Atecko.sk - problém s reklamáciou

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Dalanko
Novice
Novice

Atecko.sk - problém s reklamáciou

Príspevok od používateľa Dalanko »

Ahojte, takže potreboval by som poradiť ohľadom reklamácie v tomto obchode. Môj SSD Crucial m4 128GB sa po vyše roku pokazil,je úplne KO.
BIOS ho skrátka nenájde, skúšal som aj cez box na externý disk cez USB, tiež nič. Takže by som ho rád reklamoval. No tu nastáva problém. Atečko bol kedysi prevažne PC obchod,mali dobré ceny,rýchle dodanie, bol som s nimi spokojný. No teraz je z toho obchod na domáce doplnky. Podľa toho čo som našiel na nete, je to už úplne iná firma, iný majiteľ, ostal len pôvodný názov.
K disku mám aj záručný aj bloček, číslo ani mail ktoré sú na faktúre už neexistujú. Takisto ani číslo na ich stránke, a na mail mi neodpovedajú. Takže neviem ako mám ďalej postupovať, rád by som ho reklamoval, keďže mám na to nárok. Vedeli by ste mi poradiť? Ďakujem :)
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Atecko.sk - problém s reklamáciou

Príspevok od používateľa brm »

Ak sedí IČO na bločku s IČOm obchodu, ktorý sa nachádza na http://www.atecko.sk, tak to reklamuj tam. Ak IČO nesedí, pravdepodobne pôvodný majiteľ predal túto doménu inej firme, potom môžeš cez IČO pohľadať firmu v obchodnom registri, kde sídli a tak ju kontaktovať.

Teraz pozerám, že tá stránka je taká super, že tam ani IČO nie je. Takže tento krok môžeš preskočiť, môžeš ísť rovno na orsr.sk :) A môžeš tiež zavolať na ten mobil a informuj sa ohľadom tohto problému, možno bude vedieť poradiť, kde hľadať.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...obráť na na SOI a informuj sa tam...určite ti dobre poradia...
Dalanko
Novice
Novice

No práve, na tej stránke nie je dokopy nič, sedieť isto nebude. " Konkurzné konanie dlžníka Atečko, s.r.o. zastavené pre nedostatok majetku ..blabla ... sa dňom 08.11.2013 VYMAZÁVA.
Takže tu sa veľmi nepohnem. Skúsím teda SOI, uvidím čo sa podarí, ďakujem za pomoc :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak je v konkurze, tak potom mas zrejme smolu. Riesenim je este reklamacia cez distributora pre SK/CZ trh. Kto to je, netusim, treba pohladat.
Dalanko
Novice
Novice

Takže dopátrané. Distribútorom je firma Agem. Kontaktoval som ich, no je to také blbé, keďže som to u nich nekupoval.
Tak som zvedavý, či mi niečo odpíšu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Radsej by som tam zavolal, lebo nedavam sancu, ze nieco odpisu.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Dalanko napísal:Takže dopátrané. Distribútorom je firma Agem. Kontaktoval som ich, no je to také blbé, keďže som to u nich nekupoval.
Tak som zvedavý, či mi niečo odpíšu.
nedávam tomu veľkú šancu, ako vravíš s nimi nemáš nijaký právny vzťah

vzťah medzi kupujúcim a predávajúcim máš s tým obchodom, kde si tovar kupoval

a ten obchod má zase s agemom vzťah medzi dodávateľom a odberateľom

ty s agemom nemáš nič a oni s tebou tiež nie
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dalanko

dam ti jednu dobru radu,za ktoru ma urcite zopar ludi hned sprdne/hadaj preco/: Nikdy nic,ci uz spotrebny tovar alebo sluzbu, si nekupuj od malej firmy alebo od SZCO. Vzdy si vyberaj tych co maju dobru povest a zaroven su jedny najvecsi na trhu,jedine tam mas aku taku istotu ze budes spokojni,lebo velke firmy maju uz vybudovane urcite meno a nechcu si ho pokazit. Male firmy castokrat funguju tak ze konatel po urcitej doby necha firmu vedome skrachovat aby sa zbavil uz existujucich alebo potencialnych zavazkov. Toto je nielen moja skusenost za vela rokov,ked som potreboval nieco reklamovat ci SZCO a dana firma uz ix rokov neexistovala,len povest ze zanechal/a kopec dlhov. Nedavno si jeden clen rodiny nechal urobit jednu drahu zalezitost na zakazku /predtym mal s dotycnym SZCO dobru skusenost/ dal mu vysoku zalohu niekolko tisic € a dotycny zmizol a nenachadza sa ani v mieste bydliska. Podobne veci len s mensou sumou sa mi stali viackrat.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

ale ked uz ma velka firma vybudovanu povest tak jej ju neznici ani desiatky ci stovky staznosti a podobne, vid alza
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

PhYs0c

ja mam s alzou vynikajucu skusenost,za svoj zivot som cez nu vykonal aj cez 100nakupov elektroniky a reklamacii som mal doslova iba par aj to mi VZDY vysli velmi rychlo v ustrety. Stacilo ze som musel napr trochu dlhsie cakat na vydaj tovaru lebo bolo pred Vianocami tak mi sami od seba poslali zlavovy kupon ako ospravedlnenie pritom som nic nereklamoval. Viem ze ked maju napisane pri tovare na sklade tak tovar budem mat najneskor o dva dni k dispozicii,zatial com male eshopy castokrat vypisuju ze maju vsetko na sklade ale realita je taka ze potom cakas aj vyse dvoch tyzdnov. Jednoznacne uprednostnujem Alzu aj ked castokrat by sa dal tovar kupit inde o nieco lacnejsie a co je nahlavnejsie:maju velmi siroku ponuku skoro vsetkeho,od pracky,cez pocitace az po vreckovy nozik ci parfemy.
Napísať odpoveď