DOS- programy vo windows 8 64 bit

Informácie o software, ankety...
Peter007
Light Expert
Light Expert

DOS- programy vo windows 8 64 bit

Príspevok od používateľa Peter007 »

Ahoj mám jednu otázku ohľadom programov a to.

V práci používame jeden program, ktorý pracuje pod DOS-om a ktorý samozrejme vynikajúco pracoval za čias XP-čiek. Situácia bola o čosi ťažšia po príchode windows 7. Vtedy to na základných verziách nefungovalo. Vo firme sa preto musel zakúpiť notebook zo systémov windows 7 profesionál alebo ultimate, na ktorých to fungovalo spôsobom virtualizácie, ktorú umožňoval samotný Microsoft spôsobom, že si (kto to potreboval) stiahol z Microsoft stránok program XP Mode, potom všetko fungovalo. Myslím DOS programy tlač z DOS-U pomocou DOS print atď , pretože XP mode urobilo vo windowse 7 počítač v počítači s windows XP. všetko bolo prepojené.

Tak a konečne sa dostávame k meritu :-) veci a to či takéto niečo existuje aj na windows 8??? Pretože teraz potrebujeme daný počítač vymeniť pretože sa rozpadol a na trhu sú už neniu PC s windows 7 profesionál alebo keď sú tak sú drahé.

Má s tým niekto skúsenosť? Prosím o radu.

PS. neriešme vývoj nového programu alebo nákup pc s win 7.

Ďakujem za pomoc a radu
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: DOS- programy vo windows 8 64 bit

Príspevok od používateľa heker »

DosBox
Peter007
Light Expert
Light Expert

Dakujem za odpoved ale dos box neni tak prepojeny s win
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

Som si vedomý, že tento typ rady sa ti nemusí páčiť, ale nie je možné rozhliadnuť sa po alternatívach k danému programu? Rozumiem, že ho asi vo firme máte zabehnutý, ale ak už nemá podporu od výrobcu (čo očividne nemá ak beží ešte na 16 bit architektúre) tak s tým budú do budúcna už len problémy. Príde mi trochu absurdné aktualizovať OS a nie programové vybavenie, ktoré je pre beh firmy dôležitejšie.

S aktualizáciou softvérového vybavenia sú samozrejme spojené určité náklady ale imho sa to vyplatí. A ak nie tak pracujte na staršom OS alebo si proste musíte zvyknúť na prostredia typu DosBox. Je možné, že existuje nejaký integrovanejší emulátor, ale s updatemi OS a hardvéru to bude len horšie do budúcna :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

O aky program ide? Je to nejaky vas vlastny?
Ake prepojenie s Win potrebujes? Ak ide iba o tlaciaren, tak na to mozes pouzit program DosPRN.
Pripadne mozete skusit virtualizaciu bud cez Microsoft Virtual PC alebo VMware a nahodit tam DOS pripadne XP.
Moznosti je vela, ale su zlozite, preto by som sa tiez priklanal k novsej alternative ak existuje.
Peter007
Light Expert
Light Expert

Ahoj

Ďakujem za odpovede. Priznám sa, že som čakal takéto odpovede. Vami navrhovaný postup (modernizácia daného programu) je správny.
Program, ktorý používa naša firma je program, ktorý je špeciálny a je urobený na zákazku. Ide o program na rovnanie rotačných pecí (používa sa v cementárňach atď.) vytvoril ho nejaký pán, ktorý ale už nie je medzi nami. Je to dosť dôležitý program pre firmu.

Samozrejme že by naša firma uvítala jeho modernizáciu atď. ale nenašli sme nikoho kto by sa do toho pustil. (nehovorím, že sme hľadali všade a že sa pýtali všade, všetkých a že to chce firma zadarmo). Preto keď sme nenašli niekoho kto by sa do toho pustil sme zvoli variantu zmeny OS.

PS Možno práve tu sa niekto nájede....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak potom by som isiel cestou virtualizacie, tam by mali byt dobre moznosti prepojenia so zariadeniami vo vyrobe, ale prakticku skusenost s tym nemam.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Virtual Box nainštaluješ aj na WIN8
https://www.virtualbox.org/

Info o Virtual Boxe
http://wiki.lacko.me/virtualbox:start

VirtualBox: Inštalácia
http://wiki.lacko.me/virtualbox:install

VirtualBox: Nový stroj
http://wiki.lacko.me/virtualbox:novy_stroj
Peter007
Light Expert
Light Expert

Dobre ďakujem

Skúsim to asi takto i keď som o tom neni presvedčený pretože to asi nebude fungovať tak dobre ako XP mode
Napísať odpoveď