Autocad otazka-rady

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Autocad otazka-rady

Príspevok od používateľa japaja »

zdravim tuto temu som tu šete nenašiel kresli niekto v autocade veci? ja mam taky problem že či mam zakotovať každy radius teda R1 viď obrazok
Prílohy
test.PNG
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Autocad otazka-rady

Príspevok od používateľa CheZteR »

na jednej strane iba jeden, ale R1, R2 a R3 ak mas rozdielne parametre
ci? CAD som mal pred 2 rokmi
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

takze.

CheZteR nemôže dať R1 R2 R3 lebo R1 je polomer 1mm
Prílohy
test.PNG
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

tiež je to už nejaký rok od priemyslovky, ale nemali by byť obrysy výrobku hrubšou čiarou ako vynášacie čiary a kóty? A tiež tie radiusy netreba kotovať hore aj dole, keď je jasné že je to ten istý. Ani vynášacie čiary pre kóty by sa nemali prekrývať. Napríklad tých 45 vľavo si kľudne mohol dať v tom výrobku v tej časti kde to patrí. Takých vecí je tam viac. Ďalej niektoré rozmery tam nemáš zakotované, napríklad ten najmenší priemer vpravo, a ani ten druhý najmenší. Máš tam iba tú 45 a 35. Niektoré rozmery máš zase zakotované zle, napríklad 26.86 je čo za hlúpy údaj? Skôr si myslím že každého zaujíma hlbka drážky. Ten rozmer čo si dal aj tak nemáš ako rozumne merať, kým hlbku drážky v pohode šublerou zmeráš. Hádam nečakáš že frézar bude ešte s kalkulačkou vyrátavať rozmery lebo si zakotoval to čo netreba a to čo jeho zaujíma pri výrobe si musí dopočítať.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ahaho to ma zas nenapadlo no audio, ono, ja to robim do školy a bolo povedane zakotovať každy rozmer takže som zakotoval aj tych 26,86 lebo to nemaš kde inde odmerať

ajtak som za to vďačny a vkľude ak stym niekto robi alebo ma vykresi nech ukaže ako to vyzera

a hrubka čiary to maš pravdu to v škole sme ešte tak dopodrobna nebrali lebo ja mam školsku šablonu a tam su kóty zelenou farbou a potom to treba ešte niekde nastaviť.. ale to neviem kde

a zaujimalo by ma že keď ten subor niekam nahram tak či zrobi z toho 3d model ako netušim :D
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

a zaujimalo by ma že keď ten subor niekam nahram tak či zrobi z toho 3d model ako netušim
To skôr naopak.
Ja kreslím v SolidWorks a keď nakreslíš 3D model tak je potom jednoduché vytvoriť výkres.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

3D ti to samo nespraví, musíš ho spraviť ty. Zelené čiary kotovania nevadia, zrejme je to iba pre prehľadnosť pri kreslení. Tiež som ich tak mal. Pri tlači sa dá nastaviť aby to tlačilo čiernou. A zakotovať všetky rozmery je fajn (aj tak si ich nezakotoval) ale nie také čo aj tak nemáš pri výrobe ako zistiť. Ak zakotuješ hlbku drážky, to sa dá zmerať (a zvyšok teda tiež musí sedieť). Ak to zakotuješ takto ako to máš, to nezmeráš, a teda nevieš pri výrobe či si ho dodržal
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

aha no to hej no som myslel že keď to bude mať koty rozmery tak by sa to neako mohlo vyčarovať :D

aha tlačiť čiernou teda.. a to ma nenapadlo...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie tlačiť čiernou (lebo ti to vytlačí ako odtiene šedej). Ja si už AutoCAD presne nepamätám, ale viem že tam bolo nejaké nastavenie čiar a štýlov. Proste nastavíš ten štýl čo máš na kóty že má byť zelený, ale pri tlači má byť čierny. A potom je jedno či to exportuješ do obrázku alebo vytlačíš, vždy to bude čiernou. Iba pri kreslení na monitore budú zelené pre lepší prehľad pri kreslení
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

presne to čo hovoriš sme ešte nebrali dostal som z toho za 2 (znamka)
Napísať odpoveď