Zdravá voda - Filtračná kanvica
Re: Zdravá voda - Filtračná kanvica
Otvor si uja googla a studuj. Zistis ze to mas troska domotane 
Ja to mam odskusane kamoškowladas napísal:Otvor si uja googla a studuj. Zistis ze to mas troska domotane
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ty si ich určite videl zachytené na tom filtri... 
No ja pouzivam taku specialnu s prisne tajnou technologiou ktora mineraly nezachyti 
lebo "sypat" sodu bikarbonu a vitamin C im prospieva.2201135 napísal:mytus si ty. Odstraniš z vody mineraly ale ak je tvrda tak aj kamen a chlor. Ved ten humus čo ti tečie sa neda použiť ani na zaliatie kavy alebo čaju
A potom ešte mineralky pit raz za čas, lebo to nie je dobre pre tvoje obličky.
bud rad, ze ti tecie zo steny to, co ti tecie. vacsina sveta by sa za tym potrhala, a ani zapad na tom nie je o nic lepsie. na severe irska tecie do rurok napriklad hnojovka rovno z pola...
-
Stoporko
VIP
Brita a podobné uhlíkové filtre majú zmysel len proti chlóru (ak je v silnom nadbytku). Na demineralizáciu vody jedine katex/predestilovať cez chladič/turistické filtre. V kávovare na firme mám britu a zanáša sa rovnako ako s normálnou vodou 
Pokiaľ viem, tak uhlíkový filter chytá primárne organický sajrajt (organickú chémiu, biológiu) + chlór. Ako dá preč z vody anorganické soli (dusičnany, uhličitany...) a ťažké kovy, napr. kadmium alebo ortuť? Navyše pri obyčajnej prietokovej filtrácii?
Pre porovnanie:
Mám filtračnú fľašu pracujúcu na princípe reverznej osmózy, s uhlíkovo KERAMICKÝM filtrom, čo filtruje na 99,99 % a v rámci filtračnej matrice je aj mineralizačná zložka, inak by mi z toho tiekla prakticky len deionizovaná voda (a.k.a. "destilovaná") - uhlík je tam viac menej len proti biológii keď sa pije z jazier a spol. No vodu cez filter musím pretlačiť tlakom (stlačím fľašu/silno sajem). Na podobnom princípe pracujú aj keramické filtre nasaditeľné na striekačku, čo máme v labáku - tlakom sa tekutina preženie keramickým filtrom. Nič samovoľne netečie.
pre základnú predstavu o problematike: http://www.marlus.sk/clanky-a-novinky/3 ... pravy-vody
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2014, 0:46)
pre jednoduchšie vysvetlenie: uhlíkový filter funguje na princípe toho, že na seba zlé veci naviaže. Keramický, reverzná osmóza funguje na princípe veľmi malého sita - cez dierky pustí len vodu a nič iné.
Pokiaľ viem, tak uhlíkový filter chytá primárne organický sajrajt (organickú chémiu, biológiu) + chlór. Ako dá preč z vody anorganické soli (dusičnany, uhličitany...) a ťažké kovy, napr. kadmium alebo ortuť? Navyše pri obyčajnej prietokovej filtrácii?
Pre porovnanie:
Mám filtračnú fľašu pracujúcu na princípe reverznej osmózy, s uhlíkovo KERAMICKÝM filtrom, čo filtruje na 99,99 % a v rámci filtračnej matrice je aj mineralizačná zložka, inak by mi z toho tiekla prakticky len deionizovaná voda (a.k.a. "destilovaná") - uhlík je tam viac menej len proti biológii keď sa pije z jazier a spol. No vodu cez filter musím pretlačiť tlakom (stlačím fľašu/silno sajem). Na podobnom princípe pracujú aj keramické filtre nasaditeľné na striekačku, čo máme v labáku - tlakom sa tekutina preženie keramickým filtrom. Nič samovoľne netečie.
pre základnú predstavu o problematike: http://www.marlus.sk/clanky-a-novinky/3 ... pravy-vody
//autoeditácia príspevku (19 Jan 2014, 0:46)
pre jednoduchšie vysvetlenie: uhlíkový filter funguje na princípe toho, že na seba zlé veci naviaže. Keramický, reverzná osmóza funguje na princípe veľmi malého sita - cez dierky pustí len vodu a nič iné.
Ale predsa na zbavenie sa chloru nepotrebujem filter. Ten sa sam vypari pri chvilkovom odstati vody. Alebo?
