Tabuľka - hover
Tabuľka - hover
Zdravím. Spravil tabuľku 12x tr a do každého td (je to tak pod sebou a jeden riadok ma širku niečo cez 270px) .. no a problém je v tom že keď chcem nadísť na ten riadok ma sa zmeniť pozadie a rozsvietiť text. Lenže ako som skúšal td:hover tak sa zmenilo iba to pozadie. Potom som skúsil tr, a taktiež nefunguje. Ten text sa mi menil iba pri a:hover a ja chcem aby keď nadídem na celý riadok, mimo textu tak sa zmení aj text..
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tabuľka - hover
Kód: Vybrať všetko
tr:hover {background: #f00;}
tr:hover a {color:#ff0;}Re: Tabuľka - hover
Tak taktó..
skúsil som všeličo ale toto nie, ďakujem.
A ešte mám dotaz ..
1) K tej veľkej tabuľke ktorú som spomínal vyššie. Mám tam popri texte po pravej strane pridané obrázky-ikonky, a chcem aby sa pri hoveri, keď nadídem s myšou na celý riadok, či už na text alebo čisto na riadok, zmenili. Rozmýšľal som nad mouseover ale to je len keď nadídem presne na daný obrázok nie?
A ešte mám dotaz ..
1) K tej veľkej tabuľke ktorú som spomínal vyššie. Mám tam popri texte po pravej strane pridané obrázky-ikonky, a chcem aby sa pri hoveri, keď nadídem s myšou na celý riadok, či už na text alebo čisto na riadok, zmenili. Rozmýšľal som nad mouseover ale to je len keď nadídem presne na daný obrázok nie?
-
awtt
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tabuľka - hover
Tu ikonky mas ako css background alebo ako img ?
Kazdopadne je to uplne jednoduche a nemusis vobec pouzit js ak nechces, staci ak vies ako funguju css selectory.
Ak to mas ako css background tak sprav nieco v zmysle: tr:hover selector{zmenit pozadie}.
Ak to mas ako img tak napriklad si ten img tag hod tam dvakrat a schovavaj/zobrazuj ich napriklad takto tr:hover img.nohover{display: none} tr:hover img.hover{display: block}.
Kazdopadne je to uplne jednoduche a nemusis vobec pouzit js ak nechces, staci ak vies ako funguju css selectory.
Ak to mas ako css background tak sprav nieco v zmysle: tr:hover selector{zmenit pozadie}.
Ak to mas ako img tak napriklad si ten img tag hod tam dvakrat a schovavaj/zobrazuj ich napriklad takto tr:hover img.nohover{display: none} tr:hover img.hover{display: block}.