Potrebujem poradiť pri kúpe nového TV pre známeho

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Potrebujem poradiť pri kúpe nového TV pre známeho

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Týmto by som Vás, tu prítomných chcel požiadať o pomoc pri výbere TV pre môjho známeho.
TV by mal spĺňať hlavne tieto podmienky:

- veľkosť uhlopriečky 32" ( väčší ani menší nechce)
- smart TV
- možnosť internetového pripojenia, či už cez kábel alebo WI-FI
- LED LCD (plazmu nechce)
- cenovo do cca 400€
- nízka energetická náročnosť

Tieto podmienky spĺňa napríklad aj môj Panasonic TX-L32 E5E, no ten sa už asi nebude predávať. Známy preferuje hlavne značky Panasonic, Phillips a Sony. No neodmietol by ani Samsung, LG, Sharp a podobné známe značky, ktoré majú vybudované svoje meno na kvalite svojich výrobkov. Poprosím Vás aj o napísanie krátkeho oddôvodnenia, prečo kúpiť TV, ktorý bude Vami navrhnutý ako vhodný. Za Vaše rady sa Vám odvďačím aspoň cez K+.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Potrebujem poradiť pri kúpe nového TV pre známeho

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Toshiba 32L7335DG, Samsung UE32F6400, Sony 32W65x, Philips 32PFL4508h.

To su obrazovo najlepsie modely v kategorii, pricom Toshiba a Samsung maju 100 Hz panel.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ten TV od Toshiba som našiel iba 40" veľkosti. TV od Sony som našiel zasa iný model. Ten Philips vyzerá veľmi dobre, no netuším, či sa dá kúpiť aj na SVK, nakoľko som ho cez google našiel iba na zahraničných stránkach. Samsung známemu nevuhoju, výrobca uvádza o 20W vyššiu spotrebu, ako má ten Philips. Ten nás aj zaujal najviac, no nedopátral som sa ku nemu, kde sa dá kúpiť. Keď budem doma, tak ho popozerám ešte raz a poriadne. Teraz som tu cez mobil.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, pisal som v rychlosti, s tou Toshibou som sa sekol. Takže tu si škrtni.
Ten Sony si našiel dobre. Je ich veľa, preto som tam dal x. Za to x si môžeš dosadiť čisla 0, 3, 4, 5, 6. Všetko je to to iste, lišia sa len tunerom resp. farbou.

Ten Philips sa u nas normalne predava. Tiež su 2 verzie 4508h a 4508k. Lišia sa tunerom.

To je uplne jedno či to ma o 10 alebo 20 W viac. To je na diagnozu, riešiť spotrebu u 32" TV. Navyše to su teoreticke, papierove udajne, realita môže byť uplne opačna. Tie TV maju všelijake Eko režimy a pod. nezmysly, takže ta spotreba môže byť rôzna. Snaď je ale ten tvoj znamy rozumny človek a nemysli si že niečo ušetri, keď bude riešiť 20 W. Veď to su centy naviac mesačne.
Ten Samsung ma preto o niečo vyššiu spotrebu lebo ma celoplošne podsvietenie. Takže tam nehrozi clouding (nerovnomerne podsvietenie) tak ako u ostatnych. Zato ma ale najlepši obraz. A ma najpoužiteľnejši Smart (aj keď všetky su na h...).
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ten Philips sa mi podarilo nájsť aj na SVK stránkach. Google v telefóne mi vyhľadával tento Philips iba na zahraničných stránkach. Pre ten sa aj známy už rozhodol. Ešte raz ďakujem za tie tipy na konkrétne modely.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Sakra Ryan Giggs ako vieš koľko má TV Hz? :) napísal si že 100 a v popise píšu že 200 (Philips) Ja viem že zavadzajú ale kde realne môžem ja zistiť koľko Hz panel v skutočnosti má TV?
Vopred Ďakujem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Da sa vygoogliť aky panel ktory TV ma. A takisto sa to vo väčšine pripadov da odvodiť od tych vymyslenych Hz.
Napísať odpoveď