herný notebook Lenovo Y510p s i5 - bude stačiť na hry?
-
strejdabob
Amateur
herný notebook Lenovo Y510p s i5 - bude stačiť na hry?
zdravím, plánujem si kúpiť notebook, ktorý by utiahol aj nové hry... na grafiku nie som nejak extra náročný, nepotrebujem aby to išlo na ultra nastaveniach, chcem si len bez sekania zahrať hru... na mojom súčasnom notebooku väčšinu nových hier ani nespustím
pôvodne som si dal limit 900 € ale potom som našiel tento:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510p ... heureka.sk
myslím, že je to super výkon za takú cenu, ale trápi ma, či do budúcnosti bude stačiť len dvojjadro i5 a či ten rozdiel medzi i5 a i7 verziou stojí fakt za tých 200 €, toto je najlacnejší s i7, ktorý som našiel (950 €):
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y510p- ... 74/produkt
Y510p sa predáva ešte vo verzii s dvoma graf. kartami (2x GT 755M alebo 2x GT 750M, v sk obchodoch som videl už len 755), ale nad tým nerozmýšľam, lebo tá druhá grafika sa tam dá vždy dokúpiť a vymeniť za dvd mechaniku, no CPU je niečo, čo už v budúcnosti nevymením.
Ešte raz opakujem, nezáleží mi na tom, aby tie hry bežali na ultra detailoch, ide mi o to, aby som si aj o 2 roky zahral nové hry.
pôvodne som si dal limit 900 € ale potom som našiel tento:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-y510p ... heureka.sk
myslím, že je to super výkon za takú cenu, ale trápi ma, či do budúcnosti bude stačiť len dvojjadro i5 a či ten rozdiel medzi i5 a i7 verziou stojí fakt za tých 200 €, toto je najlacnejší s i7, ktorý som našiel (950 €):
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y510p- ... 74/produkt
Y510p sa predáva ešte vo verzii s dvoma graf. kartami (2x GT 755M alebo 2x GT 750M, v sk obchodoch som videl už len 755), ale nad tým nerozmýšľam, lebo tá druhá grafika sa tam dá vždy dokúpiť a vymeniť za dvd mechaniku, no CPU je niečo, čo už v budúcnosti nevymením.
Ešte raz opakujem, nezáleží mi na tom, aby tie hry bežali na ultra detailoch, ide mi o to, aby som si aj o 2 roky zahral nové hry.
Re: herný notebook Lenovo Y510p s i5 - bude stačiť na hry?
notebook nikde nebude na hry, nech sa postavis na hlavu nebude.
a preco?
1. herny priemysel na PC ma tazko v pi.i, pretoze z neho niesu zisky ako kedysi, preto optimalizacia = 0
2. dvojjadro sa zapoti uz dnes, nakolko je ladene na vydrz, ako kazde mobilne cpu, vykon bude nizsi ako pri beznom dvojadrovom cpu
3. grafika nema kde vydychovat, tam tomu sice mozno zahulis a daco pohras - zalezi kolko a co, no do roka mas vypalenu celu pastu, zacne sa ti ako si nenapadne prehrievat az jedneho dna umre
co bude o dva roky ani srnky netusia, takze na to spoliehat urcite nemozes ani pri notebooku za 2000e.
moja rada za 250notebook, zbytok do PC alebo si usetri viac.
a este by som povedal mozno to, ze na ultra detailoch ti nepojdu hry ani 2roky dozadu, nie to 2 roky dopredu na low
a preco?
