Kniha C#

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Laster
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Kniha C#

Príspevok od používateľa Laster »

Ktorú knihu odporúčite pre začiatočníka?

Čo hovoríte na túto http://www.martinus.sk/?uItem=97413, je to dosť drahá kniha preto sa radšej pýtam ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Kniha C#

Príspevok od používateľa audiotrack »

je drahá lebo jeho súčasťou je DVD s Visual Studiom a zdrojákmi príkladov z knihy
Laster
Light Professional
Light Professional

No však práve, ja mám ako študent zadarmo visual studio, tak ktorú knihu odporúčiš
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

neodporúčim žiadnu, ja v C# nerobím :) Len vysvetlujem prečo je tá cena taká ako je. Ale 27€ za 700 strán nie je drahá kniha, aj keby nemala to DVD. Skoč do nejakého knihkupectva a skús si ju prelistovať či splňa tvoje požiadavky
Laster
Light Professional
Light Professional

Ok tak zatiaľ počkám na ďalšie rady, bol som v Panta rhei, ale tam ju nemali ..., potom na večer, pôjdem do martinusu.
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Pre zaciatocnikov neviem, knihy zo serie Head First su fajn, cize aj Head First C# moze byt dobry, stiahni si ebook a pozri si to. Z tych pokrocilejsich silno odporucam Professional C#, ale to je trochu ina kategoria :) skor referencna prirucka ako ucebnica http://www.martinus.sk/?uItem=98363
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pcsiete »

John Sharp je fajn, všetko podrobne opisuje a pekne vysvetluje, je to dobré aj pre začiatočníkov. Kniha je naozaj dobrá, stojí za tie peniaze.
Laster
Light Professional
Light Professional

Tak nakoniec som kúpil toho Sharpa, kniha vyzerá fajn po skúškovom sa do toho pustím.
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Kedysi davno som si kupil verziu "2008". Pre zaciatocnika je to velmi dobra kniha, ale rozhodne od nej necakaj, ze ta nauci programovat. Bral by som ju skor ako taku motivaciu, ako jednoducho sa v C# programuje. Neviem ake mas skusenosti s programovanim, ale po jej precitani ti odporucam siahnut po knihe, ktora bude rozvijat tvoje abstrakne myslenie a objektovo orientovane programovanie ako take. Ked uz budes schopny za takmer vsetkym vidiet rozhranie a nie iba konkretne implementacie, tak siahni po knihe, ktora ti poskytne zakladne znalosti z navrhovych vzorov. Ked budes schopny prakticky podvedome pouzivat navrhove vzory, tak siahni po pokrocilych knihach, ktore rozvinu tvoje abstraktne myslenie este viac a po knihach, ktore popisuju najmodernejsie techniky programovania.
Takto vidim "krok za krokom" ja. :wink:
Pnr
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Pnr »

Aky vyznam ma kupovanie takych kniziek? Nie je na nete dost nejakych navodov/tutorialov? Pripadne ked som si nevedel rady skoro vzdy som nasiel riesenie na stackoverflow.
Mna by zaujimal vas nazor na knizku Code Complete.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Pnr napísal:Aky vyznam ma kupovanie takych kniziek? Nie je na nete dost nejakych navodov/tutorialov? Pripadne ked som si nevedel rady skoro vzdy som nasiel riesenie na stackoverflow.
Co sa tyka samotneho programovacieho jazyka, tiez v tom extra zmysel nevidim, kedze literatury je na nete dost.
Ale take navrhove vzory a podobne knihy o architektuure, tak to sa kniha naozaj oplati kupit. Takisto, ak sa chces zaoberat nejakou specializovanou technologiou, pretoze na nete nie je vysvtlena k tomu teoria, kktora moze chybat. Okrem toho v knizke je to vsteke pokope a v pristupnej forme, takze clovek si ciastocne zaplati za pohodlie a niekomu sa s toho aj lahsie uci.
Laster
Light Professional
Light Professional

Pnr napísal:Aky vyznam ma kupovanie takych kniziek? Nie je na nete dost nejakych navodov/tutorialov? Pripadne ked som si nevedel rady skoro vzdy som nasiel riesenie na stackoverflow.
Prečo kniha? Lebo lepšie sa mi učí z kníh jak z internetu a ešte to aj zvyšuje moju motiváciu s tým, že som do toho niečo investoval.
Napísať odpoveď