vysledok mi akurat tak pokryl straty ktore som ziskal zase spekulaciou na polsky zloty.. A samozrejme ze treba mat aj na to nejaku tu sumu,urcite nie iba 1000€ aby to malo aj aspon malicky zmysel
Ale v podstate je to takto nezmysel a forex je zase velmi riskatny a nepredvitatelny.
Kde by sa dala vymeniť za eurá bankovka zo SAE?
V zmenárni...?
U nás asi nie...
tipujem ze to najblizsie zamenia az vo Viedni
Mení ešte NBS SKK mince za eurá?
Po 13 tich rokoch čo máme euro ... ešte stále máš doma slovenské koruny?