1. herny priemysel na PC ma tazko v pi.i, pretoze z neho niesu zisky ako kedysi, preto optimalizacia = 0
2. dvojjadro sa zapoti uz dnes, nakolko je ladene na vydrz, ako kazde mobilne cpu, vykon bude nizsi ako pri beznom dvojadrovom cpu
3. grafika nema kde vydychovat, tam tomu sice mozno zahulis a daco pohras - zalezi kolko a co, no do roka mas vypalenu celu pastu, zacne sa ti ako si nenapadne prehrievat az jedneho dna umre
co bude o dva roky ani srnky netusia, takze na to spoliehat urcite nemozes ani pri notebooku za 2000e.
moja rada za 250notebook, zbytok do PC alebo si usetri viac.
a este by som povedal mozno to, ze na ultra detailoch ti nepojdu hry ani 2roky dozadu, nie to 2 roky dopredu na low
-
vladenko007
VIP
Forsaken jaaj no ale však dobre. Nehovoríš zle to je všetko pekné. Ale predsa nemôžeš niekomu vždy tlačiť klasicky PC ak chce notebook. Niekto proste bedňu nemá kam dať napríklad ja si nemám kam bedňu dať. A tiež sa chcem niekedy pohrať samozrejme treba kompromis. A takým kompromisom je tzv. v úvodzovkách herný notebok. Ja mám niečo podobné ako sem pastol chalan hore a úplne v pohode som si pohral napríklad Assassins Creed IV. Ja jednoducho namám kam bedňu umiestniť nemám na ňu miesto a vyhovuje mi mobilita. 
-
strejdabob
Amateur
Nechcem, aby sa to tu zvrhlo na tému Desktop vs. Notebook. Chcem len pripomenúť, že CHCEM NOTEBOOK, mám svoje dôvody, jednoducho desktop pre mňa nie je možnosť! A áno, je mi úplne jasné, že za tu cenu by som mal vymakaný desktop.
Takže zopakujem otázku: i5 4200M vs i7 4700MQ - je v tom až taký rozdiel, aby som si priplatil 200 eur? Bude o cca 2 roky tá i5-ka ešte ako tak schopná?
Takže zopakujem otázku: i5 4200M vs i7 4700MQ - je v tom až taký rozdiel, aby som si priplatil 200 eur? Bude o cca 2 roky tá i5-ka ešte ako tak schopná?
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
chod do i5, nema cenu platit 200 eur za i7 na hry...gt755 by mala stacit na novsie hry, na mojej slabsej 635m-ke som na tom jedine nerozbehal hratelne ghostov a AC 4...
Mám tento notebook s i5 a GT755 a úplná spokojnosť. AC 4 ide na úplne v pohode. Ďalej som hral Tomb Raider 2013 a NFS Rivals na HIGH. Ja som nadmieru spokojný, za tie peniaze nieje čo riešiť.
Forsaken je pravda, že notebook sa nevyrovná bedni ale keď to musíš prenášať tak nemáš iné východisko. A ak sa pokazí tak to dá reklamovať. Raz za čas prefúkne kompresorom alebo sprejom so stlačeným vzduchom a je to. Nekupuje si to na veky vekov.
Forsaken je pravda, že notebook sa nevyrovná bedni ale keď to musíš prenášať tak nemáš iné východisko. A ak sa pokazí tak to dá reklamovať. Raz za čas prefúkne kompresorom alebo sprejom so stlačeným vzduchom a je to. Nekupuje si to na veky vekov.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
za 2 roky uz ani ten notebook nebude ako tak schopny (je to osobny nazorale ntbk je tak na 2 roky)strejdabob napísal:Bude o cca 2 roky tá i5-ka ešte ako tak schopná?
Presne pred 2 rokmi som fasoval tento notas co mam, islo o mid end model od ASUS-u, je v nom i5, 4GB RAM, GeForce GT540M... Jeho cena bez SW bola 390€ bez DPH a musim povedat, ze dodnes notebook ide ako hodinky, pricom podotykam jeho vyuzitie bolo na 102%.
1. denna kancelarska prevadzka 6-10 hodin
2. denna domaca prevadzka po praci / vikend, vyuzitie prevazne internet, media, hry, praca.
3. obcasna mobilna prevadzka v "terene", tj. rozne pracovne cesty do zahranicia, konferencie, skolenia, meetingy
4. obcasna mobilna prevadzka sukromne na vyletoch, dovolenkach, chatach, LAN akciach atp..
Uplna perlicka, kedze CS 1.6 minuleho modu nevedelo ist na nvidia kartu, islo z integrovanej intel hd v CPU a pri hrani jednasvestky to pieklo 90-95°C na CPU.
