USB nabijacka
USB nabijacka
Zdravim chcem sa opytat je nejaky rozdiel medzi 1A a 2A adapterom ?... lebo zevraj 1A nedokaze nabit mobil tak teraz neviem dakujem
Re: USB nabijacka
Ja mal k svojmu HTC ONE S priamo v balení 1A nabíjačku. 
lebo isiel som kupovat nabijacku a jeden expert mi povedal ze musim kupit 2A za xy EUR lebo 1A mi ho nenabije
... a tiez sa cudujem lebo doma mam 1A a vsetko ide v pohode
... a tiez sa cudujem lebo doma mam 1A a vsetko ide v pohode
To by som riešil jedine pri nabíjačke do auta.. tam totiž niektoré nabíjačky nestíhajú nabíjať mobil, ak na ňom máš zapnutú navigáciu a stále rozsvietený displej.
takze napr nove mobily ako s4 alebo iphone by som mal nabit v pohode aj s 1A adapterom ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
áno, aj starý mobil
Len čím slabšia nabíjačka, tým dlhšie bude nabíjať
audiotrack - Akurat ze je minimalny limit ktory zavisi ako silno momentalne vytazujes mobil.
Bezne autonabijacky s 0,5A nemaju sancu stihat dobijat ked je pustana navigacia. Mne dokonca moj byvali mob Nokia N900 vypisal hlasku ze sa nestiha dobijat.
Mna by skor zaujimala opacna otazka. Existuje nejake maximum? Ako elektrikar viem, ze spotrebic si zobere prudu kolko potrebuje. Lenze elektronika v mobiloch a ich dobijanie je celkom komplikovana zalezitost (aj nabijacky - impuzlne). Co by sa stalo keby som mobil pichol napr na 10A nabijacku? (teoreticky, neriesim ci taka existuje)
Bezne autonabijacky s 0,5A nemaju sancu stihat dobijat ked je pustana navigacia. Mne dokonca moj byvali mob Nokia N900 vypisal hlasku ze sa nestiha dobijat.
Mna by skor zaujimala opacna otazka. Existuje nejake maximum? Ako elektrikar viem, ze spotrebic si zobere prudu kolko potrebuje. Lenze elektronika v mobiloch a ich dobijanie je celkom komplikovana zalezitost (aj nabijacky - impuzlne). Co by sa stalo keby som mobil pichol napr na 10A nabijacku? (teoreticky, neriesim ci taka existuje)
-
hojko
Site Admin
wladas: Prud predsa nerozhoduje, dolezite su volty, aby boli rovnake. Cize s tou 10A nabijackou by si mobil mohol nabit za 15 minut, len je otazne, ze kolkokrat by sa ti to podarilo a ako dlho by vydrzala bateria, ze ci by vobec zvladla 10 takychto rychlych nabiti vysokym prudom, kym by sa jej kapacita rapidne znizila, resp. by sa poskodila cela baterka v mobile.
Ide o to ze to nieje nabijanie ako volakedy NI-CD a pod. kde sa to nabijalo na priamo. Litiove baterky sa musia nabijat inteligentne. Prebitim je vysoka pravdepodobnost explozie. Ako som uz spominal, dobijaju sa impulzne a sam mobil ma na to nabijacie obvody.
takze 2A nabijacka mi nabije mobil 2x rychlejsie ?audiotrack napísal:áno, aj starý mobilLen čím slabšia nabíjačka, tým dlhšie bude nabíjať
Samozrejme.
-
hojko
Site Admin
Nenabije, kedze to elektronika telefonu nepusti. Tu je cela diskusia o tom, vratane specifikacie obvodov, elektroniky telefonu, nabijaciek atd..., cize je to ohladom iPhone, ale myslim, ze to bude platit pre vacsinu telefonov, mozno vynimkou budu len tie najlacnejsie telefony: http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=118&t=34465