,,Revolucne" Pneumatiky od Michelinu
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
,,Revolucne" Pneumatiky od Michelinu
Zdravim pani. Co poviete na tuto novinku ?
http://www.topspeed.sk/revolucia-od-mic ... 00-km/6442
Myslite ze v praxi to bude tak ako pisu ? Uz tento rok maju ist do predaja tak som zvedavy na tie ceny ak budu zaujimave nebal by som sa ich skusit =)
http://www.topspeed.sk/revolucia-od-mic ... 00-km/6442
Myslite ze v praxi to bude tak ako pisu ? Uz tento rok maju ist do predaja tak som zvedavy na tie ceny ak budu zaujimave nebal by som sa ich skusit =)
Re: ,,Revolucne" Pneumatiky od Michelinu
Co ja viem, cas a skusenosti ukazu, ze co to bude. Ale ci mam dat za gumy 400 eur a mam ich na 3 roky alebo mam dat 600 za taketo Micheliny, tak neviem, asi by som ostal pri normalnych, aj kvoli cene, kvoli vymene auta, ale uvidime pocas roka co Michelin prinesie.
michelin energy saver 3 roky 85 000 km
nepride mi to ako nieco neuveritelne
nepride mi to ako nieco neuveritelne
-
RATZINGER666
Darca
to si zjazdil na kordy? 
nie menil som ich ked ma nepustili cez STK
a pritom este jedna guma ukazovala minimum ostatne 3 10-15% pod minimom
a pritom este jedna guma ukazovala minimum ostatne 3 10-15% pod minimom
Aj ste to čítali? Po zjazdení "prvého dezénu" do hladka sa objaví druhý. Čiže chvíľu budem chodiť na slikoch a potom budem mať vzorku s úplne inými vlastnosťami? Blbosť. 100 000 km to sú 2-4 sady podľa okolností. Ak nebudú lacnejšie ako bežné 2 sady - a tomu kúrte, že na SK nebudú - neoplatí sa na to ani pozrieť.
-
Grim
Darca
...nikto netvrdil, že sa zjazdí tak, že na nej istú dobu nebude žiadny dezén...nový dezén sa nezjazdí úplne, ale keď sa zjazdí do určitej hĺbky, tak sa objavia daľšie nové kanáliky...
-
Makovnik
Medium Professional
Michelin Energy Saver mam uz asi 50tis. km, maju este asi 5-6mm dezenu, ale inak hnusne hlucne gumy a ak nemaju 2.6atm, tak sa extremna odieraju na okrajoch, tam maju asi 3mm. V lete budu mat tusim 4tu sezonu.
Odvtedy co som si vsimol, im vynovili drazkovanie, asi aj hluk je nizsi.
Tieto zazracne by som testol, ale iba ako testdriver, peniaze na to nedam
)
Odvtedy co som si vsimol, im vynovili drazkovanie, asi aj hluk je nizsi.
Tieto zazracne by som testol, ale iba ako testdriver, peniaze na to nedam
Makovnik, pneu treba mat na nafukane na predpisany tlak a hlavne si dat spravit geometriu. Neverim tomu, ze by sa viac nicili na krajoch.
Predpísaný tlak je len veľmi orientačná vec.
Predpisany tlak daneho modelu auta pri danom rozmere pneu je len orientacny? Ak sa to lisi o desatinku ci dve, tak to pochopim. Ak tam da niekto o 0,5 viac, tak to uz nepochopim.
Treba to mať v oku. Napr. ak menia pneu v pneuservise, myslíš, že servisák skontroluje tabuľku na každom aute? No jasné...
Druhá vec, pneumatiky majú rozličnú kvalitu všetkého možného, pneu rovnakého rozmeru rozličných značiek sa môžu líšiť jak deň a noc. Tretia vec, správne natlakovanie pneu sa mení prakticky s každými 100 kg váhy v aute. Záleží to aj od ciest, ktoré jazdíš, ak jazdíš výtlkový tankodróm, tak je lepšie podtlakovať mierne, ak jazdíš diaľnice, tak natlakovať...
Inak samozrejme nebavíme sa o rozdiele 1 bar/atmosféry. Väčšina vodičov podľa mňa ani nemyslí na to, a fúka to jak sú naučení, teda 2,2-2,4 väčšinou.
Druhá vec, pneumatiky majú rozličnú kvalitu všetkého možného, pneu rovnakého rozmeru rozličných značiek sa môžu líšiť jak deň a noc. Tretia vec, správne natlakovanie pneu sa mení prakticky s každými 100 kg váhy v aute. Záleží to aj od ciest, ktoré jazdíš, ak jazdíš výtlkový tankodróm, tak je lepšie podtlakovať mierne, ak jazdíš diaľnice, tak natlakovať...
Inak samozrejme nebavíme sa o rozdiele 1 bar/atmosféry. Väčšina vodičov podľa mňa ani nemyslí na to, a fúka to jak sú naučení, teda 2,2-2,4 väčšinou.
-
hojko
Site Admin
begbeee: Ja si myslim, ze v pneuservise uz vedia na kolko treba fukat. Pride Mercedes S, vidim tam 20-tky kolesa, tak tap supne 2,9bar alebo kolko priblizne. Ked pride Felicia ci Fabia na plechacok, tak tiez vie, kolko tam fuknut.
Ak ten pneuservis za nieco stoji tak ti ludia uz vedia na kolko to maju natlakovat a ak je to nieco exotickejsie tak sa pozru do auta - resp. maju tabulku v ktorej mas pekne rozpisane podla typu, modelu a motorizacie..
-
Makovnik
Medium Professional
Geometria je uplne v poriadku, zimne pneu sa opotrebuvaju uplne rovnomerne. Iba tieto zazraky nie. Preto ten tlak.heker napísal:Makovnik, pneu treba mat na nafukane na predpisany tlak a hlavne si dat spravit geometriu. Neverim tomu, ze by sa viac nicili na krajoch.
Ak maju tych 2.6-2.7, idu dole tiez rovnomerne.
Zimne v pohode dujem na 2.1-2.3.