Zrhniem to tak, ze notebook ide furt a casto dostava pekne na prdel, dodnes drzi povodna bateria 2+h, BSOD som nevidel nikdy (klop klop) a snad este pobezi, akurat sa rozhliadam po dalsom notasi na ktory uz mam narok a tento je este v spickovej kondicii.
Ad.2: notebook, ktory som mal este 2+2 roky dozadu som dal sestre, takisto ASUS mid end, dodnes jej dobre sluzi ci uz v skole tak aj doma.
Ad.3: na firme som este nezazil zeby notebook vydrzal menej ako 3 roky, najcastejsie vady evidujem poskodene USB hosty, nefunkcne wifi karty a vystavene baterie. Nedavno som "vyradoval" uz tak stare notebooky, ktorym uz nevladali panty drzat displej rovno a kazdy z nich okrem ineho plne funkcny hoci to boli stroje uzivane iba v terene. Dokonca to boli nejake vybehove kusy ktore nam toho casu podaroval Telekom.
Conclusion? Co to kur*a robite s tymi notebookmi ze vydrzia 2 roky?
, ne fakt, pokial nejde vylozene o "zlyhavku" ja si myslim ze notas je dostatocne dimenzovany na vydrz aj za extremnych podmienok.
1. denna kancelarska prevadzka 6-10 hodin
2. denna domaca prevadzka po praci / vikend, vyuzitie prevazne internet, media, hry, praca.
3. obcasna mobilna prevadzka v "terene", tj. rozne pracovne cesty do zahranicia, konferencie, skolenia, meetingy
4. obcasna mobilna prevadzka sukromne na vyletoch, dovolenkach, chatach, LAN akciach atp..
Uplna perlicka, kedze CS 1.6 minuleho modu nevedelo ist na nvidia kartu, islo z integrovanej intel hd v CPU a pri hrani jednasvestky to pieklo 90-95°C na CPU.
Zrhniem to tak, ze notebook ide furt a casto dostava pekne na prdel, dodnes drzi povodna bateria 2+h, BSOD som nevidel nikdy (klop klop) a snad este pobezi, akurat sa rozhliadam po dalsom notasi na ktory uz mam narok a tento je este v spickovej kondicii.
Ad.2: notebook, ktory som mal este 2+2 roky dozadu som dal sestre, takisto ASUS mid end, dodnes jej dobre sluzi ci uz v skole tak aj doma.
Ad.3: na firme som este nezazil zeby notebook vydrzal menej ako 3 roky, najcastejsie vady evidujem poskodene USB hosty, nefunkcne wifi karty a vystavene baterie. Nedavno som "vyradoval" uz tak stare notebooky, ktorym uz nevladali panty drzat displej rovno a kazdy z nich okrem ineho plne funkcny hoci to boli stroje uzivane iba v terene. Dokonca to boli nejake vybehove kusy ktore nam toho casu podaroval Telekom.
Conclusion? Co to kur*a robite s tymi notebookmi ze vydrzia 2 roky?
Nejde len o to či vydrží viac ako 2 roky ale či aj o 2 roky bude ten notebook stíhať nejaké hry. Jasné, že bude ale už nie na HIGH. Ak by sa malo všetko riešiť tak, že či sa oplatí alebo neoplatí kúpiť, lebo za 2 roky bude vývoj inde tak to by sme doma ani byt nezariadili...
-
vladenko007
VIP
Ja som mal pred tým HP pavilion DV7 mal som ho 4 roky a spomínam že som tu viedol debatu že ako som kúpil zle a že pavilion nikdy a podobne. Že som spravil zle.
Musím povedať že za 4 roky bol asi tak 1000 krat prenesený do prace a späť. V práci bol používaný niekedy aj pri teplote 35-40 stupnov takže koľko musel piecť notebook. Po štyroch rokoch som ho dal prečistiť a dal som ho neterke. Je úplne v pohode. Akurát baterka ale to je normálne že za 4 roky je v ťahu.