jazykový pobyt MALTA
jazykový pobyt MALTA
Bol už niekto?
Mna by zaujmalo ako ste boli spokojný ako to prebiehalo či ste sa niečo naučili...
Kolko tam stojí jedlo, alkohol, cigarety,...
Ako je to tam s telefonovaním (či sa tam dá kúpit tel.karta do mobilu)
...
a poprípadé nejaké príhody
Rád by som vedel do čoho idem
Mna by zaujmalo ako ste boli spokojný ako to prebiehalo či ste sa niečo naučili...
Kolko tam stojí jedlo, alkohol, cigarety,...
Ako je to tam s telefonovaním (či sa tam dá kúpit tel.karta do mobilu)
...
a poprípadé nejaké príhody
Rád by som vedel do čoho idem
-
chipp12
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Aj ja by som sa chcel informovat.. boli ste niekto na niecom takomto? alebo sa chystate? mna na to nahovaraju uz 2 roky ale zatial som tam moc nechcel ist ale len tak informacne rad by som vedel o com to cele je... to sa tam akoze ucit budeme a potom s veducimi vselijake aktivity do vecera robit alebo ako to vlastne je?
Bol som tam minuly rok tri tyzdne so student agency, paradicka, pacilo sa mi, uzasna vyhoda aspon pre mna ze tam je alkohol legalne od 16 rokov, vyucovanie to bolo skor ako skola hrou, take nenasilne, skor dobrovolne, co povedali si ziaci to sa robilo, jediny problem bol ze bolo vela cechov a slovakov tam, takze sa nerozpravalo uplne stale po anglicky ale vidim to tak ze aj keby boli svk-cz styria tak sa najdu vytvoria skupinku a budu komunikovat rodnym jazykom, tom sa tazko da zabranit. Ale hodnotim urcite kladne, mal som super hostitelsku rodinu, poskytovala mi slobodu, mohol som sa st do mesta na diskoteku opit a prist o jednej rano. Co sa tyka jedla varia sa tam cesotviny vacsinou, ryzu som tam ani nevidel, vacsinou hamburger plus hranolky, pizza alebo cestoviny, teploty od 30 vyssie. Urcite sa neserte s tym a chodte, vsetko treba vyskusat.
-
Shark NX
Addict
Taktiez som tam bol 3 tyzdne 3 roky dozadu ... Skvele miesto
Mal som to vo forme jazykoveho pobytu ale v tom prostredi ani nevies ze sa nieco ucis.
Rodinu som dostal velmi dobru ... Mati varila uplne skvelo a ked som chcel zostat vonku cez celu noc stacilo vecer povedat a nemali ziaden problem, po navrate ma cakali chlebicky na stole
Je to malicky ostrov ale v noci to tam zije jedna radost a cez den sa urcite nebudes nudit.
Mal som to vo forme jazykoveho pobytu ale v tom prostredi ani nevies ze sa nieco ucis.
Rodinu som dostal velmi dobru ... Mati varila uplne skvelo a ked som chcel zostat vonku cez celu noc stacilo vecer povedat a nemali ziaden problem, po navrate ma cakali chlebicky na stole
Je to malicky ostrov ale v noci to tam zije jedna radost a cez den sa urcite nebudes nudit.
:)
bol som mesiac. alkohol v podstate lacny,trafil som ale zlu rodinu(macka sa prechadzala po pizze(i?),spolubyvajuci pri odchode scudzil milana rastislava v prepocte:) a tak. v noci fajn,dostal som kluce od domu-dojdi kedy chces hlavne nic nerozj3b..anglictina v skole s EC(agentura?),4 hodiny doobedu,program poobede dobrovolny..
Re: jazykový pobyt MALTA
moja neterka bola uz na malte 2x a chysta sa tam opat na jazykovy pobyt. viem ze sme riesili co a ako lebo sestra sa bala tak na slepo tak jej vybavila cez agunturu a nevie si vynachvalit. treba popozerat vsetko vo svete kym sa da, nabrat skusenosti.
tí, čo ste boli cez agentúru, podľa čoho ste si ju vybrali? poradil vám niekto, alebo ste ju našli na nete, alebo???
lebo keď hodím do googlu jazykový pobyt na Malte, je tam toho toľko, že fakt netuším, ako nájsť niečo seriózne... mám si pár vybrať a požiadať o cenové ponuky? ale je cena naozaj gro, alebo si treba dávať pozor aj na niečo iné???
díky za rady
lebo keď hodím do googlu jazykový pobyt na Malte, je tam toho toľko, že fakt netuším, ako nájsť niečo seriózne... mám si pár vybrať a požiadať o cenové ponuky? ale je cena naozaj gro, alebo si treba dávať pozor aj na niečo iné???
díky za rady
-
seth82
Darca
Asi hlavne na to, že sa tam po anglicky veľmi nenaučíš 
a este su tam aj kamenne plaze 
seth82 prečo nie? majú tam naozaj kvalitné školy, ja konkrétne som bol v Slieme, na škole Linguatine a bolo to super, mal som intenzívny kurz business angličtiny a veľmi mi to pomohlo - je pravda, že 2- 3 týždne sú o ničom, ale keď sa tam vyberieš aspoň na 2-3 mesiace, stojí to za to...fakt..ani ja som tomu najprv neveril
A aký je rozdiel medzi takým kurzom na Malte a nejakým na Slovensku?
na malte rozprávaš anglicky 2 týždne v kuse aj mimo školy. Lebo tam nikto po slovensky nerozumie.
