Tachykardia- zrychlene bitie srdca
Tachykardia- zrychlene bitie srdca
Poznam ženu, ktora ma cca 50 rokov a už 15 rokov berie tabletky na spomalenie bitia srdca.
V poslednej dobe začala cvičiť a malo by jej to pomoct.
Cital som o tej chorobe a vraj ju sposobuje stres.
Pišem preto, ze ta dotycna osoba berie každy den už 15 rokov každe rano 3 tabletky na srdce aby jej bilo pomalšie.
Mne je z toho zle, ked si predstavim, že do seba pcha tie farmaceuticke sračky, čo jej viac škodia ako pomahaju.
Neviete, ako sa da vyliečiť z tejto choroby? Asi len tak, že prestane mať stres, alebo aj nejako inak?
Co si myslite o tych tabletkach, pomahaju? Alebo radšej nech ich vysadi a poctivo športuje? ( ma aj nadvahu )
Možno tu je niekto, čo ma podobny pripad v rodine alebo v okoli. Zaujima ma, ako by ste sa s touto chorobou popasovali.
Cakam na Vaše rady. Ale ja si myslim, že doktor tie tabletky predpisuje len preto aby mal zisk...
V poslednej dobe začala cvičiť a malo by jej to pomoct.
Cital som o tej chorobe a vraj ju sposobuje stres.
Pišem preto, ze ta dotycna osoba berie každy den už 15 rokov každe rano 3 tabletky na srdce aby jej bilo pomalšie.
Mne je z toho zle, ked si predstavim, že do seba pcha tie farmaceuticke sračky, čo jej viac škodia ako pomahaju.
Neviete, ako sa da vyliečiť z tejto choroby? Asi len tak, že prestane mať stres, alebo aj nejako inak?
Co si myslite o tych tabletkach, pomahaju? Alebo radšej nech ich vysadi a poctivo športuje? ( ma aj nadvahu )
Možno tu je niekto, čo ma podobny pripad v rodine alebo v okoli. Zaujima ma, ako by ste sa s touto chorobou popasovali.
Cakam na Vaše rady. Ale ja si myslim, že doktor tie tabletky predpisuje len preto aby mal zisk...
Re: Tachykardia- zrychlene bitie srdca
Tak nech ich prestane brať a potom uvidíš, či bolo tvoje zmýšľanie správne.
skusil by som horcik-magnezium nakolko ma pozitivny vplyv na srdce /okrem ineho/.
Tiez dokaze upokojit nervovy system cloveka, proti nervozite a pod. Skusit jest viacej ovocia,hlavne banany, zeleninu. V kazdom pripade nech v ziadnom pripade tie lieky co berie 15rokov svojvolne nevysadzuje,mohlo by sa to skoncit tragicky. apropo co je to konkretne za liek?
Tiez dokaze upokojit nervovy system cloveka, proti nervozite a pod. Skusit jest viacej ovocia,hlavne banany, zeleninu. V kazdom pripade nech v ziadnom pripade tie lieky co berie 15rokov svojvolne nevysadzuje,mohlo by sa to skoncit tragicky. apropo co je to konkretne za liek?
jj tiež si myslim a suhlasim že to nemože svojvolne vysadiť. To je hold ta dan, že takto človeka namotavaju doktori.
Ja nenavidim tabletky aj napriek tomu som už antibiotik a antialergik požral tonu.
Možno to bude aj tym.
Jasne o magneziu viem a o tych bananoch a ovoci maš pravdu musim isť niečo nakupiť
Diky za rady
Ja nenavidim tabletky aj napriek tomu som už antibiotik a antialergik požral tonu.
Možno to bude aj tym.
Jasne o magneziu viem a o tych bananoch a ovoci maš pravdu musim isť niečo nakupiť
Diky za rady
A vieš naisto, že nemá nejaký zdravotný problém a spôsobuje to stres? Jasné, ten spôsobuje veľa problémov, ale možno je v tom aj niečo viac (napr. moja kamarátka už od začiatku VŠ brala lieky na srdce, lebo má niečo so srdcovou chlopňou, a to jej spôsobovalo rýchle búšenie srdca, resp. nepravidelné búšenie)
Ja som raz prestal, ked som ochorel, dokonca som vyzdravel bez liekov za pomoci darov prirodypinco napísal:Tak nech ich prestane brať a potom uvidíš, či bolo tvoje zmýšľanie správne.
Netvrdim ze to je spravna cesta, asi som zariskoval, ale mam vrodenu averziu voci liekom
-
Robo0000100
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
Záleží podľa konkrétneho lekára ... ak jej ich predpísal, tak ich brať má, chápem, že teraz sa dosť rieši, že farmakológia je najväčší biznis na svete väčší ako zbrane, ale kvôli tomu netreba spochybňovať každého lekára.
