/ Vkladanie noviniek /
/ Vkladanie noviniek /
Zdravím. Potreboval by som poradiť ohľadne vkladania noviniek na stránku. Vysvetlím to, dúfam že ma pochopíte. Novinky som si vždy pridával tak, že som si aktualizoval stránku, vkladal som to cez HTML, nakoľko prístup na stránku som mal iba ja. Ale nakoľko nemám toľko času teraz, chcem aby tá dotyčná osoba prišla na stránku, klikne na "ADMIN PRÍSTUP", prihlási sa a bude môcť pridávať a editovať nové príspevky. Jedno riešenie je, že dám tej osobe prihlasovacie údaje od ftp servera a bude si sama pridávať a editovať príspevky, stačí nato minimálne základy HTML. Ale takto to nechcem hneď z niekoľkých dôvodov. Druhé riešenie je použiť nejaký CMS systém, len to tiež nechcem. Preto by som sa Vás chcel spýtať ako by ste to riešili vy. Ďakujem za odpoveď.. 
Re: / Vkladanie noviniek /
Presne takto.Follow napísal:Druhé riešenie je použiť nejaký CMS systém
Dá sa to urobiť relatívne jednoducho cez php, ale treba na to trochu viac ako základnú znalosť. Okrem toho je veľmi veľa spôsobov, ako to urobiť zle a len málo spôsobov, ako to urobiť dobre. Na tvojom mieste by som to neriskoval a skúsil nejaký cms. Je ich kopa, nejaký ti vyhovovať snáď bude.
Alebo si zaplať niekoho, kto ti to urobí v tom php, ale skúšanie cms systémov ťa výjde omnoho lacnejšie.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
prečo nechceš dávať FTP prístup je každému jasné, ale prečo nechceš CMS? To si nenapísal ani nenaznačil. Osobne si tiež myslím že je to v danej situácii najlepšie riešenie. Akurát by si musel všetky existujúce články znova ponahadzovať (alebo začať odznova bez nich)
Je mi jasné že na to treba viac ako základnú znalosť, preto som požiadal o pomoc Vás, lebo sám by som nedokázal naprogramovať cez php funkcie + spojiť to s databázou a tak ďalej.. nemám na to toľko znalostí, ale pomaly sa učím. CMS sytémy v dnešnej dobe sú naozaj skvelé, a väčšina z nich je zadarmo. Robil som už z PHP-Fusion, taktiež aj s WordPress, Joomla, a phpbb. Len ak chcem používať cms budem musieť robiť zasa vzhľad stránky odznova, a to mi zaberie dosť času..
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
to áno, lenže:
1) zaberie to menej času ako okrem toho designu programovať aj jadro CMS a administráciu
2) ak to nevieš, zaberie to menej finančných prostriedkov lebo spraviť html a css je určite menej nákladné ako naprogramovať celý web
1) zaberie to menej času ako okrem toho designu programovať aj jadro CMS a administráciu
2) ak to nevieš, zaberie to menej finančných prostriedkov lebo spraviť html a css je určite menej nákladné ako naprogramovať celý web
Ak je toto jediný problém, choď do nejakého veľmi používaného cms (napr wordpress). Naň existuje kopec vzhľadov - stačí ti nájsť nejaký, ktorý sa podobá tomu tvojmu a s menším úsilím si ho upravíš. Nemusíš robiť celý od nuly.Follow napísal:Len ak chcem používať cms budem musieť robiť zasa vzhľad stránky odznova, a to mi zaberie dosť času..
V tomto máte obaja pravdu.. ja som bral CMS z hľadiska dizajnu časovo náročné, ale ak sa nad tým zamyslím, ten čas čo budem robiť na dizajne sa mi vráti v rôznych funkciách ktoré cms prináša. PHP-Fusion nemá toľko vzhľadov ako Wordpress, preto použijem asi túto alternatívu. V každom prípade ďakujem za pomoc a odpovede.
Pekný zvyšok dňa.