Wifi router
Wifi router
Caute skusal som dat dd wrt do mojho wifi routra tp link 740 ale nechce ma teraz prihlásiť ked dám 192.168.0.1 tak to nenačíta. Ako tam dám teraz pôvodný firmware?
-
vikko78
Medium Professional
Re: Wifi router
Skus 192.168.1.1, myslim že toto je jeho ip adresa
ani ta ip nefunguje; dá sa tam nahodiť povodny firmware nejako ináč?
povodny fierwall??? nestacilo by ti ho vyresetovat do tovarenskeho nastavenia ??? podrz tlacitko reset asi 1-2 minuty...
-
zdravotnik
Light Professional
Možno poviem blbosť, ale nemal by sa prvýkrát konfigurovať cez lan kábel?
Inštalačná príručka - http://cz.tp-link.com/resources/documen ... 369_CZ.pdf
Inštalačná príručka - http://cz.tp-link.com/resources/documen ... 369_CZ.pdf
No uz sa dokazem pripojit k wifi routru po resete ale neviem ako teraz spojazdnit wifi , vysiela dá sa pripojiť, ale neide internet cez to, ; a tiež ked mi ide net na pc tak zas sa nemozem pripojit k routru len ked internet nejde tak sa pripojim nan
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
čítal si vôbec tú príručku? Určite je tam napísaná konfigurácia pred prvým štartom. Zapoj router k počítaču cez kábel, kábel z netu pichni do routru do správnej koncovky, nastav wifi a musí to ísť. Ak ti ide iba keď nie si na nete, tak tam bude zrejme nejaký konflikt v IP adresách. Pozri aj v počítači či nemáš IP napevno, ale či máš nastavené aby ti ju prideloval DHCP.
Tak čo mám zle nastavené ? a je rozdiel ked mam z modemu kabel v LAN 2 alebo WAN? v pc nastavene na DHCP
-
audiotrack
VIP
áno, je to veľký rozdiel. Ale samozrejme to je v tej príručke ktorú ti už tretíkrát hovoríme aby si si prečítal napísané kam ho máš dať.
A neviem kto ti to nastavoval, ale je to zle nastavené. Tie údaje pre WAN si dostal od poskytovateľa? Lebo ten DHCP server je mimo rozsah. Čo máš vlastne za net? Určite tam poterbuješ mať statické IP adresy?
V prvom poste sa pýtaš prečo ti nejde 192.168.0.1 a tu jasne vidno, že router máš na adrese 192.168.2.1 (čo si vlastne už zistil). Nemáš na ňom nastavenú Gateway.
A neviem kto ti to nastavoval, ale je to zle nastavené. Tie údaje pre WAN si dostal od poskytovateľa? Lebo ten DHCP server je mimo rozsah. Čo máš vlastne za net? Určite tam poterbuješ mať statické IP adresy?
V prvom poste sa pýtaš prečo ti nejde 192.168.0.1 a tu jasne vidno, že router máš na adrese 192.168.2.1 (čo si vlastne už zistil). Nemáš na ňom nastavenú Gateway.
Nakoniec som tam nahodil pôvodný firmware a už všetko slape takze asi ten firmware od dd wrt bol zle spravený a preto to nešlapalo ;
podla vsetkeho, co si tu popisal, je jasne, ze vo FW problem nebol
Tak nahodil som tie isté údaje čo boli v povodnom firmware do dd wrt a nešlo to, ani mi neblikalo lan; dal som to späť tak ako to bolo predtým a ide to, ; mne šlo hlavne o to aby som cez dd wrt si zvýšil výkon routra a nič viac
a manual si si uz precital?
lebo podla screenu si nebol schopny spravne nastavit ani len GW...
lebo podla screenu si nebol schopny spravne nastavit ani len GW...
-
audiotrack
VIP
on ani nevedel či má strčiť kábel do LAN alebo WAN
-
hrban
Addict
tak pozor u DDwrt keď strčíš kábel do LAN tak router funguje ako wifi switch (neprideľuje IP router ale zariadenie pred ním) a keď pichneš do WAN tak funguje ako router, ináč každý čo mu radí príručku je truľo, ako spomenul nahodil tam DDwrt firmware a k tomu mu je asus príručka hovno platná
Ale aj ddWRT a aj OpenWRT ma manual na internete, nech skusi ten.
skúšal som podľa manuálu ale pravdepodobne asi dd wrt nefunguje na tp link 740n v 4.26 kedže mi neblikali kontrolky lan;