-
Stoporko
VIP
wladas - pravdu máš
Len niekto to rád rýchlo.
voda ktora tecie z vodovodu ma u koncoveho uzivatela tak nizky obsah chloru ze je to uplne zanedbatelne a nie je nutne robit ziadne cirkusy s odstatim a pod
to uz rovno mozte zacat nabijat vodu "vesmirnymi energiami"
Proste sa uz tolko o seba nebojte
Proste sa uz tolko o seba nebojte
Je jasne, že voda ktora tečie cez vodovod neprechadza sterilnym prostredim a ku konečnemu uživatelovi pride ako h2O + kopa sajrajtu ako napr. chemia, chlor atď čo sa cestou potrubím nabalí. Ak máš filter tak aspon vodu prečistiš od roznych sračiek.
Mineralka je zas o niečo inom. Ta je tiež vynikajúca, ale neodporuča sa piť stale tu istu značku, takže je doležite striedať.
Mineralka je zas o niečo inom. Ta je tiež vynikajúca, ale neodporuča sa piť stale tu istu značku, takže je doležite striedať.
-
Grim
Darca
...cez to potrubie denne pretečú hektolitre vody...tam už žiadna špina nie je, už bola dávno umytá...
asi ako vo videu?
-
Grim
Darca
...a ty máš dotiahnuté potrubie z Ameriky, alebo ako tomu mám rozumieť?...
Voda čo ide k tebe domov cez potrubie von z umyvadla je plna chemie, či uz byvaš v USA, čine alebo Na Slovensku, alebo Švajčiarsku (kde maju relativne čistu vodu ale tato kanvica v každej rodine...)
Aj ked maš vlastnu studnu, nikdy nevieš čo ti prši za ťažke kovy do vody...
Aj ked maš vlastnu studnu, nikdy nevieš čo ti prši za ťažke kovy do vody...
das si spravit testy a vies...
-
Grim
Darca
...mám pocit, že ľudia začali byť až prehnane paranoidní, čo sa čistoty a hygieny týka...potom okolo nich prejde chrípka a ležia mesiac v posteli...
-
94jakub
Guru wannabe
Blbosť. Na Slovensku sú viaceré pramene, ktoré sa chemicky vôbec nečistia(nezaručím ti samozrejme, že nie je aj zopár takých, ktoré sa upravujú). Okrem chlóru, ktorý je daný zákonom. Najprv si o tom niečo pozisťuj a potom tu dávaj múdra.2201135 napísal:voda je plna chemie, či uz byvaš v USA, čine alebo Na Slovensku, alebo Švajčiarsku
To máš studňu na dažďovú vodu? O takej som ešte nepočul, rád sa nechám poučiť.2201135 napísal:Aj ked maš vlastnu studnu, nikdy nevieš čo ti prši za ťažke kovy do vody...
1994 jakubko
Cez pôdu ti presiakne voda. A nie každý čo byva v panelaku ma napajanie z pramena, aj ked maš uplnu pravdu, že Slovensko ma velmi velke zasoby kvalitnej pitnej vody.
U nas v posilnovni maju tak chlorovanu vodu, že prvych 5 minut v pohari nie je ani číra... Aj vo videu hore môžeš vidieť aky sajrat konzumuješ, ak piješ tzv. "tap water"
U nas v posilnovni maju tak chlorovanu vodu, že prvych 5 minut v pohari nie je ani číra... Aj vo videu hore môžeš vidieť aky sajrat konzumuješ, ak piješ tzv. "tap water"
a vies co je to to co robi ze voda z vodovodu nie je niekedy cira?/take biele zakalenie/ 
-
94jakub
Guru wannabe
trápne číselko
Nože sem daj nejaký ten odborný text ako dažďová voda presakuje do spodných vôd(tie, na ktoré sú napojené studne)?
Tak tú posilovňu nahlás na hygienu. Ja viem, čo nám doma tečie z kohútika a sajrajt to rozhodne nie je.
Nejaký zdroj, ktorý panelák nemá vodu z prameňa?
Napíš autorovi toho videa, či tú vodu naberal z kohútika na pitnú alebo úžitkovú vodu. Je úplne bežné, že v zahraničí sa do domov privádza aj úžitková voda. To len my si môžme dovoliť taký luxus, že splachujeme pitnou vodou.
Tak tú posilovňu nahlás na hygienu. Ja viem, čo nám doma tečie z kohútika a sajrajt to rozhodne nie je.
Nejaký zdroj, ktorý panelák nemá vodu z prameňa?
Napíš autorovi toho videa, či tú vodu naberal z kohútika na pitnú alebo úžitkovú vodu. Je úplne bežné, že v zahraničí sa do domov privádza aj úžitková voda. To len my si môžme dovoliť taký luxus, že splachujeme pitnou vodou.