ahojte mam otazku, existuje nejaka jedna karta ktora plati na kazdu sadku na slovensku, ze dobijes peniaze a mozes platit snou v kazdom autobuse inej sadky,
vdaka za pomoc
SAD KARTA
Re: SAD KARTA
mozno isic, ale to len fakt mozno
ISIC to urcite nie je, lebo 2 roky dozadu sa zacali do ISICov davat cipy novej generacie a dopravcom sa nechce investovat do novych citaciek a softwaru...
MHD v BA ma uz nove citacky, tak isto SR zeleznice...Slovak linesu to trvalo asi rok a nasledne zistili, ze im to v dost vysokom pocte autobusov nefunguje, pretoze tam je nejaky software problem a teda to musi riesit firma u ktorej si tie citacky objednali...takze to bude este na dlho
MHD v BA ma uz nove citacky, tak isto SR zeleznice...Slovak linesu to trvalo asi rok a nasledne zistili, ze im to v dost vysokom pocte autobusov nefunguje, pretoze tam je nejaky software problem a teda to musi riesit firma u ktorej si tie citacky objednali...takze to bude este na dlho
mne isic funguje normalne v SADke ... ked si tam dam cash v tych cervenych autobusoch, tak v pohode. Ale v SAD Trnava a Trenčín tam mi to nejde, šoférovi píše že karta je aktivovaná na inú spoločnosť alebo niečo také.
Tak v súčasnosti je asi len jedna ktorá takto funguje u MHD, ale len vo väčších mestách. Volá sa to SIM karta tuším :p
Nič iné podobne univerzálne nie je, nakoľko systémy sa medzi dopravcami líšia a v každom meste to riadi iná spoločnosť a na jednotnom systéme sa dohodnúť nevedia. Pekný systém majú napr. v Holandsku, kde tiež máš v každom meste iného prepravcu, ale všetci akceptujú tzv. OV-chip card. Ale tak na Slovensku na to asi nie je vôľa.
Nič iné podobne univerzálne nie je, nakoľko systémy sa medzi dopravcami líšia a v každom meste to riadi iná spoločnosť a na jednotnom systéme sa dohodnúť nevedia. Pekný systém majú napr. v Holandsku, kde tiež máš v každom meste iného prepravcu, ale všetci akceptujú tzv. OV-chip card. Ale tak na Slovensku na to asi nie je vôľa.