-
hrban
Addict
takto, po prvé stres sa preceňuje, to že má niekto problémy so srdcom nie je len zo stersu, stres je len jeden z mnoha činiteľov
po druhé pýtať sa o rady bez toho aby sme vedeli čo a kde je problém je dosť scestné ani nevieme príčinu zrýchlenia tepu srdca, je tam milión vecí čo to môže spôsobovať od hormonálnej nerovnováhy, zlá životospráva až po vrodenú vadu/nejaké trvalé poškodenie srdca
u nás v rodine sú problémy so srdcom normálka, dokonca brat po puberte strašne narástol, pribral aj na váhe a srdce proste nestíhalo a mal aj vrodenú vadu chlopne (krv šla aj spätne) následok bol vysoký krvný tlak a tep, musel brať aj tabletky asi rok, ale akonáhle sa mu to zistilo. Začal aktívne športovať a 2x do týždňa plaváreň. Nakoľko v mladom veku je obrovská šanca, že sa to napraví, prestal brať lieky a teraz má ukážkové srdce (športuje a pláva naďalej)
pozri budem teraz za debila, ale čo čakáš, že spraví doktor keď dostane pacienta po 50 s kardio-problémami ? dá tabletky a nerieši, v takom veku šanca na nejaké uzdravenie je takmer nereálna. Takisto mohla mať tie problémy (nezistené) od 20-tich rokov a ak sa nič nerobilo, srdce je už vytrieskané a čakať teraz, že v 50 roku života sa to zázračne vylieči ? Cvičenie a správna strava môže napomôcť (teoreticky ak sa to zlepší, mohlo by sa pár tabletiek vypustiť) ale že by sa vysadili lieky úplne, tomu never
po druhé pýtať sa o rady bez toho aby sme vedeli čo a kde je problém je dosť scestné ani nevieme príčinu zrýchlenia tepu srdca, je tam milión vecí čo to môže spôsobovať od hormonálnej nerovnováhy, zlá životospráva až po vrodenú vadu/nejaké trvalé poškodenie srdca
u nás v rodine sú problémy so srdcom normálka, dokonca brat po puberte strašne narástol, pribral aj na váhe a srdce proste nestíhalo a mal aj vrodenú vadu chlopne (krv šla aj spätne) následok bol vysoký krvný tlak a tep, musel brať aj tabletky asi rok, ale akonáhle sa mu to zistilo. Začal aktívne športovať a 2x do týždňa plaváreň. Nakoľko v mladom veku je obrovská šanca, že sa to napraví, prestal brať lieky a teraz má ukážkové srdce (športuje a pláva naďalej)
pozri budem teraz za debila, ale čo čakáš, že spraví doktor keď dostane pacienta po 50 s kardio-problémami ? dá tabletky a nerieši, v takom veku šanca na nejaké uzdravenie je takmer nereálna. Takisto mohla mať tie problémy (nezistené) od 20-tich rokov a ak sa nič nerobilo, srdce je už vytrieskané a čakať teraz, že v 50 roku života sa to zázračne vylieči ? Cvičenie a správna strava môže napomôcť (teoreticky ak sa to zlepší, mohlo by sa pár tabletiek vypustiť) ale že by sa vysadili lieky úplne, tomu never
Keby tu bol uplink tak na tému lieky a jeho vyzdravenie za pomoci alternatívnej medicíny by tu bola už 5 stranová téma, minimálne.
-
hrban
Addict
nespomínaj čerta lebo sa objaví a nemám chuť na jeho paranoje
(lieky, práškovacie lietadlá etc...)
Asi pred 7 rokmi (fu riadne to ide rychlo) som chodil po vysetreniach, som mal tep cez 100, ekg, stitna zlaza, atd, 2x 24h pozorovanie tepu, chvilku som bral aj nejake tabletky, nakoniec to bola asi len fobia z bielich plastov. Vzdy som tam mal nahovno hodnoty, a pri 24h merani to bolo asi ok.
Eh, ako?Pascalwb napísal:...nakoniec to bola asi len fobia z bielich plastov.
Gangy napísal: Eh, ako?
Syndróm bieleho plášťa je jav, ku ktorému dochádza u pacientov, ktorí majú strach z lekárskeho prostredia. Vo chvíli, keď prekročia prah ordinácie, začnú pociťovať úzkosť, obavy a neistotu, ktoré nedokážu vedome ovplyvniť. Tento stav je sprevádzaný zrýchleným tepom, zvýšením krvného tlaku, niekedy aj potením.
Jaj takto, to ta diakritika, ja som sa zamyslal nad tym ako moze mat niekto strach zo vsetkeho co je biele a je z plastu