Vyplatenie servisu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyplatenie servisu

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Caute mam otakzu ohladom vyplatenia servisu. Jedna sa o to, ze mam auto v servise, po nehode, oprava ide z havarijnej poistky, teraz sa jedna o to, ked si pojdem po auto,

- platim si opravu JA, s tym, ze fakturu zasielam do poistovne, ktora mi vyplati po odpocitani spoluucasti zvysok penazi z faktury,
- alebo neplatim za servis nic, daju mi fakturu, ktoru zaslem poistovni a ta nasledne vyplati servis a ja zaplatim poistovni spoluucast.

Ak by to bol ten prvy pripad, je nejako zakonom stanovene, dokedy mi musi poistovna vyplatit sumu, ktora mi je dlzna?

PS: z poistovni mi prisiel papier, aby som im po oprave auta zaslal original fakturu, aby sa mohlo ukoncit likvidacne konanie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyplatenie servisu

Príspevok od používateľa hojko »

Zalezi od servisu. Ked som riesil servis cez havarijnu poistku, tak som musel zaplatit okolo 700 eur a potom som ich dostal mozno po mesiaci na ucet. Vtedy bol v protokole k skodovej udalosti, ktory sa odovzdava do poistovne napisany moj ucet a moje udaje k platbe.

V druhom servise kam teraz chodim, tak tam si majitel dava svoj ucet s tym, ze jemu tie peniaze vyplatia na jeho ucet, mne pride potom od poistovne uz len list o ukonceni setrenia a plnenia skodovej udalosti. Ked som si bol naposledy pre auto, co ma niekto tukol na krizovatke lebo nedobrzdil, tak mi ukazoval, ze mal peniaze skor na ucte ako som mal ja auto. Takze je to o dohodne v servise a ake ma kontakty v poistovni. Myslim, ze lepsi servis a rovnako tak aj autorizovany servis nema problem s tym, aby si zaplatil len spoluucast a nic viac, zvysok spravia na ich naklady a dostanu za to peniaze od poistovne.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

je to autorizovany servis Seat, cislo cutu som pisal akurat tak na formular, ktory sa vypisoval pri obhliadke technikom Slovexperty
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ked to videla poistovna tak ti to dali opravu na fakturu alebo rozpoctom ? Ak rozpoctom, tak potom by si peniaze mal dostat na ucet a ak fakturou tak peniaze dostanes az ked budes mat vystavenu fakturu z servisu.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

takze konecne mi dali jasnu odpoved v servise, ze je to riesene tym krycim listom, cize nebudem platit nic, iba spoluucast poistovni. Vdaka tak ci tak za rady.
Kazdopadne terz cakat kym sa poistovna zraci poslat kryci list :/
Napísať odpoveď