-
Soviet
Darca
No neviem..Ja som tam bol dva tyzdne na "dovolenke" a teda anglicky som tam rozpraval dost malo. Maximalne v potravinach + suveniry + restika (aj to niektori lamane kadejak hovoria)..Inak vsade rozpravaju tou svojou hatlaninou a bohvieako anglicky tam nevedia ti ludia. Jedine, ak sa budes teda stretavat s tymi studentami co sa chcu anglicky rozpravat.
A pocas leta tam pocut na kazdom rohu Slovakov/Cechov
A pocas leta tam pocut na kazdom rohu Slovakov/Cechov
jaj... ja som tam nebol. Len som to predpokladal. Možno by bolo lepšie ísť na taký kurz do Anglicka. Aj keď ten ich prízvuk dá celkom zabrať. 
-
seth82
Darca
Ja som tam bol tiež. A tá ich "angličtina" je na takej úrovni, ako slovenská "angličtina". Veď som to tu v tejto téme jasne písal...Práve preto treba vyzdvihnúť, že je to v podstate to isté, ako jazykový kurz na Slovensku, v kolektíve si donútený rozprávať sa po anglicky a non-native speakers, máš anglického (britského) lektora a to je tak všetko. V tom prostredí "vonku" toho počas kurzu teda veľa nenamelieš, maximálne tak v obchode alebo v reštike a to je tak všetko.
-
PepoJr.
Medium Star
napis do tejto skupiny na FB a je tam vela ludi co na kurzoch boli, co v konkretnych skolach aj pracuju... vzdy su tam ochotní odpisat a pomoct... a k tej anglictine na Malte, podla mojho nazoru: vsetci co maju viac ako 60 rokov maju perfektnu anglictinu len s hlupym prizvukom ... stredna generacia je na tom s anglinou horsie, lebo to su tí, ktorí silou mocou chceli samostatnu Maltu a maltčinu ako jediny jazyk, tak sa museli snazit hovorit po maltsky co najviac... a potom mlada generacia, tak ako na Slovensku, silní narodniari, a ich uroven anglictiny je od toho, aky postoj k nej maju ich rodicia... tot moj nazor po takmer 11 mesiac zivota na Malte
no konečne aj niekto pozitívny, čo sa Malty týkapalorom napísal:seth82 prečo nie? majú tam naozaj kvalitné školy, ja konkrétne som bol v Slieme, na škole Linguatine a bolo to super, mal som intenzívny kurz business angličtiny a veľmi mi to pomohlo - je pravda, že 2- 3 týždne sú o ničom, ale keď sa tam vyberieš aspoň na 2-3 mesiace, stojí to za to...fakt..ani ja som tomu najprv neveril
-
chipp12
Light Star
Podla mňa toto všetko zaleží na každom konkrétnom človeku, ja som bol na Malte 2 krát ( agentúra D&D Team ) . Prvý krát som v 17tich bol na junior programe , Čo prebieha skoro vyslovene ako dovolenka. Program a výlety každé doobedie / poobedie podľa toho ako má človek školu. Chodil som do školy EC a maximálna pohodička, oproti iným školám bolo viac volnosti co sa večernej zábavy týka chodili sme po diskotékach do rána a nikto proti tomu nič nemal , dovolenka ako sa patrí a angliČtinu som používal stále.Na hotely som mal 2 spolubývajúcich jedného poliaka a jedného nemca takŽe angličtina stále frčala.seth82 napísal:Ja som tam bol tiež. A tá ich "angličtina" je na takej úrovni, ako slovenská "angličtina". Veď som to tu v tejto téme jasne písal...Práve preto treba vyzdvihnúť, že je to v podstate to isté, ako jazykový kurz na Slovensku, v kolektíve si donútený rozprávať sa po anglicky a non-native speakers, máš anglického (britského) lektora a to je tak všetko. V tom prostredí "vonku" toho počas kurzu teda veľa nenamelieš, maximálne tak v obchode alebo v reštike a to je tak všetko.
Druhý krát som už bol na freestyle programe , kde je uŽ maximálne na tebe ako si zariadiČ program / okrem školy ta je viac menej povinná / . Dostal som sa do partie so zahraniČními Študentami a pobehali sme celý ostrov a videli snáď všetko čo sa dá . Samozdrajme bývanie v úplnom centre Paceville