Citate knihy?
Re: Citate knihy?
Od Kinga sú super všetky klasiky ako Podpaľačka, CuJo a jeho meisterstuck To.
Ak by si chcel íst podľa filmov, tak napísal napr. Carrie, Vykúpenie z vaznice Shawshank a..a..a.. Zelenú míľu.
Má aj vynikajúcu poviedkovú zbierku Všetko je možné, kde v I. časti sú tak geniálne geniálne poviedky z ktorých ide mráz po chrbte. Nie sú nutne hororové, ale napr. jedom paralyzovaný muž sa ocitne na pitevnom stole; muž vypočúvaný v mučiarni v nejakej banánovej republike; stretnutie malého chlapca s diablom a pod...
Ak by si chcel íst podľa filmov, tak napísal napr. Carrie, Vykúpenie z vaznice Shawshank a..a..a.. Zelenú míľu.
Má aj vynikajúcu poviedkovú zbierku Všetko je možné, kde v I. časti sú tak geniálne geniálne poviedky z ktorých ide mráz po chrbte. Nie sú nutne hororové, ale napr. jedom paralyzovaný muž sa ocitne na pitevnom stole; muž vypočúvaný v mučiarni v nejakej banánovej republike; stretnutie malého chlapca s diablom a pod...
Kinga mam rad, ale treba dobre vyberat, niektore knihy su super a niektore som docital len do polovice pretoze ma prestali bavit.
The Stand (Svedectvi) a Cell (Puls/Mobil) su zrovna dve knihy, ktore som nedocital. Svedectvo sa v polovici zacalo uberat smerom ktory sa mi vobec nepacil a Mobil ma proste nudil.
co sa mi velmi pacili je Shining a Duma Key... rozmyslam ze by som si precital nejaku predlohu ku klasickym filmom (Mist alebo Pet Cemetery) alebo Under the Dome.
Ale asi kazdemu sa paci nieco ine Stand ma 90% na legii...
The Stand (Svedectvi) a Cell (Puls/Mobil) su zrovna dve knihy, ktore som nedocital. Svedectvo sa v polovici zacalo uberat smerom ktory sa mi vobec nepacil a Mobil ma proste nudil.
co sa mi velmi pacili je Shining a Duma Key... rozmyslam ze by som si precital nejaku predlohu ku klasickym filmom (Mist alebo Pet Cemetery) alebo Under the Dome.
Ale asi kazdemu sa paci nieco ine Stand ma 90% na legii...
Vcera vecer som sa teda rozhodol a stal som sa majitelom elektronickej citacky, konkretne mi najviac vyhovola Kindle 5 (parametre, cena).
Pustil som sa rovno aj do citania prvej knihy konkretne Dominik Dan - Popol nas vsetkych zarovna, neviem ci je to knihou alebo aj zariadenim ale cita sa to paradne, beriem ho zo sebou aj na zachod
Kedze to rychlo precitam, pretoze dole zobrazovane percenta precitania sluzia ako dobra motivacia, chcem vediet co by ste mi na citanie dalej odporucili. Nebranim sa nijakemu zanru...
Pustil som sa rovno aj do citania prvej knihy konkretne Dominik Dan - Popol nas vsetkych zarovna, neviem ci je to knihou alebo aj zariadenim ale cita sa to paradne, beriem ho zo sebou aj na zachod
Kedze to rychlo precitam, pretoze dole zobrazovane percenta precitania sluzia ako dobra motivacia, chcem vediet co by ste mi na citanie dalej odporucili. Nebranim sa nijakemu zanru...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Včera som dočítal Lars Kepler - Hypnotizér lebo ho porovnávajú s Jo Nesbo a toho milujem. Ale toto mi prišlo slabšie. Možno keby čítam aj iné knihy od Keplera, ale na základe tejto (ktorú mi z jeho kníh najviac odporúčali) tvrdím že Nesbo je lepší. Toto mi prišlo ako zlepenec dvoch kníh.
Audiotrack a vedel by si odporucit nejaku co sa ti najviac pozdavala od Jo Nesbo?
-
audiotrack
VIP
Bohyňa pomsty a Snehuliak sú asi dve najlepšie podľa mňa
-
axxis
Addict
Najnovsie mam za sebou Starship troopers. Vynikajuca kniha, s ktorou som sa v mnohych ohladoch stotozinil co by ma asi v tomto konkretnom pripade malo trochu desit.
Myslíš hviezdnu pechotu? Chytila ťa totalitná spoločnosť? 
EDIT: som to čítal dávnejšie, ale tak bolo to také --- moc vojenské alebo ako by som to nazval
EDIT: som to čítal dávnejšie, ale tak bolo to také --- moc vojenské alebo ako by som to nazval
-
axxis
Addict
Tak to nebola totalita, mali demokraciu. (dokonca pozvolnejsiu ako mali jej vynalezcovia. Demos bola velmi specificky urcena skupina jedincov zatial co federalnu sluzbu v knihe mohol podstupit kazdy kto chcel) Ale to nie je ono.begbeee napísal:Myslíš hviezdnu pechotu? Chytila ťa totalitná spoločnosť?
Skor ma velmi zaujali autorove myslienky o tom, ze clovek nema ziadny vrodeny moralny kompas ako sa moderni psychologovia domnievaju a taktiez jeho nazor na hodnotu prace ci trhovu hodnotu (resp. preco sa Marx a s nim aj komanci mylili)
+bol vynikajuci pohlad na vycvik novacikov z pohladu ako cviceneho tak drill serzanta. pri pisani knihy autor spolupracoval s byvalymi vojakmi, ktori podavali svoj nazor na vec a nikdy v zivote by ma nenapadlo ako mozu vnimat serzanti vycvik resp. ze sa citia zodpovedni za zlyhania svojich zverencov. chain of command je tradicne zobrazovane ako nieco cim hlavny hrdina trpi (vid standardne filmy z 80-tych rokov, kde detektiv odmieta posluchnut rozkaz a zly kapitan mu vezme odznak). bolo velmi zaujimave vidiet, ze z opacnej strany to zmysel ma resp. aku vsetku zodpovednost na seba beru veliaci dostojnici.
Vyborne to bolo ukazane ked vysvetloval ako v nejakej Napoleonskej vojne boli zabite 4 vrstvy dostojnikov a slobodnik tak "zdedil" vedenie celeho pluku doslova z minuty na minutu.
naposledy som cital "Ken Rijock - Špinavé peniaze" a musim povedat ze sa to dobre citalo, predtym som cital knihy od philipa carla a to bolo tiez super
ak by ste vedeli o niecom podobnom tak odporucajte
ak by ste vedeli o niecom podobnom tak odporucajte
Čítal tu niekto Piliere Zeme od Folleta? Čo vravíte?
-
Sarger
Guru wannabe
Čítal niekto To Kill a Mockingbird od Harper Lee? Či mám ísť do toho.. 
Začínam mať trochu viac času po škole a tak, a skoro 3 premárnené hodiny v buse každý deň, tak rozmýšlam že by som niečo začal čítať. Nikdy som ku knihám nemal nejaký vzťah, väčšinou iba povinné čítanie v škole a tak ..
odporučte nejaké 'must have' knihy ..
odporučte nejaké 'must have' knihy ..
-
audiotrack
VIP
a z akého žánru? Fantazy, detektívky, klasiku...
-
Sarger
Guru wannabe
DEVZYO1G: Must have knihy u mňa je to hlavne Nero Wolfe od Rexa Stouta (geniálne počítaníčko), Pán Tragáčik (áno nesmejte sa) od Zbigniewa Nienackého... staré z edície stopy, ktoré je problém zohnať u nás.
Ale isto dostaneš "must have" tipy na ktoré som zvedavý aj ja..
(Mario Puzo etc.)
Ale isto dostaneš "must have" tipy na ktoré som zvedavý aj ja..
tak prevažne fantasy, ale pokojne aj nejakú detektívku, biografiu, cestopis ..
Fantasy? Pán prsteňov je povinnosť, ale na začiatok možno Hobbit je ľahšie 
-
axxis
Addict
Oslneny Vesmirnou pechotou som si precital zanrovo podobnu The forever war. Bolo to OK, ale myslim, ze kvalit prvej spomenutej nedosahovala. Akcia bola OK, ale dialogom chybala hlbka. V podstate to len boli komentare na to co sa deje bez osobneho pohladu na vec.
dneska som začal Hobbitabegbeee napísal:Fantasy? Pán prsteňov je povinnosť, ale na začiatok možno Hobbit je ľahšie
take lite fantasy ako Kapitan Bathory, Steinove pripady (Mrtvy na Pekelnom vrchu) od Cervenaka ale aj Husitska trilogia od Sapkowskeho su fajn
"Hard" fantasy zatial 5 knih sagy A Song of Ice and Fire (Game of Thrones).
v detektivkach urcite Domink Dan. S Jo Nesbom nemam skusenosti, ale je chvaleny.
//autoeditácia príspevku (05 Feb 2014, 19:14)
"Hard" fantasy zatial 5 knih sagy A Song of Ice and Fire (Game of Thrones).
v detektivkach urcite Domink Dan. S Jo Nesbom nemam skusenosti, ale je chvaleny.
//autoeditácia príspevku (05 Feb 2014, 19:14)
videl som mini serial. bol urobeny dost naturalisticky co sa stredoveku tyka, to ma oslovilo. ale knihu som v ruke nemalbegbeee napísal:Čítal tu niekto Piliere Zeme od Folleta? Čo vravíte?