Prezidentské voľby 2014

Diskusie na politické témy...

Koho budete voliť za prezidenta v druhom kole?

Hlasovanie ukončené 30 mar 2014, 16:03

Andrej Kiska
177
78%
Robert Fico
12
5%
Nepôjdem voliť aleb dám neplatný hlas
38
17%

Celkom hlasov: 227

Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Prezidentské voľby 2014

Príspevok od používateľa Cesar »

Ešte aj starý dement vyhral ľavou zadnou proti Radičovej, a to ujo je hanbou Slovenska. Takže nerobte si ilúzie, že nejakým zázrakom predsa vyhrá niekto iný, Fico je ešte silnejší kandidát. Ľudia chcú Smer, Fica a jeho istoty tak nech ho majú, tak im ho treba, on je pre ne trest akurát.

Nebol by som veľmi prekvapený, keby Fico už v prvom kole získal viac ako 50%.

Opozícia zase zlyhala, nenašli nikoho, kto by mohol byť prijateľný pre každého, takže jasným víťazom bude Fico.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hranol to sice mozno ma vyhrane ale silno pochybujem ze uz v prvom kole. Az tak brutalne na tom dobre nieje.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.sme.sk/c/7070789/fico-v-prih ... eista.html na tento článok si ráno o deviatej počkám, bude to príjemné čítanie pri oddychu od roboty :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Vidím, že SME sa snaží. :lol:
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

„Prešiel som svätým krstom, svätým prijímaním, prešiel som dokonca birmovkou. Keby som si dnes mal urobiť profil vo vzťahu ku katolíckej cirkvi, možno by som vyšiel lepšie ako ktorýkoľvek poslanec za KDH.“

„Zastávam prísne ateistické stanovisko,“ napísal v roku 1984 do životopisu, ktorý je súčasťou prihlášky.

Aj výbor základnej organizácie KSS na škole s ním bol spokojný: „Zastáva vedecký marxisticko-leninský svetonázor. S náboženskou otázkou je vysporiadaný.“

Bičom na neho! :smt079

A v diskusii jedna perla za druhou. :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

IMHO, jeho tlačové oddelenie momentálne tvrdo a v panike pracuje na tom, ako toto všetko vysvetliť. Aspoň si to teda myslím, hoci on už má taký štatút, že svoje klamstvá vysvetľovať ani nepotrebuje...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ved prave. To, ze teraz dokazali, ze vlastne o viere spominal len preto, aby ludom dal to co chceli pocut, tak to oplyvni mozno stotinu percenta jeho volicov a aj tak moze dalej klamat.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Fica sa urcite nezastavam ani ho nebudem volit, ale ked sa niekto chyta ako hlavneho argumentu proti nemu ze si napisal vo svojich 20rokov do zivotopisu ze zastava ateisticke stanovisko tak neviem ci je to na smiech alebo to SME mysli vazne. Hlavne ked chcel aby ho na pravo zobrali tak inu moznost ani nemal. :wink: /priznavam vlastnu chybu: v roku 1984 uz pravo studoval, ale ak tam chcel aj zostat a po skonceni sa aj niekam na slusne miesto dostat, tak nemohol napisat nic ine iba to co uviedol./
hughito
Redeemer
Redeemer

A ja len zopakujem to, čo som tu napísal - on tam ale nepovedal, že je katolík, alebo, že sa tak chápe. Či vy to z tohto viete vyčítať?

„Prešiel som svätým krstom, svätým prijímaním, prešiel som dokonca birmovkou. Keby som si dnes mal urobiť profil vo vzťahu ku katolíckej cirkvi, možno by som vyšiel lepšie ako ktorýkoľvek poslanec za KDH.“

Mám dojem, že poniektorí tu si myslia, že Fico a jeho tím sú úplní dementi, ktorí si neuvedomujú okolnosti a realitu a preto vypúšťajú do sveta totálne nezmysly, ktoré je možné znegovať za pár hodín miernou snahou. Ale tak to proste nie je a Fico určite vysvetlí aj tento "problém."
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hej hej, dobry prospechar to bol uz vtedy
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

v tej dobe bolo taketo pokrytectvo uplne bezne,lebo ludia vedeli ze musia volit kompromisi ak chcu mat aj nejake normalne zamestnanie a zivit rodiny. Nie kazdy bol ochotny odist z intelektualnej alebo kancelarskej prace do kotolne. Co si pamatam tak aj ludia co boli veriaci a na system nadavali, tak si vzdy rozmysleli ci su v takej pozicii ci sa mozu prezentovat vo svojom skutocnom vierovyznani. Ano boli aj taki co kompromisi nerobili,ale vela ich nebolo. /napr som si spomenul na jednu rodinnu znamu ktora musela ako pedagogicka odist z Matfyzu pretoze chodila pravidelne do kostola a kompromisi nerobila a az do dochodku robila iba podradnom zamestnani-vzhladom k jej vzdelaniu a odbornosti/
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja by som rád vedel, kto z nás z niečoho vyčítal, že je katolík...Ja viem veľmi dobre, čo v tom rozhovore povedal - a tak isto viem, že jeho volebný tím je skvelý na takéto nekonkrétne drísty...To zo SME by mohlo v každom prípade fungovať ako spochybnenie toho, čo v rozhovore s Maďaričom povedal. Pretože ak je ateista, tak vo vzťahu ku katolíckej cirkvi nevyjde určite lepšie, ako ktorýkoľvek poslanec za KDH :)

A vôbec, mne je to jedno.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Nespochybnujem nikoho pravo slobodnej volby. Spochybnujem vsak system, kedy jedinym kriteriom pre ziskanie volebneho prava, je dovrsenie 18teho roku zivota.
Potom to tu tak vyzera, ze hlasy ziskavaju kadejake kreatury, ci klauni. Jedna taka hranata kreatura ma dokonca druhe kolo iste.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, tým, ktorí nevolia podľa môjho, treba zobrať právo voliť. :D

seth: Dalo sa to tu vyčítať, resp. tie reči o klamaní - v čom klamal? A ešte aj ten "profil" (vágny pojem) si opatril slovom "možno." Proste vie, čo hovorí. :wink:
KoCi
Darca
Darca

hughito, toto som nikde nenaznacoval :) Narazal som skor na akesi predpoklady pre ziskanie volebneho prava. Mat aspon zakladne vedomosti o fungovani ekonomiky, vediet stat na vlastnych nohach a postarat sa o seba. Ak by som siel do extremov, tak by som volebne pravo kludne naviazal na platcu odvodov a dani z prijmu - to su ludia, ktori zivia tento stat. Nie ti, co sedia v chatrci, poberaju podporu.

Isto najdeme zhodu v tom, ze takyto clovek je kompetentnejsi rozhodovat o smerovani tohoto statu. A ked si takyto jedinec zvoli cestu do pekiel, dostavame sa k uvodu mojho predosleho prispevku - nespochybnujem nikoho pravo slobodnej volby.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

KoCi napísal:Ak by som siel do extremov, tak by som volebne pravo kludne naviazal na platcu odvodov a dani z prijmu - to su ludia, ktori zivia tento stat. Nie ti, co sedia v chatrci, poberaju podporu.
to nie je extrem, to je legitimna poziadavka
moznostou je vyclenit aj vsetkych statnych zamestnancov, kedze vlada ich vie podplatit, viz Kalinakovi policajti

lenze, kto by nieco take presadil...
KoCi
Darca
Darca

Z pohladu normalne fungujuceho statu, je to legitimna poziadavka, no extremom sa to stava za situacie, kedy by nezamestnanost zacala prudko rast (povedzme, ze nejaka chora hlava, by na tom mohla mat zaujem, zijeme predsa v krajine zazrakov) a nezamestnani by tak nemali ziadny nastroj na zmenu. Ale toto je diskusia na urovni krcmovych "keby", preto uz s touto utopiou koncim a zaradujem sa medzi stado.
wladas
Redeemer
Redeemer

Niesme jedina krajina ktora doplaca na volebnom prave tych "menej vzdelanych". Celkom bezna situacia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pre mňa to nie je legitímna požiadavka, ale návrat do 19. st. - a ďalej do minulosti. Je ale opäť krásne vidieť, ako sa darí polarizovať spoločnosť - ľudia nevidia problém v štruktúre moci, politickom a systémovom usporiadaní a iných faktoroch, ale napr. v tom, že "chudobní a hlúpi" (tie narážky na cigánov radšej rozoberať nebudem) majú možnosť voliť. Keby takú možnosť nemali, bolo by nám tu lepšie.

Každopádne, je to v akomkoľvek rozpore s demokraciou a slobodou, resp. výdobytkami, ktoré boli za posledné dve storočia vybojované v mnohých bojoch.
wladas
Redeemer
Redeemer

Samozrejme ze sa da polarizovat. To je proste fakt ze vela ludi nema absolutne ziadnu predstavu ake zlo voli.
Napísať odpoveď