Zabezpečenie priečinka
Zabezpečenie priečinka
Zdravím. Chcel by som poprosiť o pomoc. Kedysi dávno som sa hral s nastavením zabezpečenia priečinka. Už bohužial ani neviem čo som tam ponastavoval a medzičasom som už aj windows preinštaloval. Problém je v tom že do toho priečinka aj podpriečinkov ma pustilo až po hláške že je potreba súhlas administrátora ale aj napriek tomu mi napríklad obrázky nechce zobraziť. V nastaveniach zabezpečenia je nastavený vlastník administrátor a má zaškrknutý uplný prístup ale aj napriek tomu nič. Pri niektorých sa mi podarilo aby sa mi zobrazili tým že som prevzal vlastníctvo a dal povoliť uplný prístup ale ide to iba pri niektorých a musí sa to robiť položku po položke a pri stovkách obrázkov to je dosť zdlhavé. Vedel by mi niekto poradiť ako ich odblokovať hromadne a aj tie čo mi nejdu spristupniť? Ďakujem
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zabezpečenie priečinka
Aký máš windows?
No blokoval som to ešte v XP alebo sedmičke ale teraz mam win8.
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Neviem či toto bude vo W8 fachať ale napíš do príkazového riadku
Kód: Vybrať všetko
cacls "C:\adresaPriečinka" /T /E /G "tvoje_uzivatelske_meno":FRe: Zabezpečenie priečinka
Píše mi že prístup je odmietnutý.
ak si system preinstaloval (a robil si to v W7) pouzivatel vlastnik toho priecinku uz neexistuje aj ked sa vola rovnako ... pri identifikacii pouzivatela v systeme sa nepouziva len meno ale aj PID a SID a ten uz nemas zhodny s predchadzajucym systemom...
realne som neriesil tento problem no skusil by som priecinok prekopyrovat na fat 32 a vyskusat to potom otvorit a ked nie tak vyskusat linux ... ale zalezi aj co vsetko si zakazal ... pre druhy krat pri prechode na vysiu verziu treba zmigrovat aj pouzivatelske konta (profily) je na to jednoducha utilitka (myslim ze je aj priamo pod W7)
//autoeditácia príspevku (14 Jan 2014, 13:18)
skusal som to na w7... ked sa prihlasis ako local admin vies prebrat privilegia aj ked je vlastnik niekto iny ...
realne som neriesil tento problem no skusil by som priecinok prekopyrovat na fat 32 a vyskusat to potom otvorit a ked nie tak vyskusat linux ... ale zalezi aj co vsetko si zakazal ... pre druhy krat pri prechode na vysiu verziu treba zmigrovat aj pouzivatelske konta (profily) je na to jednoducha utilitka (myslim ze je aj priamo pod W7)
//autoeditácia príspevku (14 Jan 2014, 13:18)
skusal som to na w7... ked sa prihlasis ako local admin vies prebrat privilegia aj ked je vlastnik niekto iny ...