Vzťah bez fyzického zblíženia

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
piton
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Vzťah bez fyzického zblíženia

Príspevok od používateľa piton »

nerob zo seba blbca a nepis veci o veciach do ktorych sa nerozumies... z clanku ktory si TY citoval: "Církev tedy netvrdí, že pohlavní styk je mravně přípustný pouze za účelem zplození potomka"
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

Famine napísal:Praveze farari odporúčaju sex výhradne len za účelom plodenia detí ak sa berie za účelom rozkoše tak sa jedná o hriech!!! A aj poloha pri sexe nesmie byt iná ako misionarska a partneri si musia navzajom pozerať do oči ak sa náhodou pozrú na pohlavne organy jedna sa o hriech!! Vsetky ostatne polohy su hriešne,... Zato aj v krestanstve suiste šede miesta napr. V biblií sa o análnom sexe so ženou nepíše takže to je zrejme Bohumilé ale farári k tomu nenabádaju veriacich...
Pri sexe pozerať na partnerku/partnera? No neviem, ale myslím že 99% ľudí (aj tých kresťanov čo majú sex raz za život za účelom plodenia) majú zavreté oči, aby to viac prežili. A nepozerať na pohlavné orgány? Veď to sa preboha ani nedá, keď sú dvaja nahí. A nehovoriac o tom, že to robia prvý (a posledný) krát tak to nedokážu bez pozerania ak nemajú skúsenosti a nevedia trafiť hneď :)

Nemyslím že by biblia, cirkev, pápež alebo ktokoľvek iný v tomto niečo prikazoval a zakazoval. Určite nie je hriech, ak sa dvaja milujú za iným účelom ako plodenie detí, a ak používajú ochranu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ochranu? Sak ta je principialne zakazana :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Zavreté oči, aby to viac prežili? To myslíš vážne?

Ja práveže chcem partnerku vidieť. Vzrušuje ma pohľad na ňu. Vzrušuje ma, keď vidím, aká je vzrušená. Páči sa mi jej telo a nechcem mať pri tom zavreté oči. Práveže je to krajšie, keď sa pozeráte navzájom do očí a vidíš na nej, ako si to vychutnáva. Neviem, ako to môžeš viac prežívať so zavretými očami. Treba zapojiť všetky zmysly. Ibaže by si si pri tom predstavoval niekoho iného.

//prepáč rainbow, až teraz pozerám, že si žena.

čo sa týka odkazu v karme: "a keď sa bozkávaš, tiež s otvorenými očami? Či vtedy sa ti už nepáči?" Ty najprv skús privoňať k vagíne a potom porovnávaj sex s bozkávaním.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Na margo vzťahu s veriacou. Učebnicový príklad ich zmýšľania a praktický dôkaz toho, že on by ťahal za kratší koniec a fakticky by bol väzňom jej viery, som zažil takpovediac na vlastnej koži. Keď som sa totiž zoznámil s jedným dievčaťom, vysvitlo, že je veriaca. Keďže som však neodsudzoval nikoho na základe viery, tak som to len vzal vedomie a ďalej s ňou komunikoval. Čo však nasledovalo potom mi vyrazilo dych a len poukázalo na to, aký veriaci v skutočnosti sú. Keď som jej povedal, že ja som ateista, jej reakcia bola: "Nevadí, môj otec bol tiež, kým nespoznal mamu." Chvíľu mi trvalo kým mi doplo, čo mi vlastne povedala. "Tým chceš povedať, že ak by sme spolu chodili, musel by som konvertovať na tvoju vieru?" Po jej súhlasnej odpovedi som s ňou promptne prerušil všetky kontakty.

Toľko k vzťahom s katolíčkami. O kresťankách sa nevyjadrujem, keďže som žiadnu nestretol.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

moderne skatulkovanie ;)
a katolicka=krestanka, kedze krestanstvo sa v 4. storoci zacalo stiepit...
Terepin
Addict
Addict

Ja ako kresťanov označujem tých veriacich, ktorí majú celú cirkev u prdele.
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Terepin napísal:Na margo vzťahu s veriacou. Učebnicový príklad ich zmýšľania a praktický dôkaz toho, že on by ťahal za kratší koniec a fakticky by bol väzňom jej viery, som zažil takpovediac na vlastnej koži. Keď som sa totiž zoznámil s jedným dievčaťom, vysvitlo, že je veriaca. Keďže som však neodsudzoval nikoho na základe viery, tak som to len vzal vedomie a ďalej s ňou komunikoval. Čo však nasledovalo potom mi vyrazilo dych a len poukázalo na to, aký veriaci v skutočnosti sú. Keď som jej povedal, že ja som ateista, jej reakcia bola: "Nevadí, môj otec bol tiež, kým nespoznal mamu." Chvíľu mi trvalo kým mi doplo, čo mi vlastne povedala. "Tým chceš povedať, že ak by sme spolu chodili, musel by som konvertovať na tvoju vieru?" Po jej súhlasnej odpovedi som s ňou promptne prerušil všetky kontakty.

Toľko k vzťahom s katolíčkami. O kresťankách sa nevyjadrujem, keďže som žiadnu nestretol.
Ako co si cakal? Keby kazdy muz riesil taketo veci tak by vacsina masiarstiev skrachovala. Vo vstahu sa veci vyjednavaju. Nech to znie hocijako zle.
Terepin
Addict
Addict

Katolíčka zo svojej viery nespustí a ja na ňu neprustúpim. Je to tak prosté.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Terepin napísal:Ja ako kresťanov označujem tých veriacich, ktorí majú celú cirkev u prdele.
tak to si vedla ako ta borovica, lebo tak sa mozu spravat aj pravoslavne ci protestantky. vsetko krestanky. zalezi len na to, ako vazne to zoberu
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Terepin napísal:Ja ako kresťanov označujem tých veriacich, ktorí majú celú cirkev u prdele.
tak to by si si mal vymysliet nove slovo, "krestan" uz je obsadene a ma svoj vyznam ;-)
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Famine má pravdu:

1. "Za sodomiu (homosexualitu) sa považuje aj keď muž praktizuje análny sex so ženou."
2. "Dovolená je misionárska poloha- ostatné je hriech!! (spojenie má byť tvárou v tvár, žena v polohe prijímajúcej, muž darujúcej)."

http://prno.blog.sme.sk/c/306885/Perlic ... alite.html

Takže prve by ste si to mali zistiť a tak niečo vravieť, že piton... :)
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

NHISPVM napísal:Famine má pravdu:

1. "Za sodomiu (homosexualitu) sa považuje aj keď muž praktizuje análny sex so ženou."
2. "Dovolená je misionárska poloha- ostatné je hriech!! (spojenie má byť tvárou v tvár, žena v polohe prijímajúcej, muž darujúcej)."

http://prno.blog.sme.sk/c/306885/Perlic ... alite.html

Takže prve by ste si to mali zistiť a tak niečo vravieť, že piton... :)
To co napisal na svojom blogu homosexualny vysokoskolak bez udania zdroja musi byt pravda :).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tiez som mal priatelku ktora bola aktivna a oddana katolicka. Malo to vyhody aj nevyhody ako v kazdom inom vztahu,neda sa zovseobecnovat. V kazdom pripade treba ratat s tym ze zena sa bude snazit svoju vieru presadzovat v ramci vztahu, je to jej sposob ako ziskat vyhodnejsiu partnersku "poziciu". /to je aj dovod preco zeny vo vseobecnosti viacej inklinuju k ativnemu nabozenskemu zivotu/
Napísať odpoveď