dvojite občianstvo usa/sk
dvojite občianstvo usa/sk
mam kamarata, čo sa narodil v usa no od malička žije s otcom na Slovensku. Ma slovenske občianstvo, ale tak isto ma narok aj na us občianstvo, pretože sa tam narodil.
Je ešte stale možne mať na Slovensku dvojite občianstvo? Dakujem
Je ešte stale možne mať na Slovensku dvojite občianstvo? Dakujem
Re: dvojite občianstvo usa/sk
mirak2: nemáš pravdu.
Neviem akou formou sa nadobúda občianstvo v USA, ale ak je tam aj narodením tak je občanom aj USA aj SVK. SVK občianstvo strácaš len na základe výslovného prejavu vôle (narodenie to nie je). A poprosím nepastujte tu linky zo sme,pravda, novy cas atd. ak sa jedná o právne veci. Tí ľudia nemajú šajnu o čom píšu.
Zopár citácií zo zákona o štátnom občianstve ( z. č. 40/1993 Z.z. v znení n.p.p.):
Neviem akou formou sa nadobúda občianstvo v USA, ale ak je tam aj narodením tak je občanom aj USA aj SVK. SVK občianstvo strácaš len na základe výslovného prejavu vôle (narodenie to nie je). A poprosím nepastujte tu linky zo sme,pravda, novy cas atd. ak sa jedná o právne veci. Tí ľudia nemajú šajnu o čom píšu.
Zopár citácií zo zákona o štátnom občianstve ( z. č. 40/1993 Z.z. v znení n.p.p.):
(16) Štátny občan Slovenskej republiky stráca štátne občianstvo Slovenskej republiky dňom, ktorým na základe výslovného prejavu vôle, ktorým je žiadosť, vyhlásenie alebo iný úkon smerujúci k nadobudnutiu cudzieho štátneho občianstva, dobrovoľne nadobudne cudzie štátne občianstvo.
(18) K strate štátneho občianstva podľa odseku 16 nedôjde ani vtedy, ak bolo cudzie štátne občianstvo nadobudnuté narodením.
ja mam dvojite - slovenske a nemecke a pokial urady ani jeden strane neriesia tak neriesim ani ja
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Inak - keď je tu reč o občianstve - je možné sa dobrovoľne vzdať občianstva? Teda, že človek už nebude občanom tejto krajiny a ani žiadnej inej?
na toto som aj ja zvedavy 
aj ked, nebyt obcanom EU krajiny, tak asi stratim pravo pracovat v inych...
aj ked, nebyt obcanom EU krajiny, tak asi stratim pravo pracovat v inych...
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vzdať sa slovenského občianstva môžeš. Ale na to tuším potrebuješ prehlásenie a musíš žiť mimo krajinu. A čo sa týka žiadneho občianstva, to je komplikovaný cyklus, viď http://en.wikipedia.org/wiki/Statelessness
dakujem seth, egytpsky boze